Ameland

Ameland bestaat voornamelijk uit zandduinen en heeft veel te bieden voor zowel de actieve vakantieganger als de stille genieter. Ameland heeft maar liefst 27 km Noordzeestrand, de grootste attractie van het eiland. Maar ook het pittoreske Hollum, met mooie gerestaureerde commandeurswoningen, die herinneringen oproepen uit de tijd van de walvisvaart zijn mooi om te bezoeken. In Hollum staat ook het oudste huis van Ameland, gebouwd in 1516. Maar ook Ballum, Nes of Buren zijn stuk voor stuk bijzondere dorpjes om te bezoeken.

Wilt u gaan fietsen? Geen probleem! Er ligt ruim 90 km fietspad op u te wachten, waarover u naar de mooiste plekjes van Ameland geleid wordt. Elke dag kunt u een andere fietsroute kiezen zonder dat u in herhaling valt. Wandelen kunt u doen aan de hand van de uitgekiende wandelroutes. Wilt u de Noordzee rondom Ameland ontdekken? Er worden boottochten naar De Robbenbank, Terschelling en Schiermonnikoog georganiseerd. Een strandrit met de Strandexpress naar natuurgebied de Hon is ook een ware belevenis. Houdt u van watersport, dan kunt u zich op Ameland uitleven met surfen en kitesurfen.

Op Ameland zijn verschillende strandpaviljoens, waar u in het hoogseizoen kunt genieten van een hapje en een drankje. Ook wordt er op de stranden toezicht gehouden en er zijn voorzieningen als douches en toiletten. Een leuk dagje uit met de kinderen? Ga dan naar de recreatiegebieden De Vleijen. Hier ligt een waterspeelterrein van maar liefst 15 hectare. Kinderen kunnen hier naar hartenlust klimmen en klauteren. De boog-, hang- en touwbruggetjes vormen de verbindingen tussen de ruige speelterreinen.

Bungalowparken nabij Ameland

Vakantiepark Boomhiemke

Kom genieten op Boomhiemke op Ameland, een prachtig vakantiepark. Zwemmen in het binnenzwembad en ontspan in het sauna- en beautycentrum.

Lees meer
Qurios Ameland

Het ultieme eilandgevoel? Dat ervaart u op Ameland! Haal een frisse neus op het strand, maak een duinwandeling en beklim de vuurtoren. U beleeft het op Ameland.

Lees meer
Ameland State

In de luxe appartementen van Ameland State, vlakbij het historisch dorpje Nes, komt u tot rust. Het uitgestrekte zandstrand ligt pal voor de deur.

Lees meer