Eifel

Op nog geen twee uur rijden van Maastricht ligt de Eifel, een prachtig gebied in Duitsland. Kenmerkend voor de Eifel zijn de wijngaarden, uitgestrekte bossen, kratermeren, wildparken en burchten. Het typische landschap dat zo kenmerken is voor de Eifel, is gevormd door de vulkanische activiteit. In het verleden was de Eifel een gebied met actieve vulkanen en de talloze uitbarstingen hebben gezorgd voor kratermeren, die nu uitermate geschikt zijn voor tal van watersporten.

Maar ook wandelaars kunnen hun hart ophalen in de Eifel. Een hele uitdaging is de ‘Vulkanradroute-Eifel’ van circa 70 kilometer lang of de ‘Eifel-Ardennen-Radweg’, zo’n 120 kilometer lang. Bekende steden in de Eifel zijn Koblenz en Trier en een bezoekje aan Monschau is een absolute een aanrader. Wandel door het stadshart van deze historische stad met haar nauwe straatjes en middeleeuws vakwerkhuizen. Bent u een bierliefhebber? Bezoek dan de bierbrouwerij van Bitburg. Natuurlijk bezoek u het Vulkaanpark vlakbij het sfeervolle stadje Andernach. Kortom, een vakantie in de Eifel biedt voor elk wat wils!

Bungalowparken nabij Eifel

Lindner Ferienpark Nürburgring

Op slechts 1,5 uur van de Nederlandse grens ligt een compleet ander landschap met heuvels, bosrijke hellingen en pitoreske dorpjes. Perfect voor een vakantie vlakbij huis!

Lees meer