(Gratis) WiFi-verbindingen op Nederlandse vakantieparken

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder het internet en veel vakantiegangers willen dan ook maar wat graag gebruik maken van een WiFi-verbinding als zij logeren op een vakantiepark in een vakantiehuis, bungalow of stacaravan.

Veel Nederlandse vakantieparken spelen in op deze behoefte van de vakantieganger door een gratis WiFi-verbinding aan te bieden. In ruim 70% van de accommodaties is zo’n verbinding beschikbaar. Dit blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl, dat het WiFi aanbod op 340 Nederlandse vakantieparken onderzocht.

Vaak kan maar één apparaat verbonden worden
Dat er een gratis WiFi-verbinding beschikbaar is, wil niet zeggen dat vakantiegangers hier onbeperkt gebruik van mogen maken. Bezoekers dienen rekening te houden met bepaalde voorwaarden als ze gebruik maken van de WiFi.

Zo is er in de bungalows van onder meer TopParken en RCN Vakantieparken wel een WiFi-verbinding beschikbaar, alleen kan hier maar één apparaat tegelijkertijd gebruik van maken. Tegen betaling kunnen vakantiegangers met meerdere apparaten tegelijk verbonden worden op het WiFi-netwerk van de genoemde vakantieparken.

Niet op alle parken (gratis) WiFi
Niet alle vakantieparken bieden een gratis WiFi-verbinding als service aan. Bij een kwart (25%) van de vakantieparken betaalt men sowieso voor de WiFi-verbinding in een accommodatie. Dit kost de vakantieganger zo’n 3 tot 12,50 euro per apparaat per dag.

4% van de onderzochte vakantieparken biedt zelfs helemaal geen WiFi aan. Van alle EuroParcs vakantieparken is 64% ‘internetloos’, terwijl Oostappen vakantieparken zelfs op geen één park een WiFi-verbinding in de accommodaties aanbiedt. Op deze parken is men in elk geval volledig ‘afgesloten van de buitenwereld’.

1 op de 4 vakantieparken hanteert een gelimiteerde WiFi-verbinding
Zo’n 25% van de vakantieparken kiest er daarnaast voor om de gratis WiFi-verbinding die zij aanbieden te limiteren, tot een snelheid van (meestal) maximaal 0,5 Mb/s of 1 Mb/s. Dit betekent dat het voor vakantiegangers praktisch onmogelijk is om een serie te kijken via Netflix of een andere streamingdienst.

Veel vakantiegangers zijn het echter gewend om thuis van een snelle internetverbinding gebruik te maken. Zij willen ook de mogelijkheid hebben om ook op hun vakantieadres te genieten van een filmpje met het hele gezin.

Voor deze groep bieden vakantieparken de service van een snellere WiFi-verbinding aan, maar wel tegen betaling. Bij Center Parcs kost deze service 15 euro voor een dag of 40 euro voor een week.

Note: Alle 80 Nederlandse Roompot vakantieparken (waaronder ook de 4 EuroParcs Parken vallen) bieden een gratis WiFi-verbinding aan. In het overzicht zijn ook 22 parken meegenomen die wel op de website van Roompot staan, maar die geen eigendom zijn van Roompot. Op deze parken kunnen vakantiegangers tegen betaling gebruik maken van de WiFi.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.