De Cauberg – een wandel- en fiets hotspot

De Cauberg in Valkenburg is misschien wel de bekendste berg van Nederland. Dit heeft De Cauberg met name te danken aan de verschillende (belangrijke) wielerwedstrijden die er plaats hebben gevonden of nog steeds plaats vinden, zoals de Amstel Gold Race. Maar ook onder de recreatieve fietsers is De Cauberg geliefd! Veel fietsers trotseren dan ook de klim naar boven, net als de vele wandelaars. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.5% en met een hoogteverschil van 51 meter is De Cauberg een hele uitdaging!

Vakantie op De Cauberg in Valkenburg

De Cauberg in Valkenburg

De Cauberg ligt net buiten het gezellige centrum van Valkenburg, of u nu het centrum van Valkenburg wilt bezoeken of u wilt het Heuvellandschap verkennen. Grote kans dus – dat u De Cauberg moet bedwingen! Met een lengte van zo’n één kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 6.5%, een flinke uitdaging voor iedereen! Kortom, welk seizoen ook, altijd zult u wandelaars of fietsers spotten op De Cauberg.

Buiten op Kasteeldomein de Cauberg

Slapen op De Cauberg bij Landal

De Cauberg is een geliefde hotspot in Valkenburg! Het mooie is dat u ook boven op De Cauberg vakantie kunt vieren – en wel op Landal Kasteeldomein De Cauberg! Een luxe vakantiepark met Limburgse vakwerkhuizen en appartementen. Binnen enkele wandelminuten staat u in hartje Valkenburg en ook het Zuid-Limburgse heuvelland ligt aan uw voeten! Perfect! Naast de super ligging, boven op De Cauberg, beschikt het Landal park ook over een parkrestaurant en een receptie.

Goed om te weten: Het Landal park is ideaal voor fietsers, vanwege de extra wielren voorzieningen:

  • Reparatieruimte met fietslift
  • Afspuitplek voor fietsen
  • De villa’s en appartementen hebben voldoende ruimte om de fiets te stallen
  • Nagenoeg alle accommodaties hebben een wasmachine en wasdroger
  • Lunchpakketten voor onderweg en pastamaaltijden.
  • Meer weten – bekijk dan hier deze extra fiets faciliteiten.

Ontspannen op de Cauberg

Naast Landal Kasteeldomein De Cauberg kunt u ook kiezen voor Thermae 2OOO – want ook Thermae 2OOO ligt boven op De Cauberg! Hier kunt u ontspannen in de thermale baden, bubbelen in de whirlpools en ontspannen in de sauna’s. Ook een massage of gezichtsbehandeling is mogelijk en een hapje eten kan in een van de eetgelegenheden. Ideaal om na een middagje Valkenburg tot rust te komen, want Thermae 2OOO is tot 23.00 uur geopend en kunt u blijven slapen in het aangrenzend Thermae 2OOO hotel.

  • Goed om te weten: overnachtingen zijn altijd inclusief twee dagen toegang tot de wellness. Interesse? Boek hier het Thermae 2OOO hotel.

Beklim de Cauberg

De Cauberg is een geliefde berg bij veel fietsers, net als het uitdagende Zuid-Limburgse heuvellandschap. Een ideale streek dus voor fietsers! Niet voor niets vinden er regelmatig wielerevenementen op en rond De Cauberg plaats zoals Boogie’s Extreme en de Mergelheuvelland 2-daagse. Hiervoor kan iedereen zich in schrijven. Maar deze evenementen zijn wel populair. Interesse? Schrijf u dan tijdig in! Geen zin in een wedstrijd, maar wilt u wel De Cauberg beklimmen?

  • Op wielrennenmaastricht staan diverse fietstochten die u zowel over De Cauberg voeren, als door het Zuid-Limburgse heuvellandschap.
Midweek weg met kinderen

Wandelen op en rondom De Cauberg

Niet alleen is De Cauberg populair onder fietsers, ook onder wandelaars is De Cauberg geliefd. Net als de vele fietstochten zijn er ook talrijke wandeltochten. Deze wandeltochten voeren u niet alleen over De Cauberg en door Valkenburg, ook voeren deze wandeltochten door het Zuid-Limburgse landschap. Zo kunnen we bijvoorbeeld de ‘Hoogte wandeling‘ van Valkenburg aanraden. U wandelt De Cauberg op en wordt u getrakteerd op schitterende vergezichten rondom Valkenburg.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.