Edelherten en reeën spotten

Een hert spotten is een bijzondere belevenis, die u waarschijnlijk ook niet dagelijks zal meemaken! Deze dieren zijn niet alleen schuw en het tijdstip waarop u de beste kans maakt is – in de vroege ochtend en laat in de avond. Tijdstippen waarop de meeste mensen niet naar het bos gaan. Wellicht is het spotten van een hert daarom extra leuk tijdens uw vakantie. U heeft namelijk alle tijd! We geven u enkele tips die uw kans om herten te spotten vergroten en zijn opzoek gegaan naar natuurgebieden met veel herten.

Bekijk hieronder tips en locaties waar u wild kunt spotten, inclusief een vakantiepark in de directe omgeving.

Tip voor het spotten van herten en reeën

Als u herten of reeën wilt spotten, dan hoort daar natuurlijk wat geluk bij. Maar met deze tips vergroot u wel de kans. De meeste kans maakt u in de vroege ochtend of bij het invallen van de avond, direct aan de bosrand met zicht op een bosweide. Natuurlijk is het belangrijk dat u heel stil bent. Weet u zeker dat de bosweide populair is onder herten, dan kunt u ook, ruim voor het invallen van de avond een beschut plekje zoeken aan de bosweide of kijk of er een wildobservatiepost is. Van hieruit heeft u nog de meeste kans!

  • Op de website Vogelkijkhut.nl kunt u kijken waar de observatiehutten liggen, bovendien staat er ook bij vermeld, welke wilde dieren vanuit de hut gezien worden.

De Veluwe

De Veluwe is het beste gebied om herten en reeën te spotten! Niet alleen tijdens een wandeling, er zijn ook observatiehutten, die hier natuurlijk niet voor niets zijn neergezet. Maar ook als u kiest voor een observatiehut, gelden er enkele regels. Draag onopvallende kleding, wees stil en gebruik geen geurtje! Op de website Vogelkijkhut.nl kunt u bekijken waar de observatiehutten liggen. Verblijft u op een vakantiepark op de Veluwe, dan kunnen ze u zeker tips geven, waar u de meeste kans maakt om herten te spotten.

Herten en reeën spotten door heel Nederland

De Veluwe is dus de beste regio voor het spotten van herten en reeën. Maar natuurlijk zijn er in Nederland veel meer gebieden, waar u oog in oog kan komen met deze dieren. Vooral de gebieden die rijk zijn aan uitgestrekte bossen zijn ideale leefgebieden. Maar ook hier geldt dat u wat geluk moet hebben. Enkele gebieden die we kunnen tippen zijn: Het natuurgebied Leudal (Limburg) en de Waterleidingduinen onder Zandvoort. Vooral in de Waterleidingduinen maakt u veel kans op het zien van herten.

Burlende edelherten op de Veluwe

Bijzonder om te zien en te horen zijn de burlende edelherten in september en oktober. De edelherten zijn opzoek naar een vrouwtje en proberen zo indruk te maken. U kunt er zelf op uittrekken om dit bijzondere tafereel te bekijken, maar Staatsbosbeheer organiseert ook bronstexcursies in de Oostvaardersplassen en op de Veluwe. Tegen een vergoeding en onder begeleiding van een boswachter, gaat u op zoek naar burlende edelherten. Voor meer info verwijzen we u naar de website van Staatsbosbeheer.

Burlende herten in Limburg

Niet alleen op de Veluwe kunt u burlende edelherten spotten, ook in Weert (Limburg), zijn vanaf begin september burlende edelherten te horen. Hier gaat u te voet en onder begeleiding van een boswachter van Het Limburgs Landschap de Weerterbossen in. De kosten voor deze excursie zijn €4.00 p.p. indien gewenst kunt u ook een burlexcursie inclusief een hertenontbijt (€9,95) reserveren. Interesse? Dan verwijzen we u door naar de website van Limburgs Landschap.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.