Welke provincie staat op de bucketlist?

Nederlanders zijn behoorlijk reislustig. We trekken er ieder jaar vaker op uit, soms naar de meest exotische plekken. Door het coronavirus verandert dit reisgedrag echter en moeten we vaker op zoek naar een bestemming in eigen land. Bungalowparkoverzicht.nl deed onderzoek naar onze vakantieplannen en de gewenste vakantiebestemmingen.  

Naar het buitenland of in Nederland
We vroegen 1.196 vakantiegangers die van plan waren (of zijn) om naar het buitenland op vakantie gaan of zij hun vakantieplannen hebben herzien. Liefst 44% kiest ervoor om nu een vakantie in Nederland door te brengen, terwijl nog maar 15% van de Nederlanders bij de keuze voor een vakantie in het buitenland kiest. Bijna 22% van de vakantiegangers twijfelt nog wat te doen, terwijl 19% dit jaar de vakantie overslaat en een streep zet door de plannen.

De maand waarin de vakantie gepland staat heeft logischerwijs ook invloed op de uiteindelijke keuze. Slechts 12% van de reizigers die van plan waren om in mei naar het buitenland te gaan, denken dit nu nog steeds te gaan doen. Bij vakantiegangers met een vertrekdatum in september ligt dit een stuk hoger: 21%.

We willen graag naar Zeeland, Limburg of Gelderland
Een aantal jaren geleden deden we al eens onderzoek naar de favoriete provincie van Nederlanders.  Ditmaal vroegen we echter welke provincie nog op de bucketlist staat: In welke provincie ben je nog nooit geweest, maar zou je wel graag nog eens bezoeken?

Zeeland staat op één (17%), gevolgd door het Limburg (16%) en Gelderland (11%). Onderaan de wensbestemminglijsten staan Groningen, Utrecht en Flevoland.

Is een bucketlist regiogebonden?
Heeft iemand uit Noord-Brabant dezelfde bucketlist als iemand uit, pakweg, Drenthe? Om daarachter te komen, hebben we de Nederlandse droombestemmingen gegroepeerd per regio. En wat blijkt? Limburg behoort in elke regio tot de favorieten, terwijl Zeeland minder in trek is bij noorderlingen.

Vrouwen naar de zee, mannen naar de heuvels
Bij vrouwen en mannen zijn de verschillen nog duidelijker. Waar mannen het liefst nog eens een bezoek brengen aan Limburg, staat Zeeland bovenaan de wensenlijst van de Nederlandse vrouw.

Jongere vakantieganger wil graag naar Limburg, zestigplusser wil Gelderland ontdekken
Per leeftijdsgroep verschillen de voorkeuren. Zo kiest de groep 20 tot 40 jarigen voor Limburg, kiezen de 40 tot 60 jarigen voor Zeeland en willen zestigplussers graag nog een keertje naar Gelderland voor een vakantie.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.