Bastogne War Museum

Het Bastogne War Museum ligt in Bastogne in de Belgische Ardennen, vlakbij het Mardassonmonument. Dit museum biedt de bezoeker een uitzonderlijke beleving waarin met behulp van de nieuwste technologieën de tragedie van de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen voelbaar is gemaakt. Een bezoek aan dit museum zal zeker een diepe indruk achterlaten!

Adres: Colline du Mardasson 5, 6600 Bastogne
Website: Bastogne War Museum

Herbeleef het verhaal van de Slag om de Ardennen

Het museum dient als herdenkingscentrum en is uitgerust met de modernste scenografische technieken. U kunt hier een parcours afleggen waarin u wordt begeleid door scenovisions. Dit zijn unieke en fascinerende decors met multimediale elementen, reconstructies en 3D-vertoningen die een beroep doen op al uw zintuigen. Tijdens uw bezoek krijgt u echt een goede indruk van hoe het eraan toeging in de Tweede Wereldoorlog. Alle facetten van de oorlog komen aan bod. U krijgt niet alleen een beeld van het lijden van de soldaten, maar ook van hoe de burgers de oorlog hebben ervaren. Verder leert u ook meer over de Slag om de Ardennen, die bekendstaat als het bloedigste en laatste grote offensief van de Duitse Wehrmacht. Zo voert een van de scenovisions u bijvoorbeeld naar de rand van het bos. U voelt de aanwezigheid van de soldaten die zich hebben ingegraven om zich te beschermen tegen de kou en de kogels.

Bungalowparken nabij Bastogne War Museum

Vakantiepark La Sapinière

La Sapinière is de ideale uitvalsbasis voor wie zich wil laten betoveren door de pracht van Luxemburg. Wandelen- en mountainbiken of neem een duik in het zwembad.

Lees meer