Duiken in Nederland? Zeker mogelijk!

U wilt duiken of u wil leren duiken, nu dan hebben we goed nieuws, want hiervoor hoeft u niet af te reizen naar een ver oord. Natuurlijk schitterend, maar ook in Nederland zijn er talloze mooie duikspots. Waarvan de Oosterschelde en het Grevelingenmeer de bekendste zijn. Maar ook zoetwater- en recreatiemeren met helder water zijn er voldoende. U kunt terecht bij een duikschool, maar ook tijdens uw vakantie kunt u uw PADI of duikbewijs halen. Ideaal! Binnen drie dagen bent u in het bezit van uw duikbewijs.

Er zijn twee vakantieparken die deze mogelijkheid aanbieden. We zetten deze parken voor u op een rij. Samen met de vijf mooiste locaties om te duiken in Nederland.

De 3 mooiste duikspots: 1 – Zeelandbrug

Zonder twijfel: de Zeelandbrug is de mooiste duiklocatie van Nederland. Op en rondom de brugpijlers wemelt het van leven, kreeften, krabben en scholletjes. Maar de meest bijzondere soort zijn toch de sepia’s en de zeepaardjes. Mede hierdoor en door de goede voorzieningen als toiletten, vulautomaat en vulstation, is het een van de drukste duik locaties van Nederland. Adres: Zeelandbrug 32. Een paar dagen duiken en moet u hiervoor ver reizen, in de omgeving liggen vakantieparken waar u kunt overnachten.

2 – Den Osse Nieuwe Kerkweg

Den Osse Nieuwe Kerkweg is een duiklocatie in het Grevelingenmeer. Ook hier wemelt het van leven en de oude betonplaten vormen goede biotopen waar je palingen, steenbolken en anemonen kunt spotten. Het water kun je bereiken via de steiger. Parkeerplaatsen zijn er voldoende, zijn er kleedkamers en toiletten. Er is geen vulstation, het dichtstbijzijnde vulstation ligt op vier kilometer. Adres: Den Osse Nieuwe Kerkweg 14. Een paar dagen duiken op deze locatie? Landal Port Greve ligt op slechts 0,5 kilometer.

3 – De Bergse Diepsluis

De Bergse Diepsluis is een uitstekende locatie voor de beginnende duiker, aangezien hier nagenoeg geen stroming staat. Op zeven meter diepte ligt een platform dat mooi begroeit is. Maar het absolute top seizoen is het voorjaar, wanneer de sepia’s hier naar toetrekken om te paren. Dit mooi schouwspel trekt elk jaar duizenden duikers. Er zijn toiletten (zomermaanden) en het dichtstbijzijnde vulstation ligt op 2,5 kilometer. Adres: De Bergse Diepsluis 81.

PADI Open Water Cursus op Port Zelande

Wilt u leren duiken dan kunt u hiervoor terecht bij Center Parcs Port Zelande, want tijdens uw verblijf kunt u de PADI Open Water Diver Course volgen – het Internationaal erkend duikbrevet waarmee u wereldwijd, samen met een andere duiker mag duiken tot een diepte van 18 meter. De cursus duurt 3 dagen en bestaat uit drie delen: 5 theorie modules, 5 trainingsessies in de Aqua Mundo en vier duiken in het Grevelingenmeer. Voor al het duikmateriaal wordt gezorgd. Startdagen: Elke woensdag, vrijdag en zaterdag.

Zo’n cursus is best vermoeiend en daarom is het fijn als u in een cottage even kunt ontspannen. Interesse boek tijdig een cottage en reserveer er direct een PADI Open Water Diver cursus bij.

Leren duiken op de Kempervennen

Op de Kempervennen kunnen de gevorderde duikers direct naar het grote meer op het vakantiepark, waar u vrij kunt duiken, mits u vooraf reserveert. Het meer is meer dan 200 m2 en zwemt hier ook de grootste meerval van Nederland. Ervaren duikers kunnen dus zelf duiken, maar als u nog niet kunt duiken, dan kunt u het PADI-brevet halen. Binnen drie dagen bent u in het bezit van het wereldwijd erkende duikbrevet. Ook is het mogelijk om een 2-daags PADI Scuba Diver-cursus te volgen. (beperkt duikbrevet)

De mooiste zoetwaterstek: De Boschmolenplas

De Boschmolenplas is een van de mooiste zoetwater duiklocaties in Nederland. Het water is hier bijzonder helder en schoon. Een zicht van 12 meter is hier niet ongewoon! Door het schone water is er een  rijke onderwaterflora- en fauna, die in combinatie met de kunstmatige objecten zorgt, voor een schitterende duikervaring. Alle duikvoorzieningen zijn aanwezig zoals een vulstation en kleedruimten. De Boschmolenplas ligt overigens op vakantiepark Boschmolenplas. Ideaal als u een weekendje wilt duiken in Nederland.

Zoek met het ‘zoekfilter‘ naar meer vakantieparken met duikmogelijkheden. Daarbij moeten we wel melden dat deze parken nagenoeg alleen maar duiklessen aanbieden in het zwembad.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.