Uitstapjes in Noord-Nederland

Een dagje eropuit met de kinderen in de omgeving van Overijssel, Drenthe of Flevoland? Hier valt van alles te beleven. Natuurlijk vindt u er grote pretparken, drukbezochte dierentuinen en vooraanstaande musea. Allemaal zeker een bezoekje waard. Maar er kleven ook nadelen aan. Zeker in het hoogseizoen kan het er overvol zijn en ook de prijzen liegen er niet om. Zoekt u liever kleinschalige, actieve en betaalbare uitjes die u eveneens een topdag bezorgen? Bekijk dan hier ons overzicht van 10 voordelige uitjes in de regio Drenthe, Overijssel en Flevoland!

Nationaal Tinnen Figuren Museum

Dit museum ligt in het Overijsselse Ommen. Iedereen kent wel het verhaal van het tinnen soldaatje. Maar er zijn nog veel meer bijzondere tinnen figuren. Een bezoek aan het Nationaal Tinnen Figuren Museum is een unieke geschiedenisles over zowel de vaderlandse als wereldse geschiedenis en eveneens over de bijbelgeschiedenis. U treft de tinnen figuurtjes in de meeste gevallen in mooie bijpassende diorama’s. Er worden hier ook regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals een reis door de tijd, schilderen, tingieten en speurtochten. (Entree volwassenen € 7, kinderen t/m 12 jaar € 3,50)

Vogelpark De Lorkeershoeve

In het Vogelpark De Lorkeershoeve in Lutten in Overijssel kunt u vogels bewonderen uit alle werelddelen. Maak een wandeling door het park van twee hectare groot met vele volières. U ontdekt hier papegaaien, parkieten, kaketoes, uilen, duiven, watervogels en nog veel meer. Bij elke volière vindt u informatie over de betreffende vogels. Geniet in dit park ook van de mooie beelden, watervallen en vijvers. Er is eveneens een roofvogelburcht. Daarnaast is er ook een restaurant, terras, speeltuin en minigolfbaan aanwezig. (Entree vanaf 17 jaar € 6, kinderen 1 t/m 12 € 5, kinderen 13 t/m 16 € 10,-)

Varen op de Regge

Van mei t/m september kunt u vanaf Landgoed Schuilenburg een fluisterboot of een rondvaartboot boeken om te varen over de rivier de Regge in Overijssel. Dat is nog eens een unieke en ontspannende manier om van de prachtige omgeving te genieten. Het is zelfs mogelijk om een barbecue op het water te boeken of neem een picknickmand mee met allemaal lekkernijen. U bent hier ook aan het goede adres om te waterfietsen, te kanoën of voor een combinatie van een rondvaart met een huifkartocht. (Een 8-pers. fluisterboot kost € 22,50 per uur)

Dierenpark MeerZoo

MeerZoo is een kleinschalig dierenpark, kinderboerderij en dierenopvang in Marknesse in Flevoland. Het bedrijf doet ook dienst als zorgboerderij. Bezoekers kunnen bij MeerZoo allerlei diersoorten bewonderen, waaronder eekhoorns, hazen en konijnen, slangen en hagedissen, fazanten en patrijzen, alpaca’s, wasberen, stinkdieren, Bengaalse katten, papagaaien, roofvogels, spinnen en insecten en nog veel meer. Op enkele dagen van het jaar is het ook mogelijk om ‘achter de schermen’ te kijken bij de opvang. (Entree volwassenen € 5, kinderen van 3 t/m 10 jaar € 3,50)

Blotevoetenpad Drents-Friese Wold

Het Blotevoetenpad Drents-Friese Wold vindt u in Appelscha in Drenthe. Hier volgt u een wandelpad van ongeveer 2 kilometer door het bos. Voel het zand tussen uw tenen, het koele water, zacht prikkende dennennaalden en takjes. Deze verschillende ondergronden die u ervaart tijdens de wandeling zorgen voor een natuurlijke voetmassage. Aan het eind van de route is een wasplaats voor uw voeten. Bij het buitencentrum zijn ook Blotevoetenhanddoekjes te koop. Leuk als herinnering! (Entree volwassenen € 3, kinderen t/m 12 jaar € 3,-)

Gevangenismuseum

Het Gevangenismuseum in Veenhuizen in Drenthe is interessant voor alle leeftijden. Een bezoek aan dit museum is een ware belevenis; neem plaats op de zetel van de rechter, wordt aan de schandpaal gezet of stap een gevangeniscel binnen. In dit museum leert u hoe de straffen voor misdadigers door de eeuwen heen zijn veranderd. U leert alles over misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot nu. Het museum huist in een dwanggesticht dat in 1823 is opgericht door de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen voor bedelaars en landlopers. (Entree volwassenen € 10, kinderen 5 t/m 12 jaar € 5,-)

Orchideeënhoeve

Maak tijdens uw vakantie in Nederland een wereldreis door een bezoek te brengen aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest in Flevoland. Bewonder hier duizenden wilde en zeldzame orchideeën van over de hele wereld en geniet van de prachtige tropische vogels, de kleurrijke lori papegaaien, reptielen en koikarpers. Een bezoek aan de vlindertuin is ook een unieke belevenis. U wordt hier omringd door meer den 2000 fladderende vlinders. Er is eveneens een serre-restaurant en een winkel. Voor kinderen is er een speurtocht en een waterrijk speelparadijs met hagedissen en schildpadden. (Entree volwassenen € 14,50, kinderen van 4 t/m 12 jaar € 8,50)

Sprookjeshof

Pretpark Sprookjeshof in Zuidlaren is een gemoedelijk sprookjesbos met vele attracties en speeltoestellen voor jonge kinderen, waaronder schommels, draaimolens, trampolines, klimtoestellen, schommelschip, klimberg en een sprookjestheater. In het sprookjesbos kunnen de kinderen met een druk op de knop allerlei sprookjes tot leven wekken. Ook zijn er door het hele park heen pratende kabouters te vinden. Er is eveneens een overdekt kabouter klauter kasteel, een kinderboerderij en ook horeca is aanwezig. Sprookjeshof is geschikt voor kinderen tot 10 jaar. (Entree € 9,95)

Duurzame kinderboerderij Ulebelt

In Deventer ligt de duurzame kinderboerderij Ulebelt. Hier letten ze bij alle aspecten van de bedrijfsvoering op duurzaamheid (zonnepanelen, afvalscheiding, natuurlijk tuinieren, etc.). U kunt hier allerlei soorten dieren bewonderen, waaronder een paard, schapen, geiten, koeien, varkens, ganzen, eenden, kippen, konijnen, cavia’s, degoes, gekko’s, duiven, diverse andere soorten vogels en een poes. Verder vindt u hier ook thematuinen, natuurspeelplekken en een boerderijwinkel. (De entree is gratis)

Cowboy en Indianen Speelreservaat Coevorden

Dit speelreservaat is voor kinderen van 1 t/m 12 jaar, met zowel een binnen- als buitenspeeltuin. U vindt in Cowboy en Indianen Speelreservaat Coevorden spannende speeltoestellen als touwbruggen, glijbanen, springkussens, trampolines, schietkanonnen en ballenbaden. Andere hoogtepunten zijn de voetbalkooi, de klimmuur en een midgetgolfbaan. Daarnaast is er ook een kinderboerderij aanwezig met dieren als varkens, geiten, kippen, konijnen, cavia’s, duiven, eenden, kalkoenen en ganzen. Of wat dacht u van een bezoekje aan de ouderwetse smederij, waar demonstraties worden gegeven. Ook horeca is aanwezig. (Entree kinderen € 7,95, ouders en begeleiders € 3,95 incl. gratis kop koffie of thee).

Deze leuke en actieve uitjes zijn onder meer een aanrader tijdens uw vakantie op een vakantiepark in Overijssel, Drenthe en Flevoland. Ontdek hier welke vakantieparken er allemaal in de buurt van deze uitstapjes liggen!

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.