Vakantie voor visueel beperkten

Vakantie is voor heel veel mensen vanzelfsprekend. Maar voor mensen met een visuele beperking is dit anders. Terwijl slechtziende in hun eigen omgeving prima functioneren, is dit op vakantie lastiger. Maar gelukkig werken steeds meer organisaties samen die er gezamenlijk voorzorgen dat ook slechtzienden onbezorgd op vakantie kunnen. Zo ook Landal, die twee bungalows aanbiedt die zijn aangepast voor slechtziende en blinde gasten.

Naast de aanpassingen in de bungalows, is er op de twee Landal parken in en om het centrumgebouw belijning en wordt de parkinfo in braille en grote letters aangeboden.

Landal: Samenwerking met Visio

Landal heeft bij het ontwikkelen van de bungalows voor slechtziende en blinde gasten, samen gewerkt met Visio, het expertisecentrum voor slechtzienden en blinden. Tijdens het ontwikkelproces zijn er deskundigen geraadpleegd, waaronder de Technische UnieGira en de Oogvereniging. Daarnaast is er ook een uitvoerige praktijktest uitgevoerd, door slechtzienden met en zonder hulphond. Deze samenwerking heeft geresulteerd in twee ‘Visionvilla’s’ die u kunt reserveren op Landal Landgoed ’t Loo en op Landal Hoog Vaals.

De Visionvilla’s van Landal zijn van alle gemakken voorzien

Aan de buitenkant verschillen de Visionvilla’s niets. Het enige verschil aan de buitenzijde is de omheinde tuin, en de extra buitenverlichting, bij het entreepad en terras. Binnen zijn er wel duidelijke verschillen!  Zo is er gebruik gemaakt van contrastkleuren en is er een geavanceerd verlichtingssysteem. Welke aanpassingen er nog meer zijn, leest u hieronder. Bovendien zijn in en om het centrumgebouw belijning aangebracht en de parkinformatie wordt in braille en grote letters aangeboden.

Alle voorzieningen op een rijtje:

  • Aangepaste apparatuur
  • Extra grote flatscreen-tv met gesproken ondertiteling
  • Informatievoorziening in braille en grote letter
  • Sprekende penfriend
  • Omheinde tuin en hondenmand
  • Wii spelcomputer, een spelkoffer en een Balance Board speciaal gemaakt voor en door slechtziende, blinde en goedziende kinderen

Visionvilla op Landgoed ’t Loo

Een vakantie op Landgoed ’t Loo betekent genieten voor jong en oud. De Veluwe liggen op steenworp afstand en de vele mogelijkheden op het Landal park: een recreatievijver met zandstrand, binnenzwembad, tal van sport- en spelvoorzieningen en eetgelegenheden, maken dit Landal park zeer geliefd. Op Landgoed ’t Loo kunt u een 6 persoons Visionvilla huren.

Visionvilla op Landal Hoog Vaals

Vakantiepark Hoog Vaals heeft alles in huis voor een fijne familievakantie. Uw kinderen vermaken zich prima in het binnenzwembad, met een supergave waterglijbaan en bubbelbad, terwijl u ontspant in het beautycentrum. Ook leuk is de indoorspeeltuin en zijn er diverse eetgelegenheden. Bovendien is ook de omgeving schitterend en uitdagend.

Alleen Landal heeft visueel beperkten bungalows

Helaas zijn dit de twee enige bungalows op een vakantiepark, die speciaal zijn ingericht voor slechtzienden of blinden gasten. De overige vakantieketens beschikken (nog) niet over bungalows, die speciaal zijn aangepast voor gasten met een visuele beperking.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.