Industrieel Smalspoor Museum

Stap in een van de smalspoortreinen en u beleeft een prachtige treinrit, grotendeels over een origineel traject, wat vroeger gebruikt werdt voor turftransport. Langs het traject staat ook smalspoor materieel opgesteld en wordt tijdens de treinrit ook regelmatig gestopt en uitleg gegeven over het smalspoor en het gebied! De rit eindigt bij de turfstrooiselfabriek – dit is overigens de enige, in originele staat behouden, turfstrooiselfabriek van Nederland. Ook beschikt het Smalspoor Museum over een collectie smalspoorlocomotieven, wagens en beeldmateriaal. Na afloop kunt u in het restaurant een drankje of een hapje eten.

Adres: Griendtsveenstraat 140, 7887 TK Erica

Bungalowparken nabij Industrieel Smalspoor Museum

Parc Sandur

Vissen en waterfietsen in en op de grote rietplas. Dolle waterpret is er in het binnenzwembad met peuterbad. Nabij Emmen en Wildlands Emmen.

Lees meer
De Huttenheugte

De Huttenheugte is een top vakantiepark. Met een tropisch zwembad, veel indoor- en outdoor faciliteiten en ook Plopsa Indoor en Wildlands Emmen liggen vlakbij.

Lees meer
’t Hooge Holt

Plonzen in het binnenzwembad, ravotten in de indoorspeeltuin ‘Mad Monkey Jungle’ en met de kinderen bowlen. Een prima familie vakantiepark in het Vechtdal.

Lees meer
De Bronzen Emmer

Midden in de Drentse natuur, ligt de Bronzen Emmer. Dit rustig en goed beoordeeld park met een manege, is een eldorado voor ruiters en natuurliefhebbers.

Lees meer
Aelderholt

De ultieme gezinsvakantie beleeft u op Aelderholt. Terwijl uw kinderen zwemmen en spelen in de indoorspeeltuin, bezoekt u de sauna en het beautysalon. Perfect!

Lees meer
Puur Exloo

Landal PUUR Exloo is perfect om tot rust te komen! Of wat dacht u van wandelen en fietsen in het Hondsruggebied. Tot rust komt u in de luxe villa’s met veel comfort.

Lees meer
Ferienpark Grafschaft Bentheim

Kom naar de mooie omgeving van Uelsen en verblijf op het gezellige Grafschaft Bentheim. De mooie omgeving leent zich perfect voor wandel- en fietstochten.

Lees meer
Molecaten Kuierpad

Het jaarrond zwemmen in het binnen- en buitenzwembad, surfen en kanoën op de recreatievijver en klimmen in het uitdagende klimpark het kan allemaal op het Kuierpad.

Lees meer