Wintersport met kinderen is cool!

Landal Ski Life in Tsjechie.

Zijn uw kinderen gek op sneeuw, ga dan op wintersport met uw kinderen. De laatste jaren gaan dan ook steeds meer gezinnen skiën. Het aanbod aan wintersportvakanties is groot en ook de winter vakantieparken worden steeds populairder. Deze winter vakantieparken bieden niet alleen skiplezier, ze bieden ook vertier na het skiën. Zo is er een zwembad, een speeltuin en zelfs kinderopvang. Behoefte aan rust trekt u dan terug in uw appartement of chalet. Ideaal dus voor een familievakantie in de sneeuw.

Wintersport met kinderen: Het juiste skimateriaal

Bezuinig nooit op skimateriaal voor kinderen! Zorg voor passende kleding en een extra set droge skikleding is geen slecht idee. Zorg voor goede wanten en ook een goede en passende skihelm met een zonnebril is belangrijk, net als een goede zonnebrandcrème. Neem nooit afdankertjes, want die kunnen voor heel wat ellende zorgen tijdens uw wintersportvakantie. Huren is een prima optie. In de meeste wintersportgebieden zijn diverse winkels waar u terecht kunt voor al uw wintersportkleding.

De eerste keer op ski’s: Spannend!

Als u voor de eerste keer op wintersport gaat met kinderen, is het slim om kinderen niet meteen hele dagen skilessen te laten volgen. Voor beginners zijn de lessen vaak vermoeiend, daarnaast –  hele dagen met vreemden zijn is vaak weinig ‘vakantie’, zeker voor kinderen. Deze zijn veel liever bij hun ouders. Begin met een paar uurtjes per dag en als het goed gaat kan het altijd meer.

Wintersport met kinderen? Handige tips!

  • Vermijd hoog gelegen pistes, het kan er hard waaien
  • Smeer uw kinderen en uzelf goed in met zonnebrandcrème
  • Tijdens de schoolvakanties is het erg druk op de pistes. Let goed op, een ongelukje zit in een klein hoekje

Wintersport met kinderen: Oostenrijk of Duitsland

Oostenrijk is al jaren zeer populair als wintersportbestemming. Ook met uw kinderen kunt u er een heerlijke tijd beleven. Naast het skiën met de kinderen kunt u er ook sleetje rijden, sneeuwpoppen maken en iglo’s bouwen. De Oostenrijkse parken van Landal zijn een prima keuze voor gezinnen.

Duitsland is bij uitstek geschikt voor een wintersport vakantie met kinderen. Geen lange reistijden en geen al te steile afdalingen. Een van de bekendste wintersportbestemmingen van Duitsland is Winterberg. Hier liggen maar liefst twee vakantieparken. Beiden zeer geschikt voor een wintersportvakantie met kinderen.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.