Fries Landbouwmuseum ‘by de boer’

In het Fries Landbouwmuseum ‘by de boer’ kom je alles te weten over de geschiedenis van de Friese landbouw. Friesland is onlosmakelijk verbonden met landbouw, de agrarische cultuur gaat zo’n 2000 jaar terug in de tijd. Deze geschiedenis is nu op een levendige manier in beeld gebracht bij Fries Landbouwmuseum ‘by de boer’.

Aan de hand van diverse tijdperken laat men zien, hoe boeren woonden en werkte. Hoe bewerkten ze hun land? Hoe ging het er in het gezin aan toe? Tegen welke problemen liepen ze aan en hoe verwerkte ze melk tot zuivelproducten? Op al deze vragen krijg je een antwoord in het Landbouwmuseum ‘by de boer’.

De geschiedenis wordt op een levendige manier aan de hand van landbouwgereedschappen en afbeeldingen in beeld gebracht.
 Naast de vaste collectie zijn er jaarlijks ook verschillende tijdelijke tentoonstellingen. Kijk voor de openingstijden op de website van Fries Landbouwmuseum. Leuk om te vermelden is, dat de entreeprijzen voor zowel volwassenen als kinderen niet heel hoog zijn.

Het museum is nu gesloten, in 2018 opent het nieuwe museum in Leeuwarden/Goutum.

Fries Landbouwmuseum ‘by de boer’
Overijsselseweg 18
9084 AB GOUTUM

Bungalowparken nabij Fries Landbouwmuseum ‘by de boer’

Buitenplaats It Wiid

Luxe bungalows aan het water met aanlegsteiger, die omgeven zijn door de Friese wateren. Watersporters- en visliefhebbers zijn hier aan het juiste adres.

Lees meer
Waterpark Oan’e Poel

De Terhernster Poelen voor de deur en een luxe bungalow met aanlegsteiger en een eigen boot, waarmee u zo de Friese wateren op vaart. Ideaal voor waterliefhebbers!

Lees meer
Recreatiepark Tusken de Marren

Tusken de Marren is perfect voor watersporters! Met een eigen aanlegsteiger en de Friese wateren aan uw voeten. Ook ideaal als uitvalsbasis tijdens de Sneekweek.

Lees meer