Actieve uitjes in Zuid-Nederland

U wil er lekker tussen uit tijdens uw vakantie, maar een druk attractiepark ziet u niet zitten. U zoekt een actief  uitje, dat leuk is voor het hele gezin. Bovendien wilt u ook niet te veel geld uitgeven aan entree. Lastig?  Welnee! We hebben 10 actieve uitjes gevonden die verspreid liggen door Limburg, Zeeland en Noord-Brabant. Stilzitten is bij deze uitjes lastig, bovendien zijn ze ook nog eens betaalbaar.

Vlotbouwen in Roermond

Lekker actief buiten en op het water, dat krijgt u als u een dagje gaat vlotbouwen en varen op de Maasplassen in Roermond. Na ontvangst met koffie en Limburgse vlaai, gaat u eerst op een kaartleestocht, waarna de lunch volgt en u ook aan de slag moet om een echt vlot te bouwen. Wat uiteraard waterproof moet zijn, want als afsluiting volgt een vlot race. Voor de winnaar ligt er een kleine verrassing klaar. Voor meer info verwijzen we je naar outdoor.ossa.nl. (voor gezinnen met oudere kinderen) Bekijk hier vakantieparken in Roermond en omgeving.

IJsboerderij met speeltuin

Terwijl u geniet van een ijsje dat gemaakt is van echte boerderijmelk, kunnen uw kinderen heerlijk spelen in de speeltuin. Of wat dacht u van het Maisdoolhof, spannend voor jong en oud. Bovendien ligt openluchtmuseum Eynderhoof en de fraaie en gratis speellocatie ‘de Houtberg’ vlakbij. Ideaal om te bezoeken op een mooie zomerdag. Voor meer info over de het ijsassortiment verwijzen we je naar IJsboerderij Gommers. Bekijk hier vakantieparken in Nederweert en omgeving.

Klein Zwitserland

Heeft u jonge kinderen en wilt u zowel genieten van de frisse boslucht als veel speelplezier? Dan kunnen we de buitenspeeltuin Kleinzwitserland in Tegelen aanraden. De speeltuin is een avonturenspeelpark middenin het bos, er zijn speel- en klimtoestellen die allemaal gemaakt zijn van natuurlijk materiaal. Daarnaast is er ook een ontdekkingsbos en buitenzwembad. In het parkrestaurant kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Maar nu het mooiste, de entree voor een dagje Kleinzwitserland is slechts €7,95 in het hoogseizoen en in het laagseizoen €5,95. (geopend van 1 maart tot 30 november) Bekijk hier vakantieparken in Tegelen en omgeving.

De Wilhelminatoren in Valkenburg

Naast de mooie omgeving rondom Valkenburg, die zich uitstekend leent voor een wandeling, kun je ook in Valkenburg zelf actief bezig zijn. In het centrum ligt namelijk de Wilhelminatoren. Deze hoge toren is gebouwd op de Heunsberg en bereikbaar via een kabelbaan of voetpad. Boven op de Heunsberg is er naast de Wilhelminatoren een lange rodelbaan en een gezellig café/restaurant, met een panoramaterras. Voor meer informatie kun je kijken op: Agogovalkenburg.nl. Bekijk hier vakantieparken in Valkenburg en omgeving.

Blote voeten pad met theetuin

Lijkt het u leuk om met uw blote voeten over diverse ondergronden te wandelen, dan moet u een bezoekje brengen aan het blote voeten pad in Griendsveen. Dit staat samen met een museum en theeschenkerij garant staan voor een ontspannen en actief middagje uit. Het museum is gewijd aan de schrijver Toon Kortooms, bekend van ondermeer de film: ‘Help, de dokter verzuipt’. Maar u kunt ook direct het blote voetenpad op lopen. Hier loopt u over turf, stenen, mos en modder en zijn er op de route talloze belevenissen te vinden. Het blote voetenpad is 1,5 hectare groot en de entree kost 3,50 p.p. Bekijk hier vakantieparken in Deurne en omgeving.

Kamelensafari

Wilt u een kameel eens van heel dichtbij zien? Dan is een kamelensafari een prima uitje. Elke zondag kunt u mee op safari. De safari begint met een presentatie en een rondleiding over de kamelenmelkerij. Maar het allerleukste van deze kamelensafari is een kameelkalf de fles geven en voor wie durft, een ritje maken op een kameel. Kosten zijn €10,- p.p. (Kinderen onder de 3 jaar gratis). Bekijk hier vakantieparken in Berlicum en omgeving.

Kanotocht door de Biesbosch

Als u verblijft in de omgeving van de Biesbosch, dan kan het bijna niet anders, dat een bezoekje aan de Biesbosch op de agenda staat. Nu kunt u er heerlijk wandelen, maar een kanotocht die u dwars door de Biesbosch voert, is veel leuker en ook veel spannender. U kunt kiezen uit drie routes en de afvaart is in Drimmelen. Meer info vindt u op: Biesboschkanoevents.nl. Bekijk hier vakantieparken in Drimmelen en omgeving.

Kanotochten over het Veerse Meer

Het Veerse Meer is niet alleen groot, het heeft ook rijke flora en fauna en leent zich uitstekend voor een kanotocht. Een twee-persoons kajak, voor een half dagje, huurt u voor €17,50 bij Kanoa. Zou u niet gewoon willen kanoën, wat dacht u van een indianentocht? U stapt in een Canadese kano en gaat op zoek naar de naam van een verdwenen indianenstam. Bekijk hier vakantieparken in Arnemuiden en omgeving.

Water Blobben

Als u dit actief uitje noemt bij uw kinderen, is de kans groot dat ze superblij zullen zijn! U gaat namelijk water blobben, of anders gezegd, u gaat maar liefst een uur lang grote bommetjes maken. Niet gewoon vanaf de kant, maar u springt omlaag op een kussen, waar een ander persoon klaar zit om omhoog geschoten te worden. Supergaaf en ook regelmatig te zien op TV. Meer info en reserveren: Movementsports.nl. Bekijk hier vakantieparken in Middelburg en omgeving.

Klok’uus

Nog geen idee welke activiteit u wil ondernemen? Of bestaat uw familie uit diverse leeftijden, dan is het Klok’uus in ‘s-Heer Arendskerke een prima optie. Naast een ruim aanbod aan speelmogelijkheden voor jonge kinderen, kunnen volwassenen en ook oudere kinderen lasergamen of karten. Of wat dacht je van schieten met een echte pijl en boog? Voor elke leeftijd heeft het Klok’uus wat te bieden. Zou je nadien willen blijven eten, geen probleem. Er is ook een gezellig familierestaurant. Bekijk hier vakantieparken in ‘s-Heer Arendskerke en omgeving.

Rofra sportieve arrangementen

Op zoek naar een sportief en actief uitje, dan bent u bij Rofra sportieve arrangementen in Valkenswaard aan het juiste adres. Of u nu met vrienden, de hele familie of alleen met uw kinderen wat wil ondernemen, keuze aan sportieve en actieve uitjes is er voldoende. Wat dacht u van kanovaren over de Dommel, een spannende GPS wandeling midden door de natuur, een moordspel, paintballen of een Solex toer? Rofra biedt voor elk wat wils. Ook voor diverse workshops kunt u bij Rofra terecht. Van een workshop schermen tot bonbons maken en van country line dance tot schilderen. Voor elk wat wils! Bezoek de website en bekijk het ruime aanbod aan uitjes en workshops.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.