Vakantieparken zijn perfect als workation

Een workation was tijdens de corona populair, maar na corona blijkt het werken vanaf een andere plek nog steeds populair. Waarom ook niet? Thuis werken hebben we inmiddels allemaal geleerd, dus waarom dan ook niet eens op een andere locatie? Bovendien stimuleert een andere omgeving uw creativiteit, wat nieuwe ideeën oplevert. Niet voor niets is deze manier van jezelf afzonderen al eeuwenlang geliefde onder schrijvers. Maar waar vindt je een inspirerende werkomgeving? Waar moet u opletten en wat zijn de valkuilen bij het werken op een andere plek? We zochten het voor u uit.

Op zoek naar een geschikte locatie

Feitelijk is elke locatie geschikt! U kunt voor een zonnig land kiezen, maar ook in Nederland zijn er meer dan voldoende inspirerende werkplekken voor een inspiratieboost. Wat dacht u bijvoorbeeld van een workation aan de kust of misschien wel op één van de Waddeneilanden? Maar ook Zuid-Limburg en de Veluwe zijn schitterende locaties voor een workation. Tussen de middag een wandeling door de natuur of over het strand. Perfect als inspiratieboost! Na uw werkdag verkent u de omgeving. Want de afstanden in Nederland zijn niet heel groot, u bent dus zo in een leuk stadje voor een terrasje of diner.

Vakantieparken spelen in op workation

Ook veel vakantieparken spelen in op workation. Nu schrikt u misschien, en denkt u o…. help ik ga niet tussen de gillende kinderen werken. Maar dat hoeft niet! Want er zijn voldoende vakantieparken, die heerlijk rustig zijn en die zich met name richten op rustzoekers.

Hof van Salland is zo’n vakantiepark. Het vakantiepark heeft een heerlijke serene sfeer door het vele groen rondom de luxe vakantievilla’s, die gebouwd zijn in de authentieke Twents Saksische stijl. Kiest u voor een vakantievilla aan de rand van Hof van Salland? Dan heeft u ook nog eens een schitterend uitzicht op de omliggende weilanden, wat een heerlijk gevoel van vrijheid oproept.

Of wat dacht u van het solo retreat huisje op EuroParcs de Zanding? Dit solo retreat huisje is speciaal ontworpen voor een relaxed workation verblijf. Knus en compleet ingericht, met een keukentje, badkamer, toilet en de wifi is gratis. Het mooie van dit huisje is, zeker in het voorjaar en zomer, als u de tuindeuren opent, u het buitengevoel naar binnen laat.

Ook Center Parcs speelt in op een workation verblijf! U verblijft dan in de natuur, maar vermaak en een frisse duik zijn nooit ver weg.  Handig is ook de bezorg- en afhaalservice en op veel vakantieparken is de wifi gratis. Heeft u grote databestanden of moet u videomateriaal bewerken? Op diverse resorts is de streaming Wi-Fi gratis. Voor meer informatie kunt u hier kijken

Inspirerend is ook een verblijf op Landal Kasteeldomein de Cauberg. Zoals de naam al doet vermoeden, verblijft u hier op het puntje van de Cauberg. Het vakantiepark is heerlijk rustig, maar als u het vakantiepark afwandelt, kunt u uw hart ophalen. Wandelen, fietsen, een terrasje pikken in Valkenburg en ook Thermae 2000 ligt pal naast het vakantiepark, dus na een dagje werken kunt u hier ontspannen. Want Thermae 2000 is elke dag open tot 22.30 uur.

Er zijn dus volop mogelijkheden voor een workation op een vakantiepark. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een vakantiepark met tal van voorzieningen. Het vakantiepark is drukker, maar dat hoeft geen probleem te zijn als u er maar rekening mee houd dat u op werkvakantie bent. Enkele tips om de juiste balans te vinden om remote te werken, leest u hieronder.

Tips voor remote werken

Zorg voor een goede voorbereiding. Naast de spullen die u normaal gesproken meeneemt op vakantie, moet u ook nadenken wat u wilt gaan doen. Wat heb ik hiervoor nodig? Moet ik nog wat uitzoeken voor mij vertrek? Zorg ook dat u niets vergeet!

Zorg voor een rustige werkplek! Te veel lawaai en spelende kinderen zijn echte afleiders om productief te zijn. Dus kies een rustige werkplek en zoek na je werk de drukte op. Of wissel af, na een paar uurtjes werken, pikt u een terrasje om daarna weer aan het werk te gaan.

Op veel vakantieparken is internet in de Plaza gratis, maar als het druk is en iedereen zit in de Plaza, dan kan het zijn dat de verbinding traag is. Wilt u in de Plaza werken, kies dan een rustig tijdstip!

Heeft u een vakantiebungalow op het oog, check dan of er (gratis) wifi is. Op de meeste vakantieparken is dit  standaard. Maar een extra controle, voorkomt teleurstellingen achteraf. Denk ook aan een beveiligde VPN internetverbinding.

Zorg voor een goede setup voor uw laptop. Om een paar dagen achter elkaar te werken met uw laptop op schoot is geen doen. Dit kan zelfs averechts werken! Dus zorg dat uw scherm op ooghoogte is en dat u rechtop kunt zitten. Een goede laptopstandaard is daarom een must. Ook een ergonomisch zitkussen kan een goede investering zijn, zeker als u van plant bent, regelmatig een workation in te plannen.

Belastingdienst en workation verzekering

De kosten voor een workation, kunnen aftrekbaar zijn bij de belasting, maar is afhankelijk van uw situatie. Wilt u weten wat dit in uw situatie betekent? Kijk dan op de website van de belastingdienst.

Wat dacht u van een workation verzekering?
Aangezien er steeds meer gebruik van wordt gemaakt, heeft Knab nu de workation verzekering. Want een (gewone) reisverzekering dekt geen werk activiteiten. Wat deze workation verzekering dekt en wat de voorwaarden en kosten zijn, kunt u lezen op de website van Knab. Gaat u naar het buitenland? Kijk of uw zorgverzekering ook zorg in het buitenland dekt.

Huur een vakantiehuis met een groep ZZP’ers
Wilt u graag een huisje huren, maar past het eventjes niet in uw  budget?. Wellicht kunt u dan met een aantal  bevriende ondernemers samen op workation gaan. Zo deelt u niet alleen de kosten voor het huisje, na het werk kunt u er ook samen op uit trekken.

Tips voor een goede productiviteit tijdens uw workastion of voor thuis werken

Gaat u op workation of werkt u net als heel veel mensen vanuit huis, als zelfstandige, of wisselt u af tussen kantoor en thuis? Dan zijn de onderstaande tips goed voor een productieve werkweek.

  • Begin op uw reguliere werktijd! Hoe verleidelijk het ook is om toch nog eventjes lekker te blijven liggen in bed.
  • Trek werkkleding aan. Dit zorgt er onbewust voor dat u ook echt aan uw werkdag begint.
  • Ga werken op een vaste fijne plek! Op bed je mail checken kan prima, maar om de gehele dag vanuit bed te werken is niet zo comfortabel en ergonomisch.
  • Maak een dagindeling. Ook al hoeft u het project pas over een paar weken af te ronden. Dit zorgt ervoor dat u gefocust en productief blijft. Wat aan het einde van de dag een goed gevoel geeft!
  • Voorkom social(e) afleiding. Check uw socials op de met jezelf afgesproken tijdstippen.
  • Vergeet ook niet om een pauze in te plannen
  • Werkt u vanuit huis, voorkom dan de verleiding van het huishouden. Ook hier is het slim om met uzelf afspraken te maken, wat u eventueel kunt doen. Bijvoorbeeld tussen de middag de wasmachine aanzetten of boodschappen doen voor het avondeten.
  • Maak afspraken met uw kinderen en of huisgenoten.
  • Gaat u op workation, en is uw doel om de omgeving te verkennen, zoek dit uit voor u vertrekt. Als u dit nog moet uitzoeken tijdens uw verblijf, gaat dit ten kosten van uw productiviteit.

Waar klapt u uw laptop open?

Of u nu een workastion plant of u werkt vanuit huis. Hopelijk heeft u wat aan onze tips! Want niets voelt beter dan de dag afsluiten met een gevoel van voldoening. Dus waar klapt u uw laptop open?

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.