Corona maatregelen op de vakantieparken

Alle vakantieparken in Nederland zijn geopend en u bent van harte welkom, om te genieten van de ruimte en de natuur rondom de vakantieparken. Wel gelden tijdens uw vakantie ook de RIVM regels. Dit om de veiligheid en gezondheid van u en de medewerkers op de vakantieparken te waarborgen. Maar welke voorzieningen zijn geopend? We zetten de belangrijkste maatregelen voor u op een rij, zodat u weet wat u kunt verwachten van een vakantie in coronatijd op de Nederlandse vakantieparken.

De basisregels gelden ook op de vakantieparken

 • Houd 1,5 meter afstand
 • Was vaak en goed uw handen
 • Hoest en nies in uw elleboog
 • Begroet elkaar, maar schud geen handen
 • Draag een mondkapje waar dat verplicht is
 • Vermijd drukte en grote groepen mensen
 • Indien aanwezig, volg altijd de veilige looplijnen
 • Betaal bij voorkeur contactloos
Reserveer bij voorkeur uw activiteiten online via de vakantiepark-apps. Nagenoeg alle vakantiepark ketens hebben een app, zodat u online kunt inschrijven, contact kunt zoeken of een tijdslot kunt reserveren.

Mondkapjes

In alle publieke binnenruimtes op de Nederlandse vakantieparken is het dragen van een mondkapje verplicht! We raden u dan ook aan om ten alle tijden een mondkapje bij u te dragen.

Kan ik op vakantie met vrienden?

Heeft u een vakantie geboekt met vrienden? Kijk dan of dit is toegestaan binnen de geldende maatregelen. Alle vakantieparken volgen hierin de richtlijnen van de Rijksoverheid.

In- en uitchecken

Het in- en uitchecken gaat op de meeste vakantieparken anders dan wat u gewend bent. Zo zijn er vakantiepark ketens die een 100% online check-in procedure hanteren. Of u wordt geholpen op gepaste afstand, waardoor 1,5 meter afstand en ook de hygiene maatregelen gewaarborgd blijven. De instructies voor het coronaproof in- en uitchecken krijgt u van te voren toegezonden door alle vakantiepark ketens.

Zwemmen en sauna’s

De Nederlandse binnen- en buitenzwembaden zijn weer open. Ook de waterglijbanen en wildwaterbanen zijn geopend. Wel zijn er slechts een bepaald aantal mensen per uur toegestaan en dient u vooraf te reserveren. Om alle gasten een kans te geven om te zwemmen, werkt men met een tijdsslot.

Beautybehandelingen, massages en kapsalon

Beautybehandelingen, massages en de kapsalons zijn weer geopend. U bent op afspraak welkom voor een behandeling.

De buitenspeeltuinen en de indoorspeeltuinen

De indoor- en buitenspeeltuinen zijn geopend. Bij gebruik wordt u verzocht om hier verstandig mee om te gaan. Bij drukte wordt u verzocht om op een later en minder druk tijdstip terug te komen en uiteraard geld voor ouders de 1,5 meter afstand en bezoek en verlaat de speeltuin via de aangegeven in- en uitgang. 

Midgetgolf en outdoor tennisbannen

U bent van harte welkom om met u gezin midgetgolf te spelen. Per baan mag er maximaal 1 gezin spelen. Een partijtje tennis is ook mogelijk, mits je tegenstander ook in dezelfde bungalow verblijft. Er geldt een maximum van 4 personen per tennisbaan.

Bowlingbanen

De bowlingbanen zijn weer open.

Indoor sporten en sporten voor volwassenen 

Sporten voor volwassenen is weer mogelijk in groepen van maximaal 30 personen.

Waterfietsen, kano en een bootje huren

Op de vakantieparken die beschikken over een eigen recreatievijver, bent u welkom om te waterfietsen, te kanoën en een boot te huren. Vooraf reserveren is gewenst. Goed om te weten: het kan dat voor de recreatieplassen lokale coronaregels gelden, als de recreatievijver openbaar toegankelijk is. 

Kids safari en pony rijden

Op verschillende Center Parcs parken kunnen kinderen rijden in een jeep en een ritje maken op een pony. Ook deze activiteiten zijn geopend. Ook de ponyranch op Land van Bartje is geopend.

Fietsverhuur

De fietsverhuur is geopend, zodat u samen met uw gezin heerlijk de natuur in kunt. Om zeker te zijn van een fiets tijdens uw vakantie raad Roompot aan, deze vooraf bij te boeken. Bij Landal kunt u per dag een fiets huren.

Vakantiepark mascottes

De park mascottes zullen soms een wandeling maken. Maar vanwege de veiligheid geld hier ook 1,5 meter afstand. Een knuffel en dansje maken gaat helaas niet. Bij Landal kunt u wel het Bollo huisje bezoeken.

Animatie programma

De animatie gaat bij verschillende vakantiepark organisaties door, via een aangepast programma. Daarnaast zijn er ook een aantal vakantiepark organisaties, die gekozen hebben om de animatie niet door te laten gaan.

 • Landal: De Bollo Club is open voor kinderen t/m 12 jaar. De Landal parken hebben een entertainment pick-up point gecreëerd. Hier regelt u inschrijvingen en betalingen voor activiteiten en faciliteiten en kunt u knutsel-, sport-, en spelmateriaal aanschaffen om in en rond uw bungalow te gebruiken.
 • Molecaten: Tijdens de vakanties organiseert Molecaten een gevarieerd programma dat voldoet aan de corona maatregelen van de overheid.
 • Roompot: De Koos Kidsclub is onder begeleiding weer open. Ook Roompot biedt ‘Do It Yourself’ en digitale activiteiten aan
 • RCN: Op de parken is een recreatieprogramma. De activiteiten vinden hoofdzakelijk buiten plaats.
 • Orry en vrienden: Orry is van de partij en organiseert voor kinderen leuke activiteiten. Denk aan een disco, een tv-show en ze komen zelfs naar uw cottage

Eten en drinken

De restaurants en snackbars op de vakantieparken zijn weer open. Natuurlijk is het ook mogelijk om gebruik te maken van de afhaal- en/of bezorgdienst en zijn de terrassen van 06.00 tot 20.00 uur open.

Parkwinkels en funshop winkels

Alle winkels voor essentiële boodschappen zijn geopend zonder afspraak! Ook hier is een mondkapje en het gebruik van een winkelwagen of mandje verplicht. Zo zorgt de parkwinkel ervoor, dat het niet te druk wordt. Het kan dus ook gebeuren dat u eventjes buiten moet wachten. Hier geld ook volg de looproutes, desinfecteer uw handen en kom alleen.

Hygiëne

Hygiëne is nu extra belangrijk! Alle vakantieparken zorgen er voor dat zowel u bungalow als ook alle openbare ruimtes goed schoon worden gemaakt. Zo worden alle contactpunten regelmatig schoongemaakt, wordt het linnengoed goed gereinigd en worden de bungalows goed gelucht voor aankomst. Bovendien hebben veel faciliteiten een plastic scherm. Dit is veilige voor u en ook voor alle medewerkers. Ook staan er op meerdere plekken desinfectiezuilen.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.