Edelherten en reeën spotten

Een hert spotten is een bijzondere belevenis, die u waarschijnlijk ook niet dagelijks zal meemaken! Deze dieren zijn niet alleen schuw en het tijdstip waarop u de beste kans maakt is – in de vroege ochtend en laat in de avond. Tijdstippen waarop de meeste mensen niet naar het bos gaan. Wellicht is het spotten van een hert daarom extra leuk tijdens uw vakantie. U heeft namelijk alle tijd! We geven u enkele tips die uw kans om herten te spotten vergroten en zijn opzoek gegaan naar natuurgebieden met veel herten.

Bekijk hieronder tips en locaties waar u wild kunt spotten, inclusief een vakantiepark in de directe omgeving.

De Veluwe

De Veluwe is het beste gebied om herten en reeën te spotten! Niet alleen tijdens een wandeling, er zijn ook observatiehutten, die hier natuurlijk niet voor niets zijn neergezet. Maar ook als u kiest voor een observatiehut, gelden er enkele regels. Draag onopvallende kleding, wees stil en gebruik geen geurtje! Op de website Vogelkijkhut.nl kunt u bekijken waar de observatiehutten liggen. Verblijft u op een vakantiepark op de Veluwe, dan kunnen ze u zeker tips geven, waar u de meeste kans maakt om herten te spotten.

Burlende edelherten op de Veluwe

Bijzonder om te zien en te horen zijn de burlende edelherten in september en oktober. De edelherten zijn opzoek naar een vrouwtje en proberen zo indruk te maken. U kunt er zelf op uittrekken om dit bijzondere tafereel te bekijken, maar Staatsbosbeheer organiseert ook bronstexcursies in de Oostvaardersplassen en op de Veluwe. Tegen een vergoeding en onder begeleiding van een boswachter, gaat u op zoek naar burlende edelherten. Voor meer info verwijzen we u naar de website van Staatsbosbeheer.