Sidebar menu

Pieterpad. 490 km lang wandelplezier.

Het Pieterpad is waarschijnlijk het bekendste en langste wandelpad van Nederland. Het lange wandelpad van 490 km brengt u van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. De wandelroute is zeer populair en wordt elkaar jaar door ruim 40.000 wandelaars gelopen, zowel in de winter als in zomer.

Geschiedenis

Het Pieterpad is eind jaren 70 bedacht, uitgestippeld en vastgelegd door Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens, die de wens hadden om een lange wandelroute uit te zetten zoals die in vele Europese landen al bestonden. Gezien de geringe grote van Nederland lag het voor de hand om de route van noord naar zuid te laten lopen.

Hier komt ook de naam vandaan: Pieterburen – Sint-Pietersberg > Pieterpad. Het Pieterpad is dus geen pelgrimsroute of een oude handelsroute zoals menigeen denkt.

Bijzondere landschappen

Het mooie van het Pieterspad is de afwisseling in landschappen. Van de Waddenkust via het weidse zeekleilandschap naar de stad Groningen, de Hondsrug voert u naar de Drenthe zandgronden met hunebedden en de Drentse Aa. Via de hoogvenen van Coevorden en de Overijsselse Vecht de Sallandse Heuvelrug op.

Bijzonder is de overgang van de bosrijke heuvels van Montferland en het dal van de Rijn en dan weer de heuvels op bij het rijk van Nijmegen. Dan wandelt u Limburg binnen met de Maas als gids bereikt u Zuid-Limburg, met als typische kenmerk de holle weggetjes, heuvellandschappen en authentieke vakwerkhuisjes.

Tijdens uw wandeltocht ervaart u de schoonheid van Nederland en zult u zich verbazen over de hartelijkheid en behulpzaamheid in de verschillende eet- en slaapverblijven langs de populaire wandelroute.

Wandelroute in 2 etappes

Alle 26 etappes zijn tussen de 15 en 22 km lang, natuurlijk is het een uitdaging om het Pieterpad in één of twee keer te wandelen. Maar u kunt er ook voor kiezen om de etappes los van elkaar te wandelen, als u op vakantie bent bijvoorbeeld.

Vakantieparken rondom het Pieterpad

Er zijn een groot aantal vakantieparken door heel Nederland, die rondom het Pieterpad liggen. De mooiste hebben we voor u samen gebracht zodat u tijdens uw vakantie een ontspannen wandeling kunt maken over het populairste wandelpad van Nederland.

Etappe Indeling deel I

Pieterpad etappe I Pieterburen - Vorden

Pieterburen – Vorden

1. Pieterburen – Winsum 11 km
2. Winsum – Groningen 19 km
3. Groningen – Zuidlaren 21km
4. Zuidlaren – Rolde 18 km
5. Rolde – Schoonloo 18 km
6. Schoonloo – Sleen 24 km
7. Sleen – Coevorden 21km
8. Coevorden – Hardenberg 19 km
9. Hardenberg – Ommen 21 km
10. Ommen – Hellendoorn 21 km
11. Hellendoorn – Holten 16 km
12. Holten – Laren (Gld) 15 km
13. Laren (Gld)- Vorden 14 km

Etappe indeling deel II

pieterpad etappe 2 Vorden - St. Pietersberg

Klik hier – grote Google map etappe 2

1. Vorden – Zelhem 16 km
2. Zelhem – Braamt 18 km
3. Braamt – Millingen 24 km
4. Millingen – Groesbeek 20 km
5. Groesbeek – Gennep 15 km
6. Gennep – Vierlingsbeek 17 km
7. Vierlingsbeek – Swolgen 21 km
8. Swolgen – Venlo 21 km
9. Venlo – Swalmen 23 km
10. Swalmen – Montfort 22 km
11. Montfort – Sittard 24 km
12. Sittard – Strabeek (Valkenburg) 22 km
13. Strabeek – St. Pietersberg 15 km

 
Bungalowparkoverzicht.nl

Bungalowparkoverzicht.nl

Pasveldweg 1
6088 HD Roggel (Limburg)
E-mail: Contact
 

Over ons

Sluiten

Pin It on Pinterest

Share This