Vakantieparken voor Astma en COPD patiënten

Voor astma- en COPD-patiënten is het vaak lastig een geschikte vakantiebungalow te vinden, waar hun aandoening niet gaat opspelen. Veel vakantiebungalows zijn er in de meeste gevallen niet op ingericht, zo heeft het zitmeubilair vaak een stoffen bekleding en ook op de vloer ligt tapijt. Bovendien verblijven er in veel bungalows ook huisdieren. Geen ideale situatie! Maar gelukkig zien diverse vakantieparkorganisaties dit ook en kunt u bij de onderstaande organisaties speciale astma- en COPD-bungalows boeken.

In Nederland en ook in Duitsland is het mogelijk om een astma- en COPD-bungalow te boeken. U kunt de speciale bungalows reserveren bij: Center Parcs en Landal Greenparks.

 

Cara-cottage bij Center Parcs

Bij Center Parcs kunt u een 6-persoons CARA-cottage reserveren op ‘De Eemhof‘. De cottage beschikt over 2 slaapkamers met 2 boxsprings en 1 slaapkamer met 1 stapelbed, een complete keuken en badkamer, apart toilet en een privé-terras met tuinmeubilair. Daarnaast is deze cottage huisdier- en rookvrij en de stoffering is met gladde en synthetische materialen. De bedden hebben anti-allergeen beddengoed en is er een elektrische open haard en een aangepast schoonmaakprotocol.

Reserveer hier de CARA-cottage
 
Bungalows

Astma bungalows bij Molecaten

Molecaten heeft geen accommodaties, die specifiek zijn ingericht voor astma- en COPD patiënten. Wel kunt u bij uw boeking aangeven dat u een astma- of COPD-patiënt bent. Molecaten zal er dan zorg voor dragen dat uw bungalow extra goed gereinigd wordt door het schoonmaakbedrijf. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Goed om te weten: De Molecaten parken zijn kleinschalig en is persoonlijke aandacht en service belangrijk. Met name voor jonge gezinnen en senioren, zijn de Molecaten parken een prima keuze.

Zoek hier een Molecaten park
 
Via onze zoekfunctie kunt u zien welke vakantieparken, in zowel Nederland als in het buitenland beschikken over een astma- en COPD-bungalow.

Enkele tips

Wellicht overbodig om te melden, maar de onderstaande tips dragen bij aan een onbezorgd verblijf.

  • Voor mensen met luchtwegklachten zijn de bergen of de zee de meest ideale vakantiebestemming.
  • Uit voorzorg kunt u een allergeendichte dekbed-, matras en kussenhoes meenemen.
  • Als u reist met medische apparatuur, moet u altijd een medische verklaring bij u dragen.
  • Vraag bij uw ziektekostenverzekering na, hoe het zit met de mogelijkheden en vergoeding.