Welke vakantieparken zijn open? Update – 30 juli

De intelligente lockdown heeft er voor gezorgd dat we in Nederland het Coronavirus onder controle hebben. Hierdoor gaat Nederland weer langzaam van het slot en worden regels versoepeld! Dit betekent dat we ook weer voorzichtig op vakantie kunnen. Maar welke vakantieparken zijn open? Of wanneer gaan ze weer helemaal open? Hoe zit het met de voorzieningen en hoe gaan parken om met annuleringen? We zetten het voor u op een rijtje.

Vakantieparken mogen vanaf 1 juli weer open

Op de persconferentie van 6 mei zijn een groot aantal versoepelingen aangekondigd! Een van deze versoepelingen is dat vakantieparken vanaf 1 juli weer helemaal open kunnen. Maar zou u er nu ook al eventjes tussen uit willen, ook dan bent u welkom, om te genieten van de natuur en de rust. Bovendien zijn er ook vakantieparken waar u vanaf 11 mei weer gebruik kunt maken van een groot aantal faciliteiten. We zetten voor u op een rij, welke vakantieparken open zijn en wat mogelijk is op de diverse vakantieparken.

Zijn mondkapjes verplicht op een vakantiepark?

Op de Nederlandse vakantieparken zijn mondkapjes niet verplicht. Mondkapjes zijn alleen verplicht in het openbaar vervoer.

  • Gaat u naar de Waddeneilanden, dan is een mondkapje op de veerboot verplicht. De veerboot wordt gezien als openbaar vervoer.

Op alle Belgische en Duitse vakantieparken is een mondkapje verplicht in alle openbare gelegenheden op zowel de parken als buiten de parken.

Landal Greenparks: Corona update

Met inachtneming van de RIVM richtlijnen biedt Landal de faciliteiten en activiteiten aan op de Nederlandse parken, in een aangepaste vorm. Op de parken is er een entertainment pick-up point gecreëerd. Hier regelt u inschrijvingen en betalingen voor activiteiten en faciliteiten en kunt u knutsel-, sport-, en spelmateriaal aanschaffen om in en rond uw bungalow te gebruiken.

Landal GreenParks heeft i.v.m het coronavirus flexibele boekingsvoorwaarden. U kunt zelfs tot 1 dag voor aankomst omboeken! Lees hier alles over deze flexibele boekingsvoorwaarden.

Roompot vakanties: Corona update

Alle Roompot vakantieparken zijn geopend en ook de zwembaden, de faciliteiten en activiteiten zijn weer open. Per 1 juni zijn ook de terrassen en horecafaciliteiten weer toegankelijk. Voor alle maatregelen die Roompot heeft genomen die nodig zijn voor de 1,5 meter samenleving kunt u kijken op de: safe stay pagina.

Roompot vakantie biedt i.v.m het coronavirus een aantal zekerheden aan hun gasten. Lees hier alles over deze zekerheden.

Center Parcs: Corona update

Alle Nederlandse Center Parcs parken zijn geopend! Uiteraard hanteert Center Parcs ook de RIVM richtlijnen en flexibele boekingsvoorwaarden. Want als u nu boekt voor een verblijf t/m september, dan annuleert u kosteloos tot 1 week voor aankomst

Ook Center Parcs heeft i.v.m het coronavirus de voorwaarden voor het omboeken aangepast. Boekt u nu een vakantie, dan kunt u altijd gratis omboeken naar een ander verblijf t/m 31/03/2021.

TopParken: Corona update

Alle TopParken zijn geopend! Ook de restaurants, de binnen- en buitenzwembaden en speeltuinen zijn weer toegankelijk. Alle TopParken zijn ruim opgezet en nagenoeg alle vakantiebungalows beschikken over een ruime tuin.

RCN: Corona update

Alle Nederlandse RCN vakantieparken zijn geopend! Ook de restaurants, de binnen- en buitenzwembaden en speeltuinen zijn weer toegankelijk. Alleen de bowling zal voorlopig nog gesloten blijven.

Molecaten: Corona update

Alle Molecaten vakantieparken zijn open en kunt u verblijven in een huuraccommodatie met eigen sanitaire voorzieningen! Veel binnen- en buitenzwembaden zijn ook weer open. Voor het laatste nieuws over zwemmen bij Molecaten, verwijzen we u naar de corona pagina van Molecaten.

DroomParken: Corona update

Alle Droomparken zijn open en u bent van harte welkom om lekker van de natuur te genieten.

Overige vakantieparken

Naast de bovenstaande vakantieorganisaties zijn er in Nederland ook een groot aantal individuele vakantieparken. Ook deze vakantieparken zijn (weer) open en hebben uiteraard maatregelen genomen.

Uiteraard gelden de richtlijnen van het RIMV ook op de vakantieparken. Dit voor uw veiligheid en dat van de medewerkers van de vakantieparken.

We updaten bovenstaande gegevens elke dag! Maar we raden u altijd aan om voor de laatste actuele ontwikkelingen, altijd de vakantiepark organisatie waar u wil boeken of gaat boeken te raadplegen.