Een huisje aan zee met hond – perfect!

Als u een hond heeft, dan moet uw trouwe viervoeter, natuurlijk ook mee op vakantie. Zeker als u een huisje aan zee reserveert! Want ook honden zijn gek op het strand en de zee. Over het strand rennen, rollen in het zand en in de branding springen. Geweldig! Op de meeste Nederlandse stranden zijn honden welkom, maar er gelden wel regels. Een overzicht van huisjes aan zee, (losloop) stranden en regels, die ervoor zorgen dat iedereen, met of zonder hond een fijne vakantie kan vieren.

Goed om te weten: Voor vrijwel alle stranden geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Neem dus een schepje of plastic zakje mee.

Een huisje aan zee met hond. Naar de Wadden!

Op de meeste stranden aan de Hollandse kust, mogen honden niet los lopen. Wel zijn er uitzonderingen zoals het strand van Cadzand, waar honden los mogen van 1 oktober tot en met 1 juni. Ook de Waddeneilanden zijn een uitzondering. Ook hier mogen honden het gehele jaar, vrij rond lopen. Welk seizoen ook, een lange wandeling over het strand of rennen in de branding van de zee. Interesse? Zoek hier een vakantiepark op de Waddeneilanden.

Een uitzondering hierop is Texel, er gelden hier andere regels. Honden moeten op het bewaakte strandgedeelten worden aangelijnd van de laatste week van juni tot de eerste week van september. Verder mogen ze het hele jaar los naast de baas lopen op het strand. Interesse? Zoek hier een vakantiepark op Texel