De fijnste duurzame bungalowparken

Dat vakantieparken serieus bezig zijn met duurzaam ondernemen wordt steeds beter zichtbaar. Bij de vakantieparkenketens zoals Landal en Center Parcs staat een duurzame bedrijfsvoering hoog in het vaandel en zijn alle parken van Landal en Center ParcsGreen Key gecertificeerd. Sommige duurzamemaatregelen zijn direct zicht- en voelbaar voor u als gast. Denk hierbij aan bungalows met zonnepanelen en wordt er zo weinig mogelijk gebruik gemaakt van chloor in het zwembad. Maar daarnaast worden er meerduurzame maatregelen getroffen, die niet altijd zichtbaar zijn voor u als gast. Zonder hierbij het comfort en de kwaliteit uit het oog te verliezen. Wilt u ook vakantie vieren op een duurzaam bungalowpark? We tippen de fijnste duurzame vakantieparken.

Landal de Lommerbergen: Bruisend familiepark

Landal de Lommerbergen is een bruisend familiepark. Kinderen vermaken zich uitstekend in het subtropisch zwembad terwijl u relax in de whirlpool. Dolle pret beleven uw kinderen ook in het grote indoorspeelparadijs, met het animatieteam en in de nieuwe sport arena. Buiten is er een avontureneiland met een groot speelkasteel met een  zandstrand.

  • Certificering: Goud Green Key
  • Maatregelen: Autovrij. Gebruik van fietsen en electrocars door housekeeping en technische dienst. Moestuin, kruidentuin en insectenhotel voor het stimuleren van het natuurlijk ecosysteem en natuureducatie aan kinderen.
  • Lees hier alles over → Landal de Lommerbergen

Landal Miggelenberg: Midden op de Veluwe

Het maakt niet uit waar u kijkt, de schitterende natuur van de Veluwe ziet u overal. En dat niet alleen, tal van leuke uitstapjes zijn zó gemaakt, want vanuit Miggelenberg kunt u alle kanten op. Maar ook op Miggelenberg is veel te beleven: Plons in het binnenzwembad, is er een avonturenhof, kunt u boogschieten en een partijtje midgetgolf spelen.

  • Certificering: Goud Green key
  • Maatregelen: De bungalows zijn ontworpen met de meest actuele inzichten op het gebied van duurzaamheid. Naast de materiaalkeuze, de nieuwste isolatienormen, het gebruik van Hollands Hout en de installatie van de groene knop waarmee de gast centraal de elektra aan- en uitschakelt worden er ook materialen hergebruikt. Gebruik van duurzame vloeren en gordijnen.
  • Lees hier alles over → Landal Miggelenberg

Hof van Saksen: Exclusief vakantieresort

Hof van Saksen is een stijlvol en exclusief vakantieresort op het Drentse platteland. Hier is de rust overweldigend en de luxe uitstekend! Suis van de 4 spectaculaire indoor waterglijbanen, plons in het binnenzwembad en ontspanning vindt u in het wellness centrum. Kinderen ravotten in de indoorspeeltuin en knutsel mee met de kinderacademies. Nagenieten doet u in de luxe en knusse rietgedekte boerderijen.

  • Certificering: Goud Green Key
  • Maatregelen: Waterbesparing in de boerderijen. Het groene dak op het hoofdgebouw zorgt voor een zeer efficiënt energiegebruik. Verkoop en gebruik van regionale specialiteiten in de parkshop en restaurants. Daarnaast is er een lokale samenwerking met de Voedselbank.
  • Lees hier alles over → Hof van Saksen

Landal Sluftervallei: Vakantie vieren op Texel

Sluftervallei is een gaaf vakantiepark op Texel! Hier bent u echt eventjes weg en geniet u van ruimte, rust en de zilte zeelucht. U kinderen vermaken zich in het binnenzwembad en kunt u relaxen in de sauna of het Turks stoombad. Bezoek Den Koog, wandel naar het strand en de rode vuurtoren, struin door de duinen en sluit de dag af in Brasserie De Kajuit.

  • Certificering: Goud Green Key
  • Maatregelen: De chefkok werkt met lokale producten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de instandhouding van originele beplanting van het duingebied. Gebruik van electrocars door housekeeping en technische dienst.
  • Lees hier alles over → Landal Sluftervallei

De Huttenheugte: Dolle pret in het subtropische zwemparadijs

Op De Huttenheugte vindt u volop sport en actie, maar ook waterpret voor jong en oud. Neem een duik in het subtropische zwemparadijs en bezoek de Action Factory. Veel vermaak is er ook op en rondom het grote meer op het resort. Of maak een wandeling door het prachtige bebost gebied met uitgestrekte heidevelden. Bezoek de Drentse hunebedden of het nabijgelegen Plopsa Indoor Coevorden!

Recreatiepark Noordwijkse Duinen: Vakantie aan de kust

Het brede en schone strand van Noordwijk is een geliefde strandbestemming. En op slechts twee kilometer van al dit moois ligt Europarcs Noordwijkse Duinen. Een rustig vakantiepark dat een ideale uitvalsbasis is voor zowel rust- als strandliefhebbers. Uitwaaien, de zilte zeelucht opsnuiven en een van de gezellige strandtentjes langs de boulevard bezoeken.

Dormio Resort Maastricht: Luxueuze vakantiepark in Maastricht

Dormio Resort Maastricht is het meest luxueuze vakantiepark van Limburg, net buiten het centrum van Maastricht. Winkelen in Maastricht, een boottocht maken over de Maas en geniet op het Vrijthof van een drankje en een stuk echte Limburgse vlaai. Na een dagje Maastricht of dwalen door Zuid-Limburg komt u tot rust in een van de luxe vakantievilla’s op Resort Maastricht.

Molecaten Noordduinen: Vakantie aan de Hollandse kust

Met het Noordzeestrand op wandelafstand, staat vakantiepark Molecaten Noordduinen garant voor een fantastische vakantie aan de Hollandse kust. Uitwaaien en luieren aan het strand, fietsen door de duinen en bezoek de bollenvelden of wat dacht u van een duik in het binnen- en buitenzwembad? Voldoende vertier dus! Sluit de dag smakelijk af met een hapje in een strandtent aan de boulevard.

  • Certificering: Goud Green Key
  • Lees hier alles over → Molecaten Noordduinen

Rabbit Hill: Perfect voor een familievakantie

De bosrijke omgeving en de talrijke faciliteiten van Landal Rabbit Hill zijn perfect voor een onbezorgde familievakantie. Neem een duik in het binnen- en buitenzwembad, ravotten in de binnenspeeltuin en schuif aan in de trendy en gezellige brasserie. Na een actief dagje is het heerlijk thuiskomen in uw knusse bungalow en is de kans groot dat u konijntjes en eekhoorns voorbij ziet huppelen.

  • Certificering: Goud Green Key
  • Maatregelen: Oplaadpunt voor elektrische auto’s en sponsoring van het lokale heren voetbalelftal.
  • Lees hier alles over → Rabbit Hill

Center Parcs Park Zandvoort: Walhalla voor water- en strandliefhebbers

Center Parcs Park Zandvoort is een walhalla voor water- en strandliefhebbers. Het Noordzeestrand ligt pal voor de voordeur, uitwaaien, schelpen zoeken met uw kinderen en luieren bij mooi weer. Maar ook het subtropisch zwemparadijs staat garant voor uren waterplezier. Bovendien is een bezoekje aan Haarlem en Amsterdam zo gemaakt.

Landal lopen voorop bij duurzaam ondernemen

Landal GreenParks heeft een duidelijk duurzaamheidsbeleid, wat terug te vinden is op haar website. Zo loopt Landal GreenParks voorop wat betreft de certificering van haar vakantieparken. Alle Nederlandse en buitenlandse vakantieparken (met uitzondering van de parken in het Verenigd Koninkrijk) zijn Green Key gecertificeerd. Meer info over het duurzaamheidsbeleid van Landal leest u hier: Landal.nl/duurzaam. Zoekt u een Landal park? Zoek, filter en boek hier een → Landal vakantiepark

Center Parcs en Green Key certificering
Center Parcs is transparant over het beleid dat ze voeren rondom duurzaamheid en sinds 2020 zijn alle Nederlandse Center Parcs parken Green Key (goud) gecertificeerd. Daarnaast heeft Center Parcs zich een aantal Goede & Groene Daden gesteld. Zoals 70% minder CO2 uitstoot, 25% minder energieverbruik en 25% minder waterverbruik in 2022. Meer info over de Groene Dade van Center Parcs leest u hier: Centerparcs.nl/duurzaamheid. Zoekt u een Center Parcs park? Zoek, filter en boek hier een → Center Parcs vakantiepark

Roompot en Green Key certificering
Roompot heeft de Qurios vakantieparken overgenomen en deze 6 vakantieparken zijn Green Key gecertificeerd. Ook Duinresort Dunimar is Green Key! Meer info over het duurzaamheidsbeleid van Roompot leest u hier: Roompot.nl/duurzaamheid . Zoekt u een Roompot park? Zoek, filter en boek hier een → Roompot vakantiepark.

Meer info over de Green Key gecertificeerde bungalowparken leest u op: ‘Hoe duurzaam zijn Nederlandse vakantieparken?’ Bungalowparkoverzicht was benieuwd wat de vakantiepark organisaties eigenlijk allemaal nog meer doen om parken te verduurzamen en deed hier uitgebreid onderzoek naar. Deze resultaten kunt u hier lezen.

Duurzamen keurmerken voor bungalowparken: Green Key of ECEAT

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), milieu en de natuur in hun omgeving.In Nederland dragen inmiddels heel veel vakantieparken het Green Key kenmerk

Daarnaast zijn er vakantieparken die zich aansluiten bij een organisatie als ECEAT of die het internationale Green Key keurmerk te voeren. Eceat is een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van duurzaam toerisme in 24 Europese landen. In Nederland zijn veelal campings aangesloten bij ECEAT.

Gerelateerde items

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.