Het Pieterpad – 490 kilometer wandelplezier

Het Pieterpad is het bekendste en langste wandelpad van Nederland. Het wandelpad van 490 km brengt u van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. De wandelroute is populair en wordt elkaar jaar door ruim 40.000 wandelaars gelopen. Het Pieterpad is eind jaren 70 bedacht, uitgestippeld en vastgelegd door Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens. Gezien de geringe grote van Nederland lag het voor de hand om de route van noord naar zuid te laten lopen.

Hier komt ook de naam vandaan: Pieterburen – Sint-Pietersberg > Pieterpad. Het Pieterpad is dus geen pelgrimsroute of een oude handelsroute zoals menigeen denkt.

 

Vakantieparken rondom het Pieterpad

Alle 26 etappes zijn tussen de 15 en 22 km lang, natuurlijk is het een uitdaging om het Pieterpad in één of twee keer te wandelen. Maar u kunt er ook voor kiezen om de etappes los van elkaar te wandelen, als u op vakantie bent bijvoorbeeld. Er zijn namelijk een groot aantal vakantieparken door heel Nederland, die rondom het Pieterpad liggen. De mooiste hebben we voor u samen gebracht zodat u tijdens uw vakantie een ontspannen wandeling kunt maken over het populairste wandelpad van Nederland.