Resultaten Vakantie Gezelligheidsonderzoek

Onder 400 Nederlanders die afgelopen jaar, minstens één keer, voor recreatieve doeleinden een vakantiepark hebben bezocht is een representatief onderzoek gedaan naar het begrip ‘gezelligheid’. Met wie en hoe vullen zij het liefst hun weekendje weg of vakantie in, op zoek naar het ultieme gezelligheidsgevoel? Onderstaand de resultaten:

Samenstelling gezelschap bezoekers vakantiepark

Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat vakantieparken het vaakst worden bezocht met eigen partner of met het eigen gezin (56%) of de hele familie (55,2%). Ook is aangegeven dat soms enkel opa en oma mee gaan als gezelschap (19,5%). Buiten het gezin en de familie, zijn ook vrienden belangrijke metgezellen; 35,1% van de respondenten geeft aan (ook) met vrienden een vakantiepark te hebben bezocht.

Weekendjes weg worden tot slot ook georganiseerd rondom werk, jeugdkampen of met de sportvereniging.

Kinderen

Dat het bezoeken van een vakantiepark een echte gezins- of familieactiviteit is, blijkt ook uit het feit dat kinderen in 82,6% van de gevallen mee gaan. Het gaat dan voor het overgrote deel om kinderen tussen 6 en 18 jaar oud. Kinderen tot 6 jaar zijn in mindere mate aanwezig in het park.

Activiteiten & gezelligheid

Een vakantie is een periode om even lekker bij te komen, maar welke activiteiten binnen en buiten de bungalow worden geassocieerd met gezelligheid?

Activiteiten met gasten

Opvallend is ook dat veel vakantiegangers tijdens hun verblijf gasten uitnodigen die een dagje langskomen. Liefst 44,8% van de deelnemers zegt wel eens gasten te hebben uitgenodigd. Activiteiten die dan worden ondernomen met gasten zijn:

  • Gezelschapspelletjes
  • Met elkaar uit eten
  • TV kijke
  • Wandelen
  • Zwemmen
  • Bowlen
  • Fietsen

Activiteiten: Gezelschapspel

Een populaire tijdsbesteding is om met elkaar een spel te spelen, zowel met het eigen gezelschap als met gasten. Het vaakst gaat het hier om een kaartspel. Iets meer dan 56% van de bezoekers waagt zich tijdens hun verblijf aan een spelletje kaarten, maar ook Monopoly (49,1%) is populair. Levensweg (19%), Rummikub en dobbelspelletjes worden eveneens veel gedaan. Andere spellen die worden genoemd zijn onder andere: Scrabble, Mens erger je niet, Risk, 30 seconds, Stratego, Kolonisten van Catan, Skip-bo en Ganzenbord. Of het nu warm of koud is, spelletjes worden het hele jaar door gespeeld, aldus 58,9% van de deelnemers van het onderzoek. 34,2% speelt enkel in de winter.

Activiteiten: Dagje weg buiten het vakantiepark

Er zijn ook voldoende activiteiten te beleven buiten het vakantiepark. Dit wordt althans gedacht door het overgrote deel van (96,3%) van de vakantiegangers. Slechts 3,7% van de vakantiegangers blijft tijdens de vakantie uitsluitend in het vakantiepark. 7,2% van de bezoekers geeft zelfs aan dagelijks tijd door te brengen buiten het vakantiepark.

Activiteiten: Buiten de deur eten

Gemak dient de mens. En dat geldt ook voor het eten. Slechts 3,2% van de bezoekers kiest ervoor om uitsluitend in de bungalow te eten. 96,8% kiest er dus voor om uit eten te gaan. Daarvan geeft 4,9% zelfs aan elke dag uit eten te gaan, en 29,4% doet dit om de dag.

Open haard aan belangrijke factor bij keuze bungalow

Niet iedereen heeft thuis een open haard en in de bungalows wordt dan ook veel gebruikt gemaakt van de haard. Liefst 81,2% van de bungalowbezoekers kiest ervoor de open haard soms of elke dag te gebruiken. Uit het onderzoek blijkt ook dat de aanwezigheid van een open haard de belangrijkste keuzefactor is bij het uitkiezen van een huisje in de winter en het najaar. Bijna de helft van de respondenten (45,4%) geeft aan dat zij graag wilt beschikken over een open haard in de winter. Een sauna volgt kort daarop (35,9%). In de zomer en in het voorjaar wil 53,7% van de bezoekers van een vakantiepark graag beschikken over een terras, maar ook barbecuefaciliteiten zijn gewild (43,9%).

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.