De Cauberg – een wandel- en fiets hotspot

De Cauberg in Valkenburg is misschien wel de bekendste berg van Nederland. Dit heeft De Cauberg met name te danken aan de verschillende (belangrijke) wielerwedstrijden die er plaats hebben gevonden of nog steeds plaats vinden, zoals de Amstel Gold Race. Maar ook onder de recreatieve fietsers is De Cauberg geliefd! Veel fietsers trotseren dan ook de klim naar boven, net als de vele wandelaars. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.5% en met een hoogteverschil van 51 meter is De Cauberg een hele uitdaging!

Vakantie op De Cauberg in Valkenburg

Buiten op Kasteeldomein de Cauberg

Slapen op De Cauberg bij Landal

De Cauberg is een geliefde hotspot in Valkenburg! Het mooie is dat u ook boven op De Cauberg vakantie kunt vieren – en wel op Landal Kasteeldomein De Cauberg! Een luxe vakantiepark met Limburgse vakwerkhuizen en appartementen. Binnen enkele wandelminuten staat u in hartje Valkenburg en ook het Zuid-Limburgse heuvelland ligt aan uw voeten! Perfect! Naast de super ligging, boven op De Cauberg, beschikt het Landal park ook over een parkrestaurant en een receptie.

Goed om te weten: Het Landal park is ideaal voor fietsers, vanwege de extra wielren voorzieningen:

  • Reparatieruimte met fietslift
  • Afspuitplek voor fietsen
  • De villa’s en appartementen hebben voldoende ruimte om de fiets te stallen
  • Nagenoeg alle accommodaties hebben een wasmachine en wasdroger
  • Lunchpakketten voor onderweg en pastamaaltijden.
  • Meer weten – bekijk dan hier deze extra fiets faciliteiten.

Beklim de Cauberg

De Cauberg is een geliefde berg bij veel fietsers, net als het uitdagende Zuid-Limburgse heuvellandschap. Een ideale streek dus voor fietsers! Niet voor niets vinden er regelmatig wielerevenementen op en rond De Cauberg plaats zoals Boogie’s Extreme en de Mergelheuvelland 2-daagse. Hiervoor kan iedereen zich in schrijven. Maar deze evenementen zijn wel populair. Interesse? Schrijf u dan tijdig in! Geen zin in een wedstrijd, maar wilt u wel De Cauberg beklimmen?

  • Op wielrennenmaastricht staan diverse fietstochten die u zowel over De Cauberg voeren, als door het Zuid-Limburgse heuvellandschap.