Corona maatregelen op de vakantieparken

Nagenoeg alle vakantieparken in Nederland zijn geopend en u bent van harte welkom, om te genieten van de ruimte en de natuur rondom de vakantieparken. Wel gelden tijdens uw vakantie ook de RIVM regels. Dit om de veiligheid en gezondheid van u en de medewerkers op de vakantieparken te waarborgen. Maar welke voorzieningen zijn geopend? We zetten de belangrijkste maatregelen voor u op een rij, zodat u weet wat u kunt verwachten van een vakantie in coronatijd op de Nederlandse vakantieparken.

De basisregels gelden ook op de vakantieparken

 • Houd 1,5 meter afstand
 • Was vaak en goed uw handen
 • Hoest en nies in uw elleboog
 • Begroet elkaar, maar schud geen handen
 • Draag een mondkapje waar dat verplicht is
 • Vermijd drukte en grote groepen mensen
 • Indien aanwezig, volg altijd de veilige looplijnen
 • Betaal bij voorkeur contactloos
Reserveer bij voorkeur uw activiteiten online via de vakantiepark-apps. Nagenoeg alle vakantiepark ketens hebben een app, zodat u online kunt inschrijven, contact kunt zoeken of een tijdslot kunt reserveren.

De avondklok geldt ook op de vakantieparken

Sinds 23 januari geldt een avondklok! Hierdoor is het niet toegestaan om zonder geldige reden tussen 21.00 uur en 4.30 uur buiten te zijn. Dit geldt ook wanneer u verblijft op een vakantiepark. Houd hierbij het inchecken rekening mee. Het is wel toegestaan om uw hond aangelijnd uit te laten.

Mondkapjes

In alle publieke binnenruimtes op de Nederlandse vakantieparken is het dragen van een mondkapje verplicht! We raden u dan ook aan om ten alle tijden een mondkapje bij u te dragen.

Kan ik op vakantie met vrienden?

Het is toegestaan om met uw eigen gezin of een groep mensen die op hetzelfde adres wonen een vakantiehuis te huren. Op uw vakantieadres is het ook toegestaan om 1 persoon te ontvangen.

In- en uitchecken

Het in- en uitchecken gaat op de meeste vakantieparken anders dan wat u gewend bent. Zo zijn er vakantiepark ketens die een 100% online check-in procedure hanteren. Of u wordt geholpen op gepaste afstand, waardoor 1,5 meter afstand en ook de hygiene maatregelen gewaarborgd blijven. De instructies voor het coronaproof in- en uitchecken krijgt u van te voren toegezonden door alle vakantiepark ketens.

Zwemmen en sauna’s

Alle zwembaden en ook de sauna’s op de vakantieparken zijn gesloten tot zeker 20 april.

Beautybehandelingen, massages en kapsalon

Beautybehandelingen, massages en de kapsalons zijn weer geopend. U bent op afspraak welkom voor een behandeling.

De buitenspeeltuinen

De buitenspeeltuinen zijn geopend. Bij gebruik wordt u verzocht om hier verstandig mee om te gaan. Bij drukte wordt u verzocht om op een later en minder druk tijdstip terug te komen en uiteraard geld voor ouders de 1,5 meter afstand en bezoek en verlaat de speeltuin via de aangegeven in- en uitgang. 

Midgetgolf en outdoor tennisbannen

U bent van harte welkom om met u gezin midgetgolf te spelen. Per baan mag er maximaal 1 gezin spelen. Een partijtje tennis is ook mogelijk als u tegenstander ook in dezelfde bungalow verblijft. Er geldt een maximum van 2 personen per tennisbaan. Op de trampolines mag maximaal 1 persoon.

Bowlingbanen en de indoorspeeltuinen

Alle bowlingbanen alsook de indoorspeeltuinen zijn op alle vakantieparken gesloten tot zeker 20 april.

Indoor sporten en sporten voor volwassenen 

Het beoefenen van indoor sporten is niet toegestaan. Vanaf 16 maart is het wel toegestaan voor 27 jaar en ouder om ook weer buiten te sporten in een groep van maximaal 4 personen. Denk hierbij aan boogschieten, laser battle, paintbal, segway-rijden en balsporten.

Waterfietsen, kano en een bootje huren

Op de vakantieparken die beschikken over een eigen recreatievijver, bent u welkom om te waterfietsen, te kanoën en een boot te huren. Vooraf reserveren is gewenst. Goed om te weten: het kan dat voor de recreatieplassen lokale coronaregels gelden, als de recreatievijver openbaar toegankelijk is. 

Kids safari en pony rijden

Op verschillende Center Parcs parken kunnen kinderen rijden in een jeep en een ritje maken op een pony. Ook deze activiteiten zijn geopend. Ook de ponyranch op Land van Bartje is geopend.

Fietsverhuur

De fietsverhuur is geopend, zodat u samen met uw gezin heerlijk de natuur in kunt. Om zeker te zijn van een fiets tijdens uw vakantie raad Roompot aan, deze vooraf bij te boeken. Bij Landal kunt u per dag een fiets huren.

Vakantiepark mascottes

De park mascottes zullen soms een wandeling maken. Maar vanwege de veiligheid geld hier ook 1,5 meter afstand. Een knuffel en dansje maken gaat helaas niet. Bij Landal kunt u wel het Bollo huisje bezoeken.

Animatie programma

De animatie gaat bij verschillende vakantiepark organisaties door, via een aangepast programma. Daarnaast zijn er ook een aantal vakantiepark organisaties, die gekozen hebben om de animatie niet door te laten gaan.

 • Landal: de Landal parken hebben een entertainment pick-up point gecreëerd. Hier regelt u inschrijvingen en betalingen voor activiteiten en faciliteiten en kunt u knutsel-, sport-, en spelmateriaal aanschaffen om in en rond uw bungalow te gebruiken.
 • Molecaten: Tijdens de vakanties organiseert Molecaten een aangepast ‘Doe-het-zelf’ programma. Denk hierbij aan QR Code tochten en knutsel pakketjes, voor in uw bungalow.
 • Roompot: Ook Roompot biedt ‘Do It Yourself’ en digitale activiteiten aan
 • Topparken: Alle entertainment / animatie activiteiten op de vakantieparken zijn afgelast.
 • RCN: Er is geen recreatieprogramma op de RCN vakantieparken. Wel is er de mogelijkheid om een pas op te halen, waarop spelletjes en opdrachten staan, die u op de RCN vakantieparken kunt ondernemen. Orry en vrienden: Orry is van de partij en organiseert voor kinderen leuke activiteiten. Denk aan een disco, een tv-show en ze komen zelfs naar uw cottage

Eten en drinken

Door de landelijke coronamaatregelen zijn alle eet- en drinkgelegenheden op de Nederlandse vakantieparken gesloten. Wel is het mogelijk om gebruik te maken van de afhaal- en/of bezorgdienst. Heeft het vakantiepark een snackbar, dan is deze wel geopend. Landal vraagt wel om het afhaalmoment aan te geven. Zo voorkomen ze drukte rondom de snackbar.

Parkwinkels en funshop winkels

Alle winkels voor essentiële boodschappen zijn geopend zonder afspraak! Ook hier is een mondkapje en het gebruik van een winkelwagen of mandje verplicht. Zo zorgt de parkwinkel ervoor, dat het niet te druk wordt. Het kan dus ook gebeuren dat u eventjes buiten moet wachten. Hier geld ook volg de looproutes, desinfecteer uw handen en kom alleen. Beschikt het vakantiepark over een funshop winkel? Dan is deze open op basis van reservering.

Hygiëne

Hygiëne is nu extra belangrijk! Alle vakantieparken zorgen er voor dat zowel u bungalow als ook alle openbare ruimtes goed schoon worden gemaakt. Zo worden alle contactpunten regelmatig schoongemaakt, wordt het linnengoed goed gereinigd en worden de bungalows goed gelucht voor aankomst. Bovendien hebben veel faciliteiten een plastic scherm. Dit is veilige voor u en ook voor alle medewerkers. Ook staan er op meerdere plekken desinfectiezuilen.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.