Luxe vakantieparken in Nederland

Als u op vakantie gaat, wilt u optimaal genieten. Alleen het beste is goed genoeg: een groot binnenzwembad, wellness voorzieningen, veel parkvoorzieningen en comfortabele en luxe vakantievilla’s. Kortom, u bent op zoek naar een super-de-luxe vakantiepark in Nederland. Nu heeft Nederland een zeer ruime keuze aan vakantieparken, die variëren van eenvoudig, tot kindvriendelijk en zeer luxueus. Maar welke vakantieparken in Nederland zijn super-de-luxe?

We hebben alle ‘luxe vakantieparken’ voor u op een rij gezet. Boek en geniet van een welverdiende (luxe) vakantie.

Center Parcs: Heel veel voorzieningen

Luxe heeft voor iedereen een andere betekenis. Waar de één een luxe vakantiebungalow belangrijk vindt, zal een ander juist kijken naar de voorzieningen. In deze categorie kunnen we dan ook alle Center Parcs parken toevoegen. Alle Center Parcs parken beschikken over een subtropisch zwembad met waterglijbanen en stroomversnellingen, een Park Plaza en veel sport- en speelvoorzieningen. In de voorzieningen zit overigens wel verschil, hoe meer vogels, hoe talrijker de voorzieningen. De vijf vogel parken zijn:

  • De Eemhof: Aan het Emmermeer. Ideaal voor watersportliefhebbers
  • De Kempervennen: Met luxe woonboten, watersport en snowcenter
  • Het Heijderbos: Met grote speeljungle en supersnelle waterglijbaan
wildwaterbaan

Tropisch waterpret bij Landal

Naast de boven genoemde nieuwe Landal parken, beschikt Landal GreenParks ook over twee vakantieparken met een subtropisch zwembad: Het Vennenbos  (Noord-Brabant) en De Lommerbergen (Limburg). Kenmerkend is de tropische beplanting, de waterglijbanen, het golfslagbad en zwemmersbar. Voor de jongste gasten is er een warm en uitdagend peuterbad. Daarnaast zijn er ook voldoende andere leuke binnen- en buitenfaciliteiten op de twee parken.

  • Het Vennenbos Suis van de Black Hole glijbaan met sterrenhemel en plons in het golfslagbad en buitenbad. Ontspannen kan in de whirlpool, het kruidenbad en de sauna. Voor de jongste gasten is er een junglebad en een kinder-doe-bad. Bovendien is het elke tweede vrijdag van de maand disco zwemmen.
  • De Lommerbergen Glijden van de waterglijbaan, laat u meevoeren op de golven van het golfslagbad of duik in het buitenzwembad. De kleinste gasten kunnen terecht in het junglebad en kinder-doe-bad. Ontspannen kan in de Exotic Garden met snelbruiners, infrarood- en stoomcabines en kruidenbaden. Heerlijk!