Beoordeling oranje: overige

Mindervaliden bungalows - Aangepast bungalows

social media

U wilt graag op vakantie, maar u of een familielid heeft aanpassingen nodig in de vakantiebungalow. Geen probleem! Want ook voor mensen met beperkingen is de keuze aan vakantiebungalows de laatste jaren enorm gestegen! De vakantieparken doen er alles aan om ook mensen met een beperkingen een fijne vakantie te bezorgen. Het aanbod aan mindervaliden bungalows is dan ook groot: van bungalows voor astma en COPD patiënten, van extra breed toegankelijke vakantiebungalows, tot bungalows voor slechthorenden.

 

Mindervaliden en aangepaste bungalows bij Landal Greenparks

Landal heeft van alle vakantiepark organisaties het grootse aanbod aan mindervaliden- en aangepaste vakantiebungalows. Zo heeft Landal extra toegankelijke bungalows voor mensen die aangewezen zijn op een rolstoel. In deze bungalows zijn o.a. de deuren extra breed, geen drempels, verhoogd keuken- en tafelblad en een oplaadpunt voor scootmobiel. Op zo’n 30 Landal parken vind u deze toegankelijke vakantiebungalows, die u kan boeken met voorkeur.

Bij interesse, kan u hier alle toegankelijk bungalows bekijken en boeken.

 

 

Naast toegankelijke bungalows heeft Landal ook bungalows die geschikt zijn voor mensen met astma of COPD. Deze bungalows zijn voorzien van gladde vloerbedekking, er is geen open haard en bij de keuze van het materiaal voor stoffering zijn de richtlijnen van het Longfonds leidend. Op 11 vakantieparken, in zowel Nederland als Duitsland kan u deze astma of COPD vakantiebungalows boeken.

Bij interesse, kan u hier de alle astma of COPD bekijken en boeken. 

Daarnaast beschikt Landal ook over twee bungalows voor visueel beperkten. Deze bungalows vindt u op Landal Landgoed 't Loo op de Veluwe en op Landal Hoog Vaals in Zuid-Limburg. Ook deze vakantieparken hebben een ruim scala aan faciliteiten, waaronder een binnenzwembad en een speeltuin. In en rondom de bungalows en ook op het vakantiepark zelf zijn veel aanpassingen gedaan voor visuele beperkten.

Interesse? Hier vindt u meer info over de inrichting van deze twee bungalows voor visueel beperkten.

 

 

Zoekt u een bungalow voor slechthorenden? Ook dan kan u bij Landal GreenParks een bungalow boeken. Op Landal Rabbit Hill kan u namelijk een vakantiebungalow boeken die speciaal is ingericht voor slechthorenden. De bungalow is voorzien van een aantal slimme aanpassingen en extra functionele om ook slechthorenden een fijne en ontspannen vakantie te bezorgen. Rabbit Hill ligt midden op de Veluwe en beschikt over veel faciliteiten. Zo is er een binnenzwembad, speeltuin en een restaurant.

Meer info over deze bungalow voor slechthorenden.

 

Mindervaliden en aangepaste bungalows bij Roompot

Op diverse vakantieparken van Roompot is een beperkt aantal vakantieverblijven aangepast voor mindervaliden. Zo zijn bijvoorbeeld de badkamer, het toilet en/of de keuken aangepast en zijn er geen drempels in het vakantieverblijf (soms wel bij de voordeur). De meeste van deze vakantieverblijven zijn met voorkeur te reserveren. U kan hier kijken welke Roompot vakantieparken beschikken over een aangepaste vakantiebungalow.

 

 

Mindervaliden bij Hogenboom vakanties

Special voor mindervaliden heeft Hogenboom vakantieparken enkel vakantieparken in haar aanbod met een aantal aangepaste vakantiebungalows. Deze zijn ruim van opzet, drempelloos en voorzien van een douchehoek en verhoogd toilet met beugels. Ook op het vakantieparken zelf is in sommige gevallen rekening gehouden met mindervalide gasten. U kan hier kijken welke Hogenboom parken beschikken over een aangepaste bungalow.

 

Center Parcs heeft ook cottage voor andersvaliden

Bij Center Parcs is het ook mogelijk een cottage te huren die geschikt is voor mindervaliden. Bij de cottages is extra aandacht besteed aan toegankelijkheid en inrichting. Deze bungalows voor andersvaliden zijn boekbaar in twee luxe niveaus: Comfort en premium. Voor beide cottages geldt dat de deuren extra breed zijn (90 cm) en dat de badkamer met douche en toilet is aangepast. U vindt de mindervalide cottages op De Eemhof (NL), Erperheide (B), Bispinger Heide (D), Hochsauerland (D) en Park Nordseeküste (D). 

Interesse? Hier vindt u meer info over de inrichting van deze andersvaliden cottages.

Gratis nieuwsbrief

Ontvang actuele aanbiedingen, extra kortingen en handige vakantietips.

Wordt wekelijks verzonden