Een huisje aan zee met hond – perfect!

Als u een hond heeft, dan moet uw trouwe viervoeter, natuurlijk ook mee op vakantie. Zeker als u een huisje aan zee reserveert! Want ook honden zijn gek op het strand en de zee. Over het strand rennen, rollen in het zand en in de branding springen. Geweldig! Op de meeste Nederlandse stranden zijn honden welkom, maar er gelden wel regels. Een overzicht van huisjes aan zee, (losloop) stranden en regels, die ervoor zorgen dat iedereen, met of zonder hond een fijne vakantie kan vieren.

Goed om te weten: Voor vrijwel alle stranden geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Neem dus een schepje of plastic zakje mee.

Een huisje aan zee met hond. Trotseer samen de wind!

De winter en het voor- en najaar zijn een uitstekende periode voor een – huisje aan zee met hond. Strandwandelingen maken en uitwaaien, terwijl uw hond kan dolle in de branding van de zee. Bovendien is het in deze periode ook lekker rustig en heeft u hond alle ruimte. Dit is ook direct de reden dan honden welkom zijn op het strand. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen! Voor een actueel overzicht van alle hondvriendelijke stranden verwijzen we je naar: Strandnederland.nl.

Een huisje aan zee met hond. Naar de Wadden!

Op de meeste stranden aan de Hollandse kust, mogen honden niet los lopen. Wel zijn er uitzonderingen zoals het strand van Cadzand, waar honden los mogen van 1 oktober tot en met 1 juni. Ook de Waddeneilanden zijn een uitzondering. Ook hier mogen honden het gehele jaar, vrij rond lopen. Welk seizoen ook, een lange wandeling over het strand of rennen in de branding van de zee. Interesse? Zoek hier een vakantiepark op de Waddeneilanden.

Een uitzondering hierop is Texel, er gelden hier andere regels. Honden moeten op het bewaakte strandgedeelten worden aangelijnd van de laatste week van juni tot de eerste week van september. Verder mogen ze het hele jaar los naast de baas lopen op het strand. Interesse? Zoek hier een vakantiepark op Texel

Een huisje aan zee met hond. Drie losloop stranden

Het strand van Wassenaar – Wassenaar heeft een speciaal hondenstrand, hier kunnen honden het gehele jaar vrij los lopen. U vindt dit strand tussen strandpaal 91 en 92. Het hondenstrand is bereikbaar via een aangegeven wandelroute door het ‘duingebied Berkheide’. In het ‘duingebied Berkheide’ moeten honden wel tijdens het broedseizoen aangelijnd worden. Interesse in een vakantie nabij Wassenaar? Kijk dan bij de selectie van vakantieparken in Wassenaar. Gaat u met kinderen, dan kunnen we vakantiepark Duinrell aanraden. Uw hond is welkom en ligt Duinrell op zo’n 5 kilometer vanaf het Noordzeestrand.

Het strand van Scheveningen – Honden mogen van 1 oktober tot en met 15 mei los lopen op het strand van Scheveningen. In twee gebieden (op het Noorderstrand en het Zuiderstrand) mag uw hond het gehele jaar los lopen, maar u bent wel verplicht om eventuele poep op te ruimen. Ook op het Noorderstrand mogen honden het hele jaar los tussen de laatste en een na laatste strandopgang vanaf het Zwarte Pad in Scheveningen. Interesse in een vakantie nabij Scheveningen? Kijk dan bij de selectie van vakantieparken in Scheveningen.

Strand van Noordwijk aan Zee – Bij Noordwijk aan Zee is een deel van het strand het gehele jaar toegankelijk voor honden. Vanaf strandopgang nr. 1, aan het eind van de Koningin Astrid Boulevard in Noordwijk, tot aan Katwijk is er zo’n 4 kilometer strand, speciaal voor honden. Op de boulevards geldt het gehele jaar door, wel een aanlijn plicht. Interesse in een vakantie nabij Noordwijk aan Zee? Kijk dan bij de selectie van vakantieparken in Noordwijk aan Zee.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.