Actieve uitjes in Midden-Nederland

Een dagje weg met de kinderen is altijd leuk! De keuze aan uitjes in Nederland is dan ook zeer groot! Grote attractieparken, supermooie dierentuinen en beroemde musea. Superleuk om te bezoeken! Alleen hebben deze populaire attracties vaak toch enkele nadelen; ze zijn superdruk, zeker bij mooi weer en ze zijn erg prijzig. Gelukkig zijn er in Nederland ook een groot aantal (actieve) uitjes die betaalbaar en ook supergaaf zijn. Bekijk onze selectie van 10 zeer betaalbare uitjes die verspreid liggen door Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland.

Afrika Museum

Wil je Afrika beleven, dan hoef je niet in het vliegtuig te stappen, maar in de auto naar Nijmegen. Hier ligt het Afrika Museum waar zowel jong als oud kennis kunnen maken met gebruiken uit Afrika. Zo zijn er diverse echte Afrikaanse dorpjes, traditionele en hedendaagse kunst en een Beeldenbos. Het musea doet er veel aan om de bezoekers zo goed mogelijk te informeren en ook aan kinderen wordt gedacht. Zo is er een speurtocht waar kinderen op een speelse wijze kennis maken met Afrikaanse culturen en gebruiken, zijn er rondleidingen, workshops en speelt het Afrika Museum in op feestdagen. Zo worden er met Pasen eieren verstopt en met Kerstmis kunnen kinderen lantaarntjes knutselen. (entree volwassenen €15,-, kinderen t/m 18 jaar €6,-)

Amusementspark Tivoli

Park Tivoli heeft zo’n 30 attracties waar kinderen tussen de 2 en 12 jaar niet op uitgekeken raken. Ook een binnenspeeltuin ontbreekt niet! Het mooie aan Park Tivoli is dat het park lekker overzichtelijk is en de attracties leuk en bedoeld zijn voor kinderen tot 12 jaar. Dan hebben we het niet alleen over een glijbaan of klimrek. Er zijn superleuke attracties: Een achtbaan, zweefmolen, trampolines, botsauto’s, draaimolen en treintjes. Leuk zijn ook de twee mascottes Tiffi en Toffi, die elke dag rondlopen op het park. Goed om te weten; je kunt kiezen tussen de gewone entree of het speel-smularrangement. Dit is inclusief entree, friet met mayo, frikandel + limonade. (entree volwassenen en kinderen €12,50)

Blote Voetenpad Hof van Twello

Zijn u en uw kinderen graag buiten en in de natuur, dan is een bezoekje aan Blote Voetenpad Hof van Twello een aanrader. Blote Voetenpad Hof van Twello is een groot natuurterrein van 12 ha met speelvijver, modderpoelen, heel veel wandelpaden, diverse tuinen en natuurlijke obstakels. Uitrusten kan in de hangmatten of op de bankjes onderweg. Na afloop kunt u alles schoonspoelen en plaats nemen op het terras. Hier kunt u genieten van het zelfgemaakte ijs of een van de andere producten die ze lokaal inkopen of zelf telen. Goed om te weten; de tuin is het gehele jaar geopend. (entree volwassenen €6,50 kinderen t/m 18 jaar €4,00)

Het Gagelgat

Wilt u alles te weten komen over het boerenleven van vroeger, dan is ‘het Gagelgat‘ in Soest leuk en leerzaam. Dit is een boerderij die verbouwd is tot een oude boerderij uit 1900, die zeven dagen per week open is. De boerderij is in werking en er worden ook zo’n 120 oude paarden opgevangen. Deze paarden kunnen hier in alle rust genieten van hun welverdiende pensioen. Uiteraard mag u de paarden bezoeken en aaien. Daarnaast is er een winkeltje met streekproducten en een moestuin met eigen groenteverkoop. Ook zijn er exposities en zijn er met de feestdagen extra activiteiten. (gratis toegankelijk voor publiek)

GeoFort

GeoFort was vroeger een oud verdedigingsfort wat nu is omgebouwd tot een spannend forteiland, waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. Zowel binnen als buiten kunt u experimenteren met oude en moderne geo-technieken. Dwalen door de donkere en ondergrondse gangen en op zoek naar de uitgang van het doolhof. Ook kunnen kinderen klauteren en spelen in de vleermuisspeurtuin. Ook leuk is de Sterrenkijkavond en is er de mogelijkheid om een Minecraft workshop te volgen. Er zullen weinig kinderen zijn die dat niet supergaaf vinden! (Entree volwassenen 13,50 kinderen 4 t/m 12 €12,00)

Sterrenwacht Sonnenborgh

Wie meer over de sterrenhemel te weten wil komen, kan terecht in het Sonnenborgh museum & sterrenwacht. Op Sonnenborgh staan namelijk vijf grote telescopen op de hemel gericht. Je kunt er de maan, de planeten, de sterren en de zon mee bekijken. Het kijken naar de sterren is overigens alleen mogelijk vanaf september t/m begin april, elke zaterdag en vrijdagavond. (voor meer info verwijzen wij u naar de website) Naast alles over de diverse planeten en sterren zijn er ook diverse tentoonstelling over de zon, over Mars en is er een mini-tentoonstelling over meteorieten. Leuk om te weten, Sonnenborgh is de plek waar het KNMI is opgericht. (entree volwassenen €8,00, kinderen 4 t/m 12 jaar €5,00)

Museum De Heksenwaag

Werd je in de Middeleeuwen verdacht van hekserij, dan kon het zijn dat je op de brandstapel terecht zou komen. Om te beoordelen of iemand heks was, werd deze gewogen op de Heksenwaag. Nu, honderden jaren later, is deze geschiedenis te beleven in Museum De Heksenwaag in Oudewater. Er is een Heksenwaag waar je op kunt en het officiële certificaat kunt krijgen, dat je geen heks bent. Ook zijn er audiovisuele presentaties en een kleine expositie. Niet alleen leuk, ook zeer spannend voor kinderen. (entree volwassenen €6,50, kinderen 4 t/m 11 jaar €3,00)

Natuurspeeltuin De Speeldernis

Lekker buiten spelen kan in Natuurspeeltuin De Speeldernis, hier kun je heerlijk ouderwets spelen met water en modder, bruggen en boomhutten bouwen. Er is zelfs een kampvuurplaats en een tipi waar ze soms samen iets lekkers maken. Zoekt u een plek waar kinderen ongestoord willen spelen en zijn ze niet bang om vies te worden, dan is dit uitje ideaal. Dus…zorg wel dat uw kinderen oude kleren en laarzen aan hebben, want schoon blijven is wel heel moeilijk! (entree volwassenen en kinderen €2,50)

boy-358300_960_720

Spelen met Nijntje

Er zijn maar weinig kinderen die Nijntje niet kennen. Maar wist u ook dat Nijntje een eigen museum heeft? Het Nijntje museum vindt u in Utrecht pal tegenover het Centraal Museum ‘in het Dick Bruna huis‘. Hier is een mooie collectie samengebracht die bestaat uit meer dan 7000 werken, waaronder kinderboeken en boekomslagen. Kinderen stappen hier letterlijk in de wereld van Nijntje. Heel veel illustraties zijn op ware grote gemaakt en kinderen kinnen hier echt mee spelen. Leuk voor jonge kinderen. (entree volwassenen €6,50 kinderen 2 t/m 12 jaar €10,00)

U kunt deze actieve uitjes ten alle tijden bezoeken. Maar zou u deze willen bezoeken tijdens een vakantie op een vakantiepark, dan kunt u hier kijken en zoeken welk vakantiepark in de nabijheid ligt van de bovengenoemde uitjes.

Zoek je een actief uitje in Limburg, Zeeland of Noord-Brabant, kijk dan hier voor onze selectie van 10 actieve uitjes.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.