Kootwijkerzand verstuivingen

Rond de eeuwwisseling bestond de natuur rond het dorpje Kootwijk uit stuifzand. Als het aan de plaatselijke bevolking had gelegen was het hele Kootwijkerzand bos geworden. Staatsbosbeheer dacht daar iets anders over. Op tijd is een deel van het immense stuifzandgebied aangewezen als Staatsnatuurreservaat. Gelukkig maar, want het is het grootste levende stuifzandgebied van West-Europa en dat in één van de kleinste landen van Europa! Wat u ziet is uniek, een aaneenschakeling van door wind gevormde zandduinen.

U mag gaan en staan waar u wilt. Beklim de hoge uitkijktoren en kies een richting om over het zand te lopen. Wees wel voorzichtig met de mosbegroeiingen, die kunnen niet goed tegen profielzolen. Op ieder moment van het jaar heeft dit gebied zijn charme; voel het brandende zand onder uw blote voeten op een warme zomerse dag, geniet van een lage opkomende zon in de herfst, waai lekker uit in de winter of geniet van de ontwakende natuur in het voorjaar.

Bungalowparken nabij Kootwijkerzand verstuivingen

De Berkenhorst

Op De Berkenhorst kunt u genieten van de vele mogelijkheden op het park zelf, de natuur van de Veluwe en de ruime keuze aan uitstapjes in de omgeving.

Lees meer
Rabbit Hill

De bosrijke omgeving en de fijne faciliteiten van Rabbit Hill zijn perfect voor een familievakantie. Neem een duik in het zwembad en ravot in de binnenspeeltuin.

Lees meer
Bospark Garderen

In de vroege morgen maakt u een wandeling door het bos. Neem een duik in het buitenzwembad of ontspan in het wellness centrum. Maar ook een uitstapje is zo gemaakt.

Lees meer
Landgoed De IJsvogel

Geniet van de natuur, trek uw wandelschoenen aan of stap op de fiets. Vlakbij liggen typische plaatsjes als Otterlo en Barneveld. Adresje voor zowel rustzoekers als actievelingen.

Lees meer
De Hertshoorn

De Hertshoorn is een kindvriendelijke camping op de Veluwe. Met een indoorspeeltuin, binnenzwembad en voor tieners is er een apart programma.

Lees meer
De Eikensingel

Relaxen doet u op de Eikensingel! Want elke bungalow beschikt over een privé-jacuzzi, is er een Finse sauna, buitenzwembad en een beautysalon.

Lees meer
Camping De Boshoek

Plonzen in het binnen- en buitenzwembad, een ponyritje maken, de kinderboerderij bezoeken en een balletje trappen bij de interactieve voetbalmuur.

Lees meer
Park Berkenrhode

Zin in vakantie in eigen land? Wat dacht u van de Veluwe? Na een dagje natuur, ontspant u op het zeer goed gewaardeerde vakantiepark Berkenrhode.

Lees meer
Camping Ackerstate

Neem een duik in het overdekte zwembad, ravot in de grote speeltuin en voor wie durft kan naar het klimbos. Nadien is het goed toeven in uw sfeervolle bungalow.

Lees meer
Zandstrand op Vakantiepark De Zanding
Droompark de Zanding

Er even tussenuit met kinderen doet u op de Zanding, gelegen aan een recreatiemeer op de Veluwe. Gaaf is het ‘Avonturen Survival Eiland’ en het nieuwe binnenzwembad.

Lees meer