Vakantieparken voor Astma en COPD patiënten

Voor astma- en COPD-patiënten is het vaak lastig een geschikte vakantiebungalow te vinden, waar hun aandoening niet gaat opspelen. Veel vakantiebungalows zijn er in de meeste gevallen niet op ingericht, zo heeft het zitmeubilair vaak een stoffen bekleding en ook op de vloer ligt tapijt. Bovendien verblijven er in veel bungalows ook huisdieren. Geen ideale situatie! Maar gelukkig zien diverse vakantieparkorganisaties dit ook en kunt u bij de onderstaande organisaties speciale astma- en COPD-bungalows boeken.

In Nederland zijn slechts 24 vakantieparken waar u een astma- en COPD-bungalow kunt boeken. Dit zijn 1 Center Parcs park, 5 Roompot parken en 18 Landal parken.

 

COPD-bungalows bij Roompot

Roompot heeft vijf vakantieparken waar u een allergievriendelijke bungalow kunt boeken. Résidence de Banjaard; type ZD, huisnummer 4 – Buiten Hof Domburg type M8, huisnummer 29 – De Katjeskelder; type K6MV, alle huisnummers (tevens mindervalide) – Roompot Beach Resort; type NT, huisnummer 7492 – Kustpark Texel; type T6A, huisnummer Luna 616.

Alle bungalows zijn voorzien van aangepaste stoffering, gladde vloeren, synthetische beddengoed. Uiteraard zijn deze bungalows rook- en huisdiervrij. Deze bungalows zijn zonder toeslag te reserveren. Goed om te vermelden; u kunt er een speciale allergieschoonmaak bij boeken. Aan deze schoonmaak zijn extra kosten verbonden en alleen bij te boeken voor een verblijf in één van de genoemde bungalows.

 

Cara-cottage bij Center Parcs

Bij Center Parcs kunt u een 6-persoons CARA-cottage reserveren op ‘De Eemhof‘. De cottage beschikt over 2 slaapkamers met 2 boxsprings en 1 slaapkamer met 1 stapelbed, een complete keuken en badkamer, apart toilet en een privé-terras met tuinmeubilair. Daarnaast is deze cottage huisdier- en rookvrij en de stoffering is met gladde en synthetische materialen. De bedden hebben anti-allergeen beddengoed en is er een elektrische open haard en een aangepast schoonmaakprotocol.

Reserveer hier de CARA-cottage
 
Via onze zoekfunctie kunt u zien welke vakantieparken, in zowel Nederland als in het buitenland beschikken over een astma- en COPD-bungalow.

Enkele tips

Wellicht overbodig om te melden, maar de onderstaande tips dragen bij aan een onbezorgd verblijf.

  • Voor mensen met luchtwegklachten zijn de bergen of de zee de meest ideale vakantiebestemming.
  • Uit voorzorg kunt u een allergeendichte dekbed-, matras en kussenhoes meenemen.
  • Als u reist met medische apparatuur, moet u altijd een medische verklaring bij u dragen.
  • Vraag bij uw ziektekostenverzekering na, hoe het zit met de mogelijkheden en vergoeding.