Cultuur-Historisch Museum Sorgdrager

Op het eiland Ameland heerst een authentieke cultuur, zoals je die alleen maar op een eiland tegen kunt komen. Ontdek hier wat die cultuur van Ameland allemaal inhoudt. Het museum is gevestigd in een oude commandeurs-woning die dateert uit 1751. Het huis werd gebouwd door Pieter Cornelis Sorgdrager. Je treft hier tevens een museumboerderij met exposities, onder andere over de geschiedenis van Ameland en de walvisvangst. Het museum is het hele jaar geopend, wisselende openingstijden.

In het zomerseizoen van begin juli tot begin september is het museum van maandag t/m vrijdag geopend van 10:00 tot 17:00 en in het weekend van 13:30 tot 17:00.

Herenweg 1
9161 AM Hollum
Ameland

Bungalowparken nabij Cultuur-Historisch Museum Sorgdrager

Qurios Ameland

Het ultieme eilandgevoel? Dat ervaart u op Ameland! Haal een frisse neus op het strand, maak een duinwandeling en beklim de vuurtoren. U beleeft het op Ameland.

Lees meer
Vakantiepark Boomhiemke

Kom genieten op Boomhiemke op Ameland, een prachtig vakantiepark. Zwemmen in het binnenzwembad en ontspan in het sauna- en beautycentrum.

Lees meer
Ameland State

In de luxe appartementen van Ameland State, vlakbij het historisch dorpje Nes, komt u tot rust. Het uitgestrekte zandstrand ligt pal voor de deur.

Lees meer