Christelijke vakantieparken

Nederland telt veel verschillende vakantieparken, van groot en bruisend tot kleinschalig en heerlijk rustig. Voor elke vakantiewens is er een bungalowpark. Zo ook voor christelijke gezinnen, die graag vakantie vieren met gelijkgestemden. Het aanbod aan christelijke vakantieparken is niet ruim, maar in Nederland zijn er toch een aantal christelijke vakantieparken, waar een kerkdienst plaatsvindt, waar in de zomermaanden een christelijke jongerenorganisatie aanwezig is en waar de zondagsrust gehandhaafd wordt.

Christelijk vakantiepark Witterzomer

Christelijk vakantiepark Witterzomer is gelegen in de bossen, vlakbij Assen. Een uitstapje naar deze stad, is dan ook snel gemaakt. Daarnaast is de omgeving schitterend om te verkennen, rust en natuur maar ook actief en avontuurlijk. Maar de kans is groot dat u hier geen behoefte aan heeft, zoveel voorzieningen biedt Witterzomer. Een buitenzwembad met peuterbad, een zwemvijver met zandstrand, een fietscrossbaan, kartbaan en speeltuin. U verblijft in chalets of vakantiebungalows, die gelegen zijn in het groen.

Tijdens het seizoen (april tot september ) is er elke zondagochtend een oecumenische kerkdienst, die vaak door koren muzikaal wordt begeleid. Bovendien is er in het hoogseizoen een pastoraal medewerker aanwezig en worden er op woensdagavonden zangavonden gehouden. 

Christelijk vakantiepark de Lindenberg

Als u van persoonlijke aandacht, rust en natuur houdt, dan is De Lindenberg een aanrader. Bungalowpark de Lindenberg is een gemoedelijk bungalowpark dat tal van voorzieningen aanbiedt, voor het hele gezin. Zo is er een verwarmd buitenzwembad, een waterspeelplaats en een indoorspeeltuin. Voor een maaltijd kunt u terecht in het parkrestaurant dat is ingericht in de stijl van de jaren 50 en 60. De Lindenberg heeft alleen vrijstaande bungalows, die schoon en mooi gelegen zijn in het groen.

In het hoogseizoen wordt er op zondagmorgen een dienst gehouden. Buiten het seizoen zijn er in de directe omgeving (Holten en Rijssen) ook kerkdiensten. Bij vragen over kerkdiensten kunt u zich wenden tot de receptie van Lindenberg.

Christelijk vakantiepark Hoge Hexel

Hoge Hexel is een gemoedelijk christelijk vakantiepark, midden in het groene Twentse landschap. Zowel voor rust- als natuurliefhebbers en ook voor gezinnen, is Hoge Hexel een prima keuze. De bungalows zijn rustig gelegen en vanuit uw bungalow, wandelt u zo de bossen in. Lekker zwemmen kan in het binnenzwembad met waterglijbaan en de speelvijver met zandstrand. Ideaal! Daarnaast is er ook een binnen- en buitenspeeltuin en een recreatieteam in de schoolvakanties.

Op Hoge Hexel is zondagsrust gewenst, waardoor de voorzieningen op zondag gesloten zijn. Op Hoge Hexel, is geen kerkdienst, wel hebben veel gasten een christelijke achtergrond, waardoor gasten vaak zelf activiteiten organiseren, zoals een zangavond.

Christelijk vakantiepark Mölke

Vakantiepark Mölke is een vakantiepark pal naast rivier de Regge. Het is een familiebedrijf dat al bestaat sinds 1973. Zowel gezinnen met kinderen als senioren kunnen hier prima vakantie vieren. Zo is er een binnenzwembad en een binnenspeeltuin. U verblijft pal naast de Regge, huur dus ook eens een kano, sloep of een fluisterbootje om de waterrijke omgeving te verkennen. Blijft u liever aan wal, maar wilt u er toch op uit trekken, huur dan een fiets bij de receptie.

Op de zondag vindt er een kerkdienst plaats. Daarnaast is er in het hoogseizoen een christelijke jongerenorganisatie aanwezig, die diverse activiteiten organiseert voor de kinderen/jongeren. Het partycentrum is geopend op zondag, wat betekent dat het restaurant ook geopend is.

Christelijk Familiehuis Nunspeet

Familiehuis Nunspeet ligt direct aan het Veluwemeer, hierdoor is het een uitstekende keuze voor waterliefhebbers. Zwemmen en dobberen in het Veluwemeer en lekker languit op een dekentje op het strandje. Heerlijk! Ook het huren van een kano of waterfiets is mogelijk. Daarnaast is er ook een kinderspeelplaats met airtrampoline, een groot dam- en schaakbord en een beachvolleybalveld. Ook de Veluwse bossen liggen op korte afstand van Familiehuis Nunspeet.

Op het christelijk vakantiepark familiehuis Nunspeet is zondagsrust gewenst. Dit houdt in dat de receptie op zondag gesloten is en aankomst en vertrek op zondag niet mogelijk is. Op zondag zullen er dan ook geen georganiseerde activiteiten plaatsvinden.

Foto zijn afkomstig van de genoemde christelijke vakantieparken.