Het Pieterpad – 490 kilometer wandelplezier

Het Pieterpad is het bekendste en langste wandelpad van Nederland. Het wandelpad van 490 km brengt u van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. De wandelroute is populair en wordt elkaar jaar door ruim 40.000 wandelaars gelopen. Het Pieterpad is eind jaren 70 bedacht, uitgestippeld en vastgelegd door Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens. Gezien de geringe grote van Nederland lag het voor de hand om de route van noord naar zuid te laten lopen.

Hier komt ook de naam vandaan: Pieterburen – Sint-Pietersberg > Pieterpad. Het Pieterpad is dus geen pelgrimsroute of een oude handelsroute zoals menigeen denkt.

Bijzondere landschappen

Het mooie van het Pieterpad, is de afwisseling in landschappen. Van de Wadden via het weidse zeeklei naar de stad Groningen, de Hondsrug voert u naar de Drentse zandgronden met hunebedden en de Drentse Aa. Via de hoogvenen van Coevorden en de Overijsselse Vecht de Sallandse Heuvelrug op.

Bijzonder is de overgang van de bosrijke heuvels van het Montferland en het Dal van de Rijn en dan weer de heuvels op bij het Rijk van Nijmegen. Dan wandelt u Limburg binnen, met de Maas als gids bereikt u Zuid-Limburg, met als typisch kenmerk het heuvellandschappen met authentieke vakwerkhuizen.

Tijdens uw wandeltocht ervaart u de schoonheid van Nederland en zult u zich verbazen over de hartelijkheid en behulpzaamheid in de verschillende eet- en slaapverblijven langs de populaire wandelroute.

Vakantieparken rondom het Pieterpad

Alle 26 etappes zijn tussen de 15 en 22 km lang, natuurlijk is het een uitdaging om het Pieterpad in één of twee keer te wandelen. Maar u kunt er ook voor kiezen om de etappes los van elkaar te wandelen, als u op vakantie bent bijvoorbeeld. Er zijn namelijk een groot aantal vakantieparken door heel Nederland, die rondom het Pieterpad liggen. De mooiste hebben we voor u samen gebracht zodat u tijdens uw vakantie een ontspannen wandeling kunt maken over het populairste wandelpad van Nederland.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.