De Kempervennen: Bruisend en vernieuwd vakantiepark in het groen

Wellicht bent u een groot Center Parcs fan en weet u het natuurlijk allang, maar Center Parcs heeft heel veel vakantieparken vernieuwd! Een van deze vernieuwde vakantieparken is de Kempervennen in Noord-Brabant. Zo zijn er twee nieuwe te gékke waterglijbanen in de Aqua Mundo en hebben de bowlingbanen een kleurrijk jasje gekregen. De uitdagende buitenspeeltuin sluit door het gebruik van veel natuurlijke materialen perfect aan bij de omgeving en ook de cottages hebben een complete make-over gekregen. We mochten een kijkje nemen op Center Parcs de Kempervennen, waar dus een groot aantal prachtige vernieuwingen zijn doorgevoerd.

Alle cottages zijn vernieuwd. Deze zijn uiteraard van alle gemakken voorzien: een terras, een open keuken, slaapkamer(s), douche en wc en een knusse leefruimte met een fijne bank, die perfect is om na een druk dagje op neer te ploffen. Maar wat het meest in het oog springt, is het kleurgebruik in de cottage (VIP). Dit is perfect op elkaar afgestemd. Mooie zachte bruintinten in combinatie met groen en blauw. Dit kleurgebruik sluit bovendien mooi aan bij de bos- en waterrijke omgeving van de Kempervennen. Want alle cottages zijn omgeven door groen en water.

Dat alle cottages mooi gelegen zijn in het groen is een echte plus. De natuur is heel dichtbij! Het was prachtig weer dus we hebben regelmatig buiten gezeten op het terras. Je hoort de vogels fluiten en hebben we ook konijntjes en eekhoorntjes gezien. Elke morgen werden er verse broodjes aan onze cottage bezorgd. Dit is een extra service van Center Parcs als je een VIP cottage boekt. Deze verse broodjes worden bij de voordeur bezorgd in een speciale boodschappentas, omdat anders de andere bewoners van het bos, ook graag mee knabbelen. Schattig om te zien, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Midden en centraal gelegen op de Kempervennen ligt de Market Dome. Dit is de topvoorziening van de Kempervennen. Niet alleen is het er altijd warm, ook is het net of jij je voor eventjes in de tropen waant, door de echte tropische planten. Ook de ingang van het subtropische zwembad (Aqua Mundo) bevindt zich in de Market Dome. Ook het gehele subtropische zwembad (Aqua Mundo) staat vol met echte tropische planten. Maar we waren het meest benieuwd naar de vier waterglijbanen: de grote waterglijbaan, de wildwaterbaan en de twee nieuwe glijbanen: de Aqua loop en de Aqua racer. Helaas was de Aqua loop, dicht voor onderhoud. Maar zoals we vanaf buiten al zagen is het echt een glijbaan voor sensatiezoekers. Je wordt namelijk vanuit een kleine cabine op een hoogte van 11,5 met een flinke snelheid naar beneden geschoten. De Aqua racer was wel open. Deze is echt supergááf! Je neemt plaats in een grote opblaasband en je suist vervolgens al draaiend en met een flinke snelheid naar beneden. Je kunt alleen of met zijn tweeën gebruik maken van de Aqua racer.

In de Aqua Mundo is ook een golfslagbad, een buitenbad, kun je echte vissen bekijken in het snorkelbad, er zijn een aantal bubbelbaden en voor jonge kinderen is er een peuterzwembad. Wat we een echte plus vonden, zijn de handige digitale armbandjes, die je direct bij het inchecken ontvangt. Handig om je eigen cottage te openen. Maar zeker ook handig om de locker in het zwembad te openen. Eindelijk! Dus de tijd dat je op zoek moest naar een verdwaalde euro, die je toevallig nog in je tas had zitten, is verleden tijd bij de Kempervennen.

Na een paar uurtjes zwemmen zijn we binnen gewandeld bij het Market Dome. Hier hebben we geluncht bij The Grand Café en hebben we een kijkje genomen bij de Fuego Adventure Grill. Reserveren is gewenst. Maar helaas was deze al vol geboekt voor die avond. Dat kan alleen maar een goed teken zijn, lijkt ons! In de avond zijn we nog langs de The Grand Cafe geweest en speelden er de musical WASH-O-MATIC. Deze is voor elke gast van de Kempervennen gratis te bezoeken. Leuk voor de jeugd is GamesTown. Zeker als ze van arcade games houden. Daarnaast ligt ook de Park Shop, de snackbar (ook vernieuwd) de vernieuwde kleurrijke bowlingbanen en de (vernieuwde) winkel Shop & Smile in het Market Dome.

Een stukje verderop van de Market Dome ligt The Action Factory, ook deze is compleet onderhanden genomen. The Action Factory is omgetoverd tot een stoere en coole speelhal. Er zijn torens en een klimwand om op te klimmen, squashbanen, een interactieve speelboog en je kunt een drankje pikken in het café. Daarnaast zien we ook dat er nog wat verbouwingen plaats vinden. Het blijkt dat hier een aantal padelbanen komen. De verwachting is dat deze padelbanen in 2023 klaar zijn. Ook buiten is er flink vernieuwd! Zo staat er een uitdagend groot houten speeltoestel, is er een voetbalveld, een waterspeeltuin en een gezellig terras. Tijdens ons weekend was het mooi weer. Dus was het hier gezellig druk met ouders die op het terras zaten en kinderen die aan het spelen waren.

Midgetgolfen is ook een mogelijkheid, mooi gelegen in het groen en in de buurt van The Action Factory. Een stukje verderop staan ook de safari-autootjes. Kinderen kunnen in deze autootjes echt zelf rijden. We hebben ook een kijkje genomen bij de kinderboerderij, waar je tussen de geitjes kunt wandelen, die natuurlijk geaaid wilden worden. Andere bewoners van de kinderboerderij zijn konijnen, kippen en cavia’s.

De Kempervennen beschikt over twee grote meren, die zeker in de zomer voor veel vermaak zorgen. Zo kun je waterfietsen, waterskiën en wakeboarden. Ook vind je hier de Zip Wire. Dit is een tokkelbaan, waar je vanaf 12 meter hoogte vanaf suist, om vervolgens weer terug te komen op het startplatform. 

Op één meer is het druk met wateractiviteiten en op het andere meer is het een stukje rustiger. Hier kun je stand up paddling doen en een duikcursus volgen. Dit meer is ook het meer van Big Mama, een 2,5 meter lange meerval. Rondom dit meer kun je ook heerlijk wandelen of hardlopen.

Rondom het meer, waar volop wateractiviteiten plaats vinden, is ook een mooi groot zandstrand met enkele speeltoestellen. Een mooie plek om bij mooi weer te genieten van de zon, om te voet- of volleyballen met de gehele familie, of om een wandeling te maken.

Aan dit meer, maar wel op een rustig plekje vind je ook de woonboten, knusse huisjes op het water. Als je een keer wilt ervaren, hoe het is om op en bij het water te wonen, dan is dit een uitstekend adresje. De woonboten liggen heerlijk rustig bij elkaar en de kans is groot, dat er een zwaan nieuwsgierig komt kijken.

Oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn er meer dan voldoende. We hebben nog niet veel vakantieparken gezien, die over zoveel oplaadpunten beschikken als de Kempervennen.

De natuur rondom de Kempervennen is echt super! Vanaf je voordeur wandel je zo de bossen in. Overal zijn mooie doorkijkjes en kun je over het vakantiepark, als je dit tenminste wilt, echt een flinke wandeling maken. Op sommige plekjes staan ook bankjes, om eventjes uit te rusten.

De Kempervennen is een bruisend vakantiepark, midden in het groen. Het vakantiepark is flink onder handen genomen en dat is goed te zien. De vernieuwde faciliteiten zijn weer helemaal van nu en de cottages hebben door het kleur- en materiaalgebruik een mooie en knusse uitstraling gekregen. Zeker als je opzoek bent naar een vakantie met heel veel faciliteiten, dan is Center Parcs de Kempervennen een prima keuze. We verbleven er maar een weekend, maar dit was echt te kort om alle faciliteiten uit te proberen. Ook Interesse in een verblijf op de Kempervennen? Dan kun je hier de Kempervennen boeken.

Foto’s © Bungalowparkoverzicht.nl

Gerelateerde items

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.