Makkum

In het sfeervolle vissersdorpje Makkum is van alles te beleven! Doordat Makkum gelegen is aan het IJsselmeer in de zuidwesthoek van Friesland is het een populaire plek voor watersporters en toeristen. Bij een levendige boulevard horen uiteraard vele terrasjes, gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes. In de zomer is er elke week markt en worden er regelmatig zomeravondbraderieën georganiseerd.

Tijdens een wandeling door Makkum kunt u de rijke historie van Makkum aanschouwen. De stedelijke structuur dateert uit de 17e eeuw. Vooral bij de sluis staan fraaie koopmanshuizen en huizen met prachtige gevels en indrukwekkende ornamenten. Maar niet alleen het IJsselmeer, de boulevard en het dorpje zelf bieden vermaak en ontspanning, bij Makkum ligt tevens een schitterend natuurgebied, waar u eindeloos kunt genieten van een heerlijke wandeling.

Bungalowparken nabij Makkum

Beach Resort Makkum

Het IJsselmeer is een heerlijke vakantie locatie! Fietsen, wandelen, watersporten, alles kan! Kinderen kunnen zwemmen, terwijl u geniet op het zandstrand.

Lees meer