Dormio Park Eifel: De perfecte uitvalsbasis om de Duitse Eifel te ontdekken

Dormio Park Eifel is centraal gelegen in de Eifel. Hierdoor is het een perfecte uitvalsbasis om de Duitse Eifel te ontdekken. Nationaal Park Eifel grenst aan het resort. Ideaal dus als u graag wandelt en op de mountainbike springt. De Rursee ligt pal tegenover het vakantiepark (Tip: Boek een rondvaart). Het idyllische dorpje Monschau, ligt op 25 kilometer en ook Keulen en Phantasialand liggen op slechts 50 autominuten. Voldoende om te ontdekken dus! Bij een verblijf heeft u keuze uit appartementen, maar u kunt ook kiezen voor één van de vakantiehuisjes, die gebouwd zijn in de vakwerk bouwstijl. Alle accommodaties zijn gelegen tegen een berghelling, zodat u vanuit elke accommodatie een geweldig uitzicht heeft op de omgeving. 

Dormio Park Eifel ligt boven op een berg. U bent dus verzekert van een mooi uitzicht, want alle appartementen en bungalows liggen tegen een berghelling en zijn zo gesitueerd dat elke accommodatie een mooi uitzicht heeft op de omgeving. U kunt kiezen voor zowel een appartement als ook voor een vakwerkhuisje. Er zijn zowel comfort als ook luxe accommodaties boekbaar. Bent u met een groot gezelschap dan zijn er ook 8, 10 en 12-persoons accommodaties boekbaar. Wel is het goed om te melden dat Dormio Park Eifel door het heuvelachtige karakter minder geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn.

Vanuit zowel de bungalows als de appartementen heeft u een geweldig uitzicht op de bossen en op De Rursee. De appartementen liggen direct bovenaan op het vakantiepark en naast de receptie. Hierdoor zijn de appartementen makkelijk bereikbaar, zonder al te veel klimmetjes en afdalingen. Boekt u een bungalow dan moet u meer klimmen en afdalen om bij uw bungalow te komen. Uw auto kunt u overigens zowel boven als onderaan op het vakantiepark parkeren.

Het centrale hart van Dormio Park Eifel wordt gevormd door een groot overdekt terras, met hier aan gevestigd, twee restaurants, het binnenzwembad en het podium van de kidsclub. Ook al is het weer wat minder, u zit hier dus droog. Tevens vindt u hier ook de fietsverhuur, de parkshop en een cadeauwinkel.

In de zomer is ook het buitenzwembad geopend! Rondom het buitenzwembad is volop ruimte om te genieten van de zon en het uitzicht op de bergen is ook schitterend.

Tussen de bungalows liggen twee speeltuintjes. Eén speeltuintje ligt vrij bovenaan op het vakantiepark en pal tegenover de kidsclub. De andere speeltuin ligt onderaan op het vakantiepark en biedt wat meer uitdaging. Ook is er een goed verzorgd, omheind sportveld.

De bungalows met het nummer 43, 44, 47, 59 en 52 liggen tegenover de grote speeltuin. Bovendien grenzen deze bungalows aan een groot grasveld, ideaal als uw kinderen graag een balletje trappen, buiten spelen of als u met uw hond op vakantie komt. Bovendien beginnen de wandelroutes pal voor uw voordeur. Zo kunt u een wandeling maken rondom de Rursee, of als u graag wat verder wandelt, naar de Meuchelberggipfel.

Zoals u kunt zien op de foto is het resort heuvelachtig en hierdoor minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De appartementen liggen direct bovenaan op het vakantiepark. Hierdoor zijn deze vrij makkelijk bereikbaar, zonder al te veel klimmetjes en afdalingen. Bovendien liggen de appartementen hoog, waardoor u een geweldig uitzicht heeft op de omgeving.

Een absolute must om te bezoeken is het idyllische dorpje Monschau. Deze populariteit heeft vooral te maken met de kronkelende romantische straatjes met kleurrijke vakwerkhuisjes en de Rur, die midden door het Eifelstadje kabbelt. Er zijn talrijke winkeltjes, terrasjes en bakkerijen. Ook leuk is een bezoekje aan de mosterd molen. Monschau is prima bereikbaar met de auto en parkeerplaatsen zijn er voldoende.

Naast Monschau hebben we Keulen en Phantasialand bezocht. Keulen is een grote stad met als hoogtepunt de Dom. Deze is ook echt indrukwekkend! Interessant is ook een bezoekje aan het chocolade museum en winkelt u graag? Dan is deze stad een must! Phantasialand is een uitstekende keuze voor achtbaan liefhebbers. Het pretpark heeft 7 achtbanen, die ook echt allemaal super gaaf zijn! Het mooie van Phantasialand is de compacte vormgeving, de wandelafstand tussen alle attracties is dus klein. We bezochten Phantasialand op een zondag in de herfstvakantie, de wachttijd voor de achtbanen was slechts 5 tot 10 minuten.

Dormio Park Eifel is dus een perfecte uitvalsbasis op de Duitse Eifel te ontdekken. Maar u kunt ook de rust opzoeken in de natuur van de Duitse Eifel. Interesse in een verblijf op Dormio Park Eifel? Dan kunt u hier Dormio Park Eifel boeken.

Foto’s © Bungalowparkoverzicht.nl

Gerelateerde items

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.