Vakantieparken voor Astma en COPD patiënten

Voor astma- en COPD-patiënten is het vaak lastig een geschikte vakantiebungalow te vinden, waar hun aandoening niet gaat opspelen. Veel vakantiebungalows zijn er in de meeste gevallen niet op ingericht, zo heeft het zitmeubilair vaak een stoffen bekleding en ook op de vloer ligt karpet. Bovendien verblijven er in veel bungalows ook huisdieren. Maar gelukkig zien diverse vakantiepark organisaties dit ook en kunt u bij de onderstaande organisaties speciale astma- en COPD-bungalows boeken.

U kunt de speciale astma- en COPD-bungalow reserveren bij Landal en Molecaten.

COPD-bungalows (longvilla’s) bij Landal GreenParks

Landal GreenParks heeft op een groot aantal parken ook bungalows speciaal voor mensen met luchtwegaandoeningen, zoals astma en COPD. Deze bungalows zijn voorzien van gladde vloerbedekking en bij de keuze voor gordijnen en meubels zijn de richtlijnen van het Longfonds leidend geweest. Roken en huisdieren zijn niet toegestaan en de schoonmaakploeg volgt speciale instructies.

Bungalows

Astma bungalows bij Molecaten

Molecaten heeft geen accommodaties, die specifiek zijn ingericht voor astma- en COPD patiënten. Wel kunt u bij uw boeking aangeven dat u een astma- of COPD-patiënt bent. Molecaten zal er dan zorg voor dragen dat uw bungalow extra goed gereinigd wordt door het schoonmaakbedrijf. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Goed om te weten: De Molecaten parken zijn kleinschalig en is persoonlijke aandacht en service belangrijk. Met name voor jonge gezinnen en senioren, zijn de Molecaten parken een prima keuze.

Op vakantie naar de Wadden

Voor mensen die veel klachten hebben, zijn de Waddeneilanden een prima vakantiebestemming. Maar gelukkig zijn er steeds meer gemeentes, die de ambitie hebben om de luchtkwaliteit permanent te verbeteren. Wilt u weten welke gemeente al meedoen aan het Schone Lucht Akkoord? Op de website van het akkoord is een kaart gepubliceerd met alle deelnemende gemeenten. Deze kaart wordt ge-update en kan ook handig zijn bij het boeken van uw vakantie.

Enkele tips

Wellicht overbodig om te melden, maar de onderstaande tips dragen bij aan een onbezorgd verblijf.

  • Voor mensen met luchtwegklachten zijn de bergen of de zee de meest ideale vakantiebestemming.
  • Uit voorzorg kunt u een allergeendichte dekbed-, matras en kussenhoes meenemen.
  • Als u reist met medische apparatuur, moet u altijd een medische verklaring bij u dragen.
  • Vraag bij uw ziektekostenverzekering na, hoe het zit met de mogelijkheden en vergoeding.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.