Anti-inbraak tips voor als u op vakantie gaat

Vakantieperiodes zijn vaak toptijden voor inbrekers. Maar ook als u er zomaar eventjes tussen uit gaat, bestaat er een kans dat inbrekers toeslaan. Dit zou natuurlijk een grote ramp zijn als u na een welverdiende vakantie nietsvermoedend thuiskomt en uw huis is compleet overhoop gehaald. Rustig uitpakken is er dan niet meer bij.

U zult aangiften moeten doen bij de politie en de puinhoop moeten op geruimd worden. Ook het idee dat een onbekende in uw spullen heeft zitten te snuffelen is niet prettig.

Daarom deze tips om de kans dat er wordt ingebroken tijdens uw vakantie zo klein mogelijk te maken.

  • Gebruikt u social media als Facebook en Twitter? Post hier dan geen bericht waaruit blijkt dat u op vakantie gaat of bent.
  • Wees voorzichtig met afwezigheidsbericht op uw voicemail en persoonlijk mailprogramma. Vaak bellen criminelen om te kijken of u aanwezig bent. Met een afwezigheidsbericht maakt u ze het wel heel gemakkelijk.
  • Zorg dat uw huis een bewoonbare indruk maakt. Dit kan doormiddel van een tijdklokken aan te sluiten op de verlichting. Vraag buren, familie of vrienden om de brievenbus te legen en laat ook de buitenverlichting aan.
  • Sluit alle ramen en deuren, ook toilet- en badkamerraampjes.
  • Laat geen ladder buiten rondslinger, zet deze altijd binnen.
  • Laat de vuilcontainers niet langdurig aan de weg staan. Vraag of buren, familie of vrienden deze achter het huis willen plaatsen.
  • Plaats waardevolle spullen in het huis uit het zicht.
  • Laat ook de gordijnen open want het valt op als uw gordijnen gedurende een paar weken achtereen dicht zijn.
  • Tot slot, de meest inbrekers zijn uit op waardevolle zaken als geld en juwelen. Indien mogelijk bewaar deze dan in een kluis.

Wij hopen dat wij u met de bovenstaande tips een stukje op weg te hebben geholpen met betrekking tot de veiligheid van uw huis tijdens uw vakantie.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.