Luxe vakantieparken in Nederland

Als u op vakantie gaat, wilt u optimaal genieten. Alleen het beste is goed genoeg: een groot binnenzwembad, wellness voorzieningen, veel parkvoorzieningen en comfortabele en luxe vakantievilla’s. Kortom, u bent op zoek naar een super-de-luxe vakantiepark in Nederland. Nu heeft Nederland een zeer ruime keuze aan vakantieparken, die variëren van eenvoudig, tot kindvriendelijk en zeer luxueus. Maar welke vakantieparken in Nederland zijn super-de-luxe?

We hebben alle ‘luxe vakantieparken’ voor u op een rij gezet. Boek en geniet van een welverdiende (luxe) vakantie.

Hof van Saksen: Het meest luxe vakantiepark in Nederland

Zonder twijfel is Hof van Saksen het meest luxe vakantiepark in Nederland. U verblijft in rietgedekte Saksische boerderijen, die modern zijn ingericht en bij aankomst zijn de boxsprings opgemaakt. In het grote hoofdgebouw vindt u een modern zwembad met wildwaterbaanvier spectaculaire waterglijbanen, eenprachtig beauty- en wellness centum en vijf eetgelegenheden. Kinderen kunnen terecht in de indoorspeeltuin, de Bounz arena en is er een tiener hang-out plek. Uniek zijn de educatieve kinderacademies.

Thema vakantieboerderijen: Naast de (gewone) rietgedekte boerderijen beschikt Hof van Saksen, ook over vier thema vakantieboerderijen.

Center Parcs: Heel veel voorzieningen

Luxe heeft voor iedereen een andere betekenis. Waar de één een luxe vakantiebungalow belangrijk vindt, zal een ander juist kijken naar de voorzieningen. In deze categorie kunnen we dan ook alle Center Parcs parken toevoegen. Alle Center Parcs parken beschikken over een subtropisch zwembad met waterglijbanen en stroomversnellingen, een Park Plaza en veel sport- en speelvoorzieningen. In de voorzieningen zit overigens wel verschil, hoe meer vogels, hoe talrijker de voorzieningen. De vijf vogel parken zijn:

  • De Eemhof: Aan het Emmermeer. Ideaal voor watersportliefhebbers
  • De Kempervennen: Met luxe woonboten, watersport en snowcenter
  • Het Heijderbos: Met grote speeljungle en supersnelle waterglijbaan

Landal: Een divers aanbod

Landal GreenParks heeft een zeer divers aanbod aan vakantieparken: van rustig tot bruisende parken, die bol staan van de voorzieningen! Waar de parken van Center Parcs nagenoeg allemaal hetzelfde zijn vormgegeven – met een subtropisch zwembad en een Park Plaza – zijn de Landal parken veel diverser, maar dat wil niet zeggen dat ze niet luxe zijn. Integendeel! Landal heeft de afgelopen jaren een aantal top parken geopend! We tippen de mooiste en populairste Landal parken.

  • Strand Resort Ouddorp is gelegen pal aan het strand. Uitwaaien, wandelen en luieren. Ideaal. Met een binnenzwembad, restaurant en sport- en speelvoorzieningen. U verblijft in moderne vrijstaande Zeeuwse villa’s die luxe zijn ingericht.
  • De Reeuwijkse Plassen is gelegen in het Groene Hart. Na een actief dagje is het heerlijk ‘thuiskomen’ in de moderne waterwoningen, die nagenoeg allemaal beschikken, over een eigen aanlegsteiger. Maak ook gebruik van de vele voorzieningen, waaronder een binnenzwembad.
  • De Waufsberg is gelegen op een goddelijk plekje in het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De bungalows zijn authentieke Limburgse boerderijen, die naar de laatste inzichten zijn ingericht. Kiest u voor de luxe uitvoering dan beschikt u ook over een privé-sauna en boxsprings. Ideaal als u een rustig en luxe adresje zoekt!
wildwaterbaan

Tropisch waterpret bij Landal

Naast de boven genoemde nieuwe Landal parken, beschikt Landal GreenParks ook over twee vakantieparken met een subtropisch zwembad: Het Vennenbos  (Noord-Brabant) en De Lommerbergen (Limburg). Kenmerkend is de tropische beplanting, de waterglijbanen, het golfslagbad en zwemmersbar. Voor de jongste gasten is er een warm en uitdagend peuterbad. Daarnaast zijn er ook voldoende andere leuke binnen- en buitenfaciliteiten op de twee parken.

  • Het Vennenbos Suis van de Black Hole glijbaan met sterrenhemel en plons in het golfslagbad en buitenbad. Ontspannen kan in de whirlpool, het kruidenbad en de sauna. Voor de jongste gasten is er een junglebad en een kinder-doe-bad. Bovendien is het elke tweede vrijdag van de maand disco zwemmen.
  • De Lommerbergen Glijden van de waterglijbaan, laat u meevoeren op de golven van het golfslagbad of duik in het buitenzwembad. De kleinste gasten kunnen terecht in het junglebad en kinder-doe-bad. Ontspannen kan in de Exotic Garden met snelbruiners, infrarood- en stoomcabines en kruidenbaden. Heerlijk!

Luxe vakantieparken en/of luxe bungalows

Tijdens u vakantie wilt u genieten! Voor kinderen is een uitdagend zwembad een must, terwijl uw voorkeur wellicht uitgaat, naar een luxe bungalow. U kunt dan, terwijl uw kinderen spelen en zwemmen, heerlijk genieten in uw luxe bungalow. Wat dacht u bijvoorbeeld van een privé-sauna of een buiten-bubbelbad? Heerlijk! Het aanbod luxe bungalows is de laatste jaren sterk toegenomen, op nagenoeg elk vakantiepark kunt u een luxe bungalow reserveren.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.