De Limburgers zijn het meest gastvrij

De inwoners van Limburg zijn volgens Nederlandse vakantiegangers het meest gastvrij. Dit blijkt uit eigen onderzoek, waarbij Bungalowparkoverzicht.nl een groot aantal vakantiegangers vroeg naar hun vakantievoorkeuren en de gastvrijheid in Nederland onderzocht.

Positief over Limburg en Drenthe

De vriendelijkheid en gastvrijheid van de Limburgers werden door de ondervraagden gemiddeld beoordeeld met een 8,6. Ook over de Limburgse natuur was men, met een gemiddelde beoordeling van een 9, bijzonder positief. Enkel qua bereikbaarheid scoort de zuidelijke provincie lager dan het landelijk gemiddelde.

Ook Drenthe wordt vaak genoemd als meest gastvrije provincie (15,5%). De klantvriendelijkheid bij attractieparken en daguitjes valt in deze provincie lager uit dan het landelijk gemiddelde, maar dit wordt goedgemaakt door de behulpzaamheid en vriendelijkheid van de Drentenaren.

Andere provincies

Brabanders krijgen gemiddeld een 8,3 voor hun gastvrijheid, maar de vriendelijkheid in de horeca blijft wat achter. Zeeland en Overijssel worden op dat gebied juist het best beoordeeld. Ook qua bereikbaarheid is Overijssel koploper. Bovendien eindigt de Overijsselse natuur op de tweede plek, achter Gelderland, dat met de Veluwe een sterke natuur-troef in handen heeft.

De tien meest gastvrije provincies (volgens Nederlandse vakantiegangers) zijn:
1. Limburg
2. Noord-Brabant
3. Drenthe
4. Gelderland
5. Zeeland
6. Overijssel
7. Noord-Holland
8. Friesland
9. Groningen
10. Zuid-Holland

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.