Buitenplaats It Wiid

Een dagje zeilen of varen op de Friese wateren? De wind in de zeilen, het klotsen van het water tegen de boeg, genieten van de prachtige omgeving en de Friese natuur. Dit mooi vooruitzicht staat op u te wachten als u kiest voor een verblijf op Buitenplaats It Wiid.

 • Een echte hotspot voor liefhebbers van watersport
 • Er worden zeillessen aangeboden voor jong en oud
 • Gelegen in het Nationaal Park De Alde Feanen

Boek hier Buitenplaats It Wiid:

Buitenplaats It Wiid

Buitenplaats It Wiid is gelegen aan het ‘Nationaal Park De Alde Feanen’. Duik de natuur in en ga wandelen en fietsen in dit bijzonder natuurgebied. Maar ook watersportliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. Maak een kanotocht of huur een sloep en ga een paar uurtjes varen. Zoekt u gezelligheid en drukte, Leeuwarden ligt op slechts 15 kilometer en is een verrassende stad met een groen centrum waar u prima kunt winkelen.

Wat is er te doen op Buitenplaats It Wiid?

Buitenplaats It Wiid is het vakantiepark voor de watersportliefhebbers! Geheel Buitenplaats It Wiid is namelijk omgeven door water. Huur een kano of sloep en u vaart zo de Friese wateren op. Neem een picknickmand mee en u bent verzekerd van een heerlijk dagje op het water. Hebben u kinderen altijd al willen leren zeilen? Laat ze dan in het zomerseizoen aan een vierdaagse zeilcursus meedoen, die gegeven wordt door gecertificeerde instructeurs. Kinderen tot 12 jaar, leren zeilen in een optimist. Zijn uw kinderen ouder dan 12 jaar, dan krijgen ze les in een Valk. Bekijk hier het zeilprogramma per dag! Reserveren is wel noodzakelijk!

Maar er is meer waterplezier! Zo kunt u op een mooie zonnige dag terecht bij het verwarmd buitenzwembad met peuterbadje en waterglijbanen. Terwijl kinderen dolle waterpret beleven, kunt u luieren en zonnen op de grote ligweide. Ideaal! Ravotten kan ook in de speeltuin en in het hoogseizoen worden er leuke activiteiten georganiseerd, door het professionele recreatieteam. Denk hierbij aan vossenjacht, kinderdisco en een kanotocht met gids. Vist u graag, gooi dan uw hengel uit in een van de vele wateren rondom het It Wiid. Ook het huren van fietsen en een boot is mogelijk.

Zeer bijzonder is, de unieke ligging van de vakantiebungalows. Deze zijn namelijk gelegen op schiereilanden, waardoor alle bungalows vrijwel allemaal gelegen zijn aan het water en per boot bereikbaar zijn. Zoekt u extra luxe, boek dan een sauna bungalow. Voor een diner kunt u aanschuiven in eetcafé de Meerpaal of bezoek de snackbar, maar u kunt ook kiezen om zelf te koken. Voor uw dagelijkse boodschappen en verse broodjes in de vroegen morgen kunt u terecht in de supermarkt.

Tip: Boek een sloep arrangement in het voor- en naseizoen, u profiteert dan van extra korting op een Marilsloep bij uw vakantiehuis.

Voorzieningen

Zwemmen/Ontspanning

 • Buitenzwembad met peuterbad

Horeca

 • Eetcafé/bar

Algemeen

 • Receptie

Sport/Spel

 • Speeltuin
 • Recreatieteam (tijdens zomervakantie)
 • Sloep- en zeilbootverhuur
 • Zeilschool en -lessen (hoogseizoen)
 • Fiets- en skelterverhuur
 • Vismogelijkheden

Plattegrond Buitenplaats It Wiid

Bekijk hier de plattegrond van de Buitenplaats It Wiid (PDF) zodat u precies weet waar alles ligt.

Download plattegrond (PDF)

Plattegrond Buitenplaats It Wiid

Bekijk hier de plattegrond van de Buitenplaats It Wiid (PDF) zodat u precies weet waar alles ligt.

Plattegrond Buitenplaats It Wiid

Omgeving

Buitenplaats It Wiid ligt in Eernewoude en is de ideale omgeving voor een actieve vakantie op het water. U kunt zeilen en surfen over de Friese meren. Naast op het water is het ook prima vertoeven op het vasteland. In de omgeving zijn er prachtige wandel- en fietsroutes door de Friese natuur.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.