Sirmione

Het stadje Sirmione is een pittoreske plaats met een aantal leuke bezienswaardigheden. Het stadje is alleen te bereiken via een voetgangersbrug en is dus autovrij. Dat is geen overbodige maatregel. De straatjes zijn namelijk erg nauw en kronkelig. Bij de ingang van de stad ziet u al het imposante kasteel Rocca Scaligera. Dit sprookjeskasteel met torens en kantelen stamt uit de 13e eeuw. Net achter de antieke ophaalbrug ligt de kleine kerk van Sint Anna, die dateert uit omstreeks 1400. De kerk is dag en nacht geopend en u kunt er mooie fresco’s bewonderen in het licht van de altijd brandende kaarsen.

Op het uiterste punt van het schiereiland staan nog enkele Romeinse ruïnes en u vindt hier de Grotto di Catullo, waar Catullo zou hebben gewoond. Luister door een soort telefoon naar de interessante geschiedenis van deze grotten. Het stadje heeft ook een klein haventje, waar talloze kleine sloepjes aangemeerd liggen, waarmee u een tochtje op het Gardameer kunt maken. Ook kunt u in Sirmione naar de thermale baden. In Sirmione bevinden zich namelijk maar liefst twee kuurinstellingen.

Bungalowparken nabij Sirmione

Residence Il Gabbiano

Zoekt u een paradijsje onder de Italiaanse zon? Dan is Residence Il Gabbiano een aanrader – prachtig aangelegd in Italiaanse stijl en waterpret in een van de twee zwembaden.

Lees meer
Gasparina Village

Spetteren in het grote lagunezwembad, luieren onder de Italiaanse zon, een dagje aan het Gardameer naar Verona of Venetië, het kan op Gasparina Village.

Lees meer
Belvedere Village

Lekker zwemmen in de grote lagune zwembaden. Bezoek ook het Gardameer en steden als Venetië, Verona en Milaan. Na een actief dagje smult u van een verse pizza!

Lees meer