Landal Winterberg: Wandel- en fietsparadijs

Op slechts 3,5 uur rijden vanaf Utrecht ligt Landal Winterberg! Een rustig vakantiepark midden in het wandel- en mountainbikers paradijs van Winterberg. U kunt hier uren dwalen over de vele wandel- en fietsroutes. Zeker als u wat meer uitdaging zoekt, want het landschap is heuvelachtig! Maar Landal Winterberg is ook een uitstekende keuze om het Sauerland en de omgeving van Winterberg te verkennen. Pal naast Landal Winterberg liggen maar liefst twee rodelbanen en ook de St. Georg skischans ziet u vanuit het Landal park liggen. Bezoek het stadje Brilon of attractiepark Fort Fun, beide liggen op zo’n 25 autominuten. U verblijft in een bungalow die gelegen is tegen een berghelling, zodat u vanuit elke bungalow een geweldig zicht heeft op de omgeving. 

Direct bij aankomst op het parkterrein, springt de ligging van de bungalows in het oog! Alle bungalows liggen tegen een berghelling en zijn zo gesitueerd dat elke bungalow een geweldig zicht heeft op de omgeving. Op Landal Winterberg zijn er zowel geschakelde als vrijstaande bungalows boekbaar, die smaakvol zijn ingericht en kunt u zowel een luxe als een comfort bungalow reserveren. De luxe bungalows hebben een sauna en een heerlijk balkon. Bent u met een groot gezelschap, dan kunt u ook een 12 of 16-persoons bungalow reserveren. Wel is het goed om te melden dat het Landal park door het heuvelachtige karakter minder geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn.

Vanuit elke bungalow heeft u een geweldig uitzicht op de omgeving! Er zijn zelfs bungalows (4,5,6,7,8 en 115 vanwaar u zo uitkijkt op de St. Georg skischans en ook op de twee kleinere skischansen. Op deze kleinere skischansen wordt in de zomer soms ook gesprongen. 

Het hoofdgebouw ligt direct bij de ingang van Landal Winterberg, onderaan de heuvel. De auto mag u overigens parkeren bij uw bungalow. Gezien het heuvelachtige karakter van het vakantiepark, is dit geen overbodige luxe! In het hoofdgebouw vindt u de receptie, een zwembad met een peuterbadje, een take away en een bistro. Bij de bistro kunt u gezellig binnenplaats nemen, maar bij mooi weer is het royale buitenterras dat zicht geeft op de glooiende heuvels een veel fijner plekje. Naast het hoofdgebouw ligt ook een buitenspeeltuin! 

Het terras geeft in de zomer zicht op de groene heuvels en in de winter heeft u zicht op de vele skiërs, die hier naar beneden skiën. Want Winterberg is een populaire en geliefde wintersportbestemming. De afstand vanuit Nederland is vrij gering en beschikt Winterberg over een relatief groot en goed gefaciliteerd skigebied. Ook met de sneeuw zekerheid zit het goed! De sneeuwkanonnen werken op volle toeren om er voor te zorgen dat de skipistes het gehele wintersportseizoen, bedekt zijn met een flinke laag sneeuw. Vandaar dat een weekendje skiën in Winterberg bij veel Nederlanders zeer populair is.

Landal Winterberg heeft ook een entertainment-team. Samen knutselen in de Bollo Club, bakken en samen dollen in het zwembad, waren enkele activiteiten tijdens ons verblijf. Tot onze verbazing waren de activiteiten grotendeels in het Nederlands. De activiteiten verschillen overigens per week en per seizoen. Gaat u naar Landal Winterberg en wilt u het actuele programma weten, download dan de Landal GreenParks app. Een uitkomst is ook de bike wash, zodat fietsen schoon mee naar huis kunnen. Maar u kunt uiteraard ook een mountainbike huren.

Landal Winterberg is een prima uitvalsbasis voor het verkennen van het Sauerland. Want het Landal park zelf is vrij rustig en beschikt het vakantiepark ook niet over een uitdagend zwembad met waterglijbanen. Maar de omgeving daarin tegen biedt voldoende uitdaging! Een aanrader is het sportpark met een zomerrodelbaan, de Panoramabrug van 400 meter, een bikepark en een restaurant. Direct naast Landal Winterberg liggen ook nog twee rodelbanen en een leuke uitdaging is ook het beklimmen van de St. Georg skischans. In het dorpje Niedersfeld ligt een outdoor kartbaan en in Neuastenberg vindt u een indoor kartbaan.

Pal naast Landal Winterberg liggen ook twee zomerrodelbanen. Vanaf Landal Winterberg wandelt u binnen 10 minuten naar deze rodelbanen.

De St. Georg skischans ligt ook op wandelafstand van Landal Winterberg en is tegen betaling van €1,00 te beklimmen middels een trap. U dient dit bedrag gepast in een automaat te gooien, waarna u door een draaideur naar binnen kunt.

Vanaf de St. Georg skischans heeft u een geweldig uitzicht over zowel Landal Winterberg alsook over het dorp Winterberg.

Winterberg biedt uitstekende mogelijkheden om te mountainbiken en te wandelen. Zo hebben we de Sauerland extrem route gewandeld en de Kahler Asten en Odeborn route, voert u over de hoogste berg van het Sauerland. Voor mountainbikers is alleen al het heuvelachtige landschap een uitdaging. Maar daarnaast zijn er ook routes, voor zowel beginners als voor de ervaren mountainbiker. Voor de echte mountainbiker is het bikepark, wat gelegen is op hetzelfde terrein als de Panoramabrug en de zomerrodelbaan, een aanrader. Interesse in een verblijf op Landal Winterberg? Dan kunt u hier Landal Winterberg boeken.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.