Gran Dorado = Center Parcs

Van oorsprong is Gran Dorado een bedrijf dat vakantiehuisjes verhuurde aan particulieren en opgericht door de eigenaar van winkelketen Vendex, waartoe ook Vroom & Dreesmann behoorden. De naam was dan ook eerst Vendorado.

De merknaam Gran Dorado is nu eigendom van Pierre & Vacances, het bedrijf dat ook eigenaar is van Center Parcs en Sunparks.

Geschiedenis Gran Dorado

Vendorado opende in korte tijd diverse vakantieparken en maakte een enorme groei door, onder andere door de overname in 1997 van de Creatief Vakantieparken. Met deze overname waren ze in één klap de grootste vakantiepark aanbieder van Europa.

Het leeuwendeel van de parken waren vakantieparken waar privé-eigenaren een vakantiebungalow hadden gekocht en deze lieten verhuren door Gran Dorado. In 2002 keurden de Nederlandse Mededingingsautoriteit een samenvoeging met Center Parcs goed. Voorwaarde was dat een aantal vakantieparken werd afgestoten aan de concurrentie.

Vakantieparken naar concurrentie

Dit leidde ertoe dat diverse vakantieparken aan de concurrentie verkocht moesten worden.

  • 5 parken – Port Zélande, Park Eifel, Park Zandvoort, Park Hochsauerland en Limburgse Peel behoorden in het vervolg tot Center Parcs.
  • 1 vakantiepark – Weerterbergen werd aan Roompot verkocht
  • 33 parken – werden verkocht aan Landal GreenParks. Hierbij gaat om 30 Nederlandse en 3 Belgische Grando parken met ruim 4.500 vakantiewoningen.

Grando Dorado heeft ook een eigen wikipedia pagina. Hier vindt u nog meer informatie.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.