Maastricht

Maastricht is één van de oudste steden van Nederland. Nergens is de historie zo tastbaar als in de oude binnenstad. Smalle klinkerstraatjes, statige herenhuizen en natuurlijk de enorme keuze aan kleine boetieks en (bekende) grote modewinkels maken van Maastricht een heerlijke stad om te bezoeken. Ook op cultuur en gastronomisch vlak heeft Maastricht heel wat in haar mars. Bent u in augustus in Maastricht? Laat u dan verleiden door de heerlijkste gerechten op het Preuvenemint, het feest voor fijnproevers op het Vrijthof.

Bonnefantenmuseum
Het Bonnefantenmuseum te Maastricht is het museum voor oude en hedendaagse kunst dat gehuisvest is in een spraakmakend museumgebouw dat ontworpen is door Aldo Rossi. Het Bonnefantenmuseum is zowel bereikbaar met het eigen, als met het openbaar vervoer. Bonnefantenmuseum Avenue Céramique 250

Natuurhistorisch museum Maastricht
In het Natuurhistorisch museum te Maastricht kan men ruim 550.000 natuurhistorische objecten bewonderen. Top stukken zijn o.a. resten van zeeschildpadden en dinosauriërs. Ook beschikt het Natuurhistorisch museum over een collectie edelstenen, mineralen en fossielen van 2,2 tot 1,7 miljoen jaar geleden. De Bosquetplein 7

Kazematten maastricht
In de periode tussen 1575 en 1825 ontstonden in Maastricht de Kazematten, een netwerk van gangen en mijngalerijen. Dit gangenstelsel werd gebruik om vijanden vijand ondergronds te benaderen en zo te overmeesteren. Een rondleiding door het 14 kilometer gangenstelsel van Maastricht duurt ruim één uur en kan alleen onder begeleidingen van een VVV-gids.

U krijg een goede indruk van dit unieke krijgsbouwkundige monument met imponerende bomvrije ruimten en kruitkamers. Roendleidingen door de Kazematten vertrekken vanaf de ingang Waldeckbastion, nabij het Tongerseplein, Maastricht. Niet toegankelijk voor rolstoelgangers.

Vrijthof
Een van de bekendste pleinen van Nederland is toch wel het vrijthof in Maastricht. het vrijthof vormt het kloppende hart van Maastricht. Rondom het vrijthof liggen gezellige cafés en restaurants, waar u de heerlijkste streekgerechten kunt proeven. Vanaf het Vrijthof wandelt u zo de straten en steegjes vol met winkels in. Ook vinden er tal van Maastrichtse evenementen op het Vrijthof plaats, zoals Winterland (december), de opening van het carnavalsseizoen (de 11e van de 11e), het Maastrichtse carnaval en het Preuvenemint (augustus)

Meer informatie over Maastricht, VVV Maastricht

Bungalowparken nabij Maastricht

Dormio Resort Maastricht

Welkom in het kloppend hart van Limburg! Welkom op Resort Maastricht. Hier in het hart van Zuid-Limburg kunt u heerlijk rustig en luxe vakantie vieren.

Lees meer
Sunclass Sonnevijver Vijverdorp

Op Sonnevijver Vijverdorp kunt u heerlijk uitrusten en tot uzelf komen, midden in de natuur van Nationaal Park de Hoge Kempen. Maastricht, Hasselt én Aken liggen vlakbij.

Lees meer
Mooi Zutendaal

Gelegen in het groene hart van Vlaanderen. Met o.a. een binnen- en buitenzwembad, overdekte speeltuin en villa’s die zijn ingericht door ‘Jan Des Bouvrie’.

Lees meer
Buiten op Kasteeldomein de Cauberg
Kasteeldomein De Cauberg

Op de top van de Cauberg, ligt Kasteeldomein de Cauberg. Ga een dagje naar Maastricht of bezoek Thermae 2OOO, dat naast Kasteeldomein de Cauberg is gelegen.

Lees meer
Bungalowpark Schin op Geul

Ontdek Zuid-Limburg vanuit bungalowpark Schin op Geul. Het glooiende landschap bezorgt u meteen het ultieme vakantiegevoel. Het park is van alle gemakken voorzien.

Lees meer
Vakantiewoningen Natuurschoon

Vakantiewoning Natuurschoon is het perfecte vakantieadres als u voor eventjes het hectische en drukke leven van allendag wil ontvluchten.

Lees meer
Landal de Waufsberg

Landal de Waufsberg is gelegen middenin het kloppende hart van het Limburgse Heuvelland. Voor natuur, wandel- en fietsliefhebbers een walhalla.

Lees meer
Résidence Valkenburg

U verblijft in een van de mooiste streken van Nederland ‘Zuid-Limburg’. Geniet in het najaar en winter van rust en in de zomer bruist het park!

Lees meer