Van Gogh blijft fascineren en inspireren

Van Gogh Village Nuenen: Van Gogh blijft fascineren en inspireren Vincent Van Gogh behoeft eigenlijk geen introductie. Hij wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste meesters in de schilderkunst van de 19de eeuw. Erkenning voor zijn werk kreeg Van Gogh echter pas lang na zijn dood. Ook in Nuenen waar hij van 1883 tot 1885 heeft gewoond wordt hij nu volop geëerd door de Stichting Van Gogh Village Nuenen. U bent hier van harte welkom om samen met echte kenners in de voetsporen van Van Gogh te treden!

Beleef Van Gogh in Nuenen

De prachtige schilderijen van Van Gogh blijven mensen fascineren en inspireren. Maar dat niet alleen, ook steeds meer mensen zijn nieuwsgierig geworden naar de mens achter deze werken. Wie was Vincent Van Gogh? De Van Gogh Village Nuenen geeft u de mogelijkheid om dichter bij van Gogh te komen dan ooit. In het Museum Vincentre kunt u luisteren naar verhalen over de schilder en kunt u tevens zijn verhalen over Nuenen lezen uit de tijd dat hij hier woonde en werkte. U ontdekt niet alleen de schilder, maar u leert Van Gogh ook kennen als mens. Dankzij de inzet van de modernste audiovisuele technieken wordt dit een bijzondere beleving. Voor actuele openstijden, workshop en arrangementen verwijzen wij u naar Vangoghvillagenuenen.nl

In de voetsporen van de grootmeester

Daarna bestaat er de mogelijkheid om op pad te gaan in de omgeving van Nuenen. Er loopt een route langs 22 locaties die aan Van Gogh herinneren. 14 locaties zijn plekken die Van Gogh heeft vastgelegd op het schildersdoek. U kunt precies op de plaats gaan staan waar Van Gogh ook heeft gestaan om zijn schilderij te maken. Het in de voetsporen treden van Van Gogh mag u hier dus heel letterlijk opvatten. Op de andere 8 locaties treft u standbeelden, gebouwen of plekken met een speciale betekenis aan. Op 18 van de 22 locaties staat een informatiezuil. Een groot deel van de zuilen is voorzien van audio. Met een druk op de knop hoor je ‘Van Gogh’ voorlezen uit zijn brieven.

Lichtgevend Van Gogh-Roosegaarde fietspad

Binnen dit kader willen we hier ook graag de aandacht vestigen op het nieuwe Van Gogh-Roosegaarde fietspad tussen Nuenen en Eindhoven. Dit zeshonderd meter lange lichtgevende fietspad is ontworpen door de Kunstenaar Daan Roosegaarde als moderne interpretatie van het schilderij ‘Sterrennacht’ van Van Gogh. Het is gelegen vlak bij de plek waar de schilder heeft gewoond. Het fietspad is voorzien van talloze glow-in-the-dark steentjes die zichzelf overdag met zonlicht opladen en ’s avonds een magische sfeer uitstralen. Het pad maakt onderdeel uit van de Van Gogh Fietsroute die langs de diverse Van Gogh Erfgoedlocaties in Brabant loopt.

Indien u graag een bezoek brengt aan ‘Van Gogh Village Nuenen’ dan kunnen wij de vakantieparken De KempervennenDuc de Brabant en Bospark ’t Wolfsven aanbevelen. Alle drie op zo’n 25 kilometer gelegen van ‘Van Gogh Village Nuenen’.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.