Handige tips om zelf te koken tijdens uw vakantie

Er zullen voldoende mensen zijn, die tijdens hun vakantie absoluut niet zelf gaan koken en elke avond kiezen voor een restaurant. Maar er zijn ook mensen die het juist heerlijk vinden om in alle rust te koken. In dat geval kunnen we de speciale culinaire bungalow aanraden. Maar zelf kokkerellen is vaak een hele uitdaging in een vakantiebungalow. Vandaar deze tips, die ervoor kunnen zorgen dat u zowel een gezonde maaltijd op tafel tovert als tips om een maaltijd klaar te maken, zonder al te veel gedoe.

Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, samen dineren is altijd gezellig! Maar samen met uw kinderen koken is ook superleuk! U heeft immers alle tijd!

Handig en slim – bereid alvast uw avondmaaltijd

Wat voorbereiding thuis, kan u heel wat gedoe en stress besparen! Zo kunt u thuis al uw avondmaaltijd bereiden en meenemen naar uw vakantieadres. Geen 3-gangen maaltijd, maar denk aan een eenpansgerecht zoals een pasta, maaltijdsoep of een bonenschotel. Deze hoeft u bij aankomst alleen maar op te warmen! Ideaal! Want vaak komt u later aan dan gedacht, is er geen plek in het parkrestaurant, is de parkwinkel gesloten en willen uw kinderen nog eventjes snel zwemmen. Dan is het gewoon super handig als u de avondmaaltijd alleen maar hoeft op te warmen.

Onmisbare levensmiddelen

Eenmaal aangekomen en uitgepakt is het tijd voor koffie, thee of een wijntje en de kinderen vragen naar wat lekkers. Maar oeps, de parkwinkel is gesloten of uw vakantiepark heeft geen parkwinkel – wat dan? Voorkom deze kleine teleurstelling en pak deze spullen ook in! Vergeet dan ook niet de koffiefilters en een kurkentrekker. Altijd gemakkelijk zijn ook een aantal zakjes oploskoffie, wat frisdrank, koekjes en enkele stukken fruit. Denk ook aan zout en peper, een klein flesje olijfolie, uw favoriete kruiden en wat brood en broodbeleg voor de eerste morgen.

Slimme recepten

Koken op vakantie is vaak een hele uitdaging. Maar met wat voorbereiding kan het toch meevallen. Het gemakkelijkst om te bereiden zijn eenpansgerechten. Dus ga op zoek naar eenvoudige gerechten, met een minimum aan ingrediënten. Het liefst met ingrediënten die u al van huis uit meeneemt. Wat dacht u van deze recepten: Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino, spaghetti met pesto en pasta met Parmezaanse kaas? Voor al deze recepten geld dat ze bestaan uit slechts enkele ingrediënten. Ook makkelijk is een pak kant en klare pannenkoekenmix.

Tip: Zoek eventjes op internet naar recepten voor op vakantie. Er zijn diverse food blogs die hierover een blogpost hebben geschreven.

Maak gebruik van de boodschappendienst

Geen zin, geen plek in de auto of u bent gewoon niet in de gelegenheid om boodschappen mee te nemen naar uw vakantiebungalow? Maak dan gebruik van de online boodschappendienst van het vakantiepark. Uw boodschappen worden dan bezorgt in uw bungalow en staan klaar bij aankomst. Ideaal, zeker als u wat later aankomt of geen zin hebt om direct boodschappen te doen. Hou er wel rekening mee dat u uw boodschappen enkele dagen tot een week vooruit moet bestellen. Zowel Landal, Roompot, Hof van Saksen en Center Parcs bieden deze dienst aan.

Boek een culinaire bungalow

Dol op kokkerellen en maakt het u niets uit om te koken op vakantie? Of sterker nog, u vindt het juist heerlijk om in de keuken te staan in uw vakantie? Reserveer dan een culinaire bungalow. Deze speciale bungalows, die boekbaar zijn op Hof van Saksen en Domein de Schatberg, zijn een droom voor elke thuiskok. Hier is namelijk alles aanwezig, om verrukkelijk te koken: een kookeiland, stoomoven, een wijnklimaatkast, een Kitchenaid mixer en een wokbrander. Ook messen, pannen en snijplanken zijn ruim voor handen.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.