Industrieel Smalspoor Museum

Stap in een van de smalspoortreinen, van het Industrieel Smalspoor Museum en u beleeft een prachtige treinrit, grotendeels over een origineel traject, wat vroeger gebruikt werdt voor turftransport. Langs het traject staat ook smalspoor materieel opgesteld en wordt tijdens de treinrit ook regelmatig gestopt en uitleg gegeven over het smalspoor en het gebied, wat een walhalla is voor vogels! De rit eindigt bij de turfstrooiselfabriek – dit is overigens de enige, in originele staat behouden, turfstrooiselfabriek van Nederland. Ook beschikt het Smalspoor Museum over een grote collectie smalspoorlocomotieven, wagens, werktuigen en beeldmateriaal. Na afloop kunt u in het zelfbedieningsrestaurant een drankje of een hapje eten.

Adres: Griendtsveenstraat 140, 7887 TK Erica

Bungalowparken nabij Industrieel Smalspoor Museum

Parc Sandur

Vissen en waterfietsen in en op de grote rietplas. Dolle waterpret is er in het binnenzwembad met peuterbad. Nabij Emmen en Wildlands Emmen.

Lees meer
Kortingscode Center Parcs, Waterpret op Center Parcs
De Huttenheugte

De Huttenheugte is een top vakantiepark. Met een tropisch zwembad, veel indoor- en outdoor faciliteiten en ook Plopsa Indoor en Wildlands Emmen liggen vlakbij.

Lees meer