Landal Seawest – het jaarrond vakantiepret

Landal GreenParks heeft in Denemarken vijf vakantieparken van Dayz overgenomen, een van deze parken is vakantiepark Seawest. Gelegen in west-Jutland en een prima uitvalsbasis om de stranden van West-Jutland te ontdekken en Legoland te bezoeken. Bovendien is dit ook het vakantiepark dat op de kortste rijafstand ligt vanaf Nederland, op zo’n 8 uur rijden vanaf Utrecht. Landal Seawest was het derde Dayz park dat we bezochten, tijdens onze rondreis door Denemarken. (Wat we allemaal hebben ondernomen leest u in deze blogpost over – auto rondreis door Denemarken). Wat Landal Seawest te bieden heeft, leest en ziet u hieronder.

Landal Seawest is niet te missen, de grote parkplaza ziet u al liggen vanaf de weg en parkeerplek is er voldoende. Bij het inchecken krijgen we niet alleen de huissleutels, ook armbandjes voor toegang tot het zwembad en de indoor speeltuin. We hadden een vrijstaande bungalow gereserveerd, maar er zijn ook geschakelde bungalows boekbaar. Wat opvalt, is het vele gras tussen alle bungalows en de (vrijstaande) bungalows hebben een parkeerplaats, die aangegeven staat met het huisnummer. Onze bungalow is heerlijk ruim en mooi ingericht.

Op Seawest zijn er zowel vrijstaande als geschakelde bungalows te boeken. Met name rondom de vrijstaande bungalows is er voor kinderen volop ruimte om te spelen, bovendien wandelt u vanuit uw bungalow zo de bossen in. Door het bos slingert ook een fietspad, wat naar Nørre Nebel voert. Volgt u dit wandel- en fietspad dan staat u binnen 15 fietsminuten in Nørre Nebel. Hier kunt u uitstekend boodschappen doen en er zit ook  een goede warme bakker, waar u de echte Deense zoete broodjes kunt kopen. Wilt u liever niet op de bonnefooi wandelen, dan kunt u bij de receptie wandelroutes krijgen.

De parkplaza is compleet van glas en hierdoor heerlijk licht. Tevens is dit ook het hart van Landal Seawest en bevinden alle voorzieningen in of rondom de plaza. De belangrijkste en tevens mooiste voorziening is het overzichtelijke subtropische zwembad, compleet met golfslagbad, stroomversnelling, twee heerlijke warme bubbelbaden en twee super-gave waterglijbanen, waarvan er één een banden waterglijbaan is. Toegang krijgen we via de armbandjes met een chip, die we ook voor de zwembadkluisjes kunnen gebruiken.

Daarnaast is er ook een bowlingbaan, een gamehal, een indoorspeeltuin, een minigolfbaan en een sporthal, waar veelal badminton wordt gespeeld. Een badmintonbaan in de sporthal dient u te reserveren en hieraan zijn kosten verbonden. Het reserveren gaat gemakkelijk online. Daarnaast is er een wellness gedeelte (tegen betaling) met drie type sauna’s, een bubbelbad, rustruimte en kunt u een beauty- en massagebehandeling reserveren. Het wellness gedeelte heeft een aparte ingang en toen wij er waren, was het er heerlijk rustig.

Op Landal Seawest zijn drie eetgelegenheden: Een family buffet restaurant, een pizzeria / steakhouse en een diner café, waar voornamelijk Amerikaanse gerechten op de menukaart staan. Maar bij onze kinderen was de ijssalon favoriet, met name vanwege de echte (grote) Deense ijsjes!

Verder is er een parkwinkel, voor de belangrijkste boodschappen en een aparte ruimte om te knutselen en een sportveld. Ook al is Seawest nu officieel een Landal park, Bollo de Beer zult u hier niet tegen komen en maken kinderen kennis met Funny, het konijn.

In de omgeving van Landal Saewest

Seawest heeft een fijne ligging en hierdoor kunt u alle kanten op, wat we dan ook gedaan hebben. Zo hebben we in Hvide Sande de vuurtoren – Lyngvig Fyr – bezocht, met een geweldig uitzicht over de westkust. U moet wel wat trappen op, maar het is absoluut de moeite. Natuurlijk zijn we ook naar het strand gewandeld, wat ook hier heerlijk breed is en de duinen bijna eindeloos. Wilt u de vuurtoren beklimmen dan zijn daar wel kosten aan verbonden, parkeren kan vlakbij en is gratis.

Op nog geen uurtje rijden van Seawest ligt Legoland. In dit pret- en attractiepark draait alles om Lego steentjes. Ook al zou u niets met Lego hebben, het blijft verbazend om te zien, wat ze allemaal hebben gebouwd van al die lego steentjes. Naast al deze Lego figuren zijn er ook diverse attracties. Wellicht wel goed om te melden – we hebben de kaartjes net voor vertrek online gekocht, via de officiële website van Legoland. Dit leverde ons een korting op van maar liefst € 40,-.

Ook op nog geen uurtje rijden ligt het Viking centum Ribe, dit is een Viking dorp waar u kunt zien hoe de Vikingen vroeger woonden en werkten. U kunt hier een kijkje nemen in de huizen en stallen en er staat in de zomerperiode ook een tentenkamp, waar ze handgemaakte spulletjes verkopen. Kinderen kunnen meedoen met drie activiteiten: boogschieten, een speer maken en een munt slaan. Leuk is om te zien dat ook de vrijwilligers gekleed gaan als Vikingen.

Helaas was dit ons laatste vakantieadres en was onze zomervakantie voorbij. Voor vertrek gaan we nog eventjes de verbruikte elektriciteit afrekenen. Ter indicatie: We moesten € 20.00 afrekenen. (5-personen, midweek). De eindschoonmaak is wel inbegrepen. Vakantiepark Seawest is absoluut een aanrader. Het personeel is behulpzaam en spreekt Engels, de meeste voorzieningen liggen in de plaza en hierdoor is Seawest het jaarrond een fijne vakantie bestemming, met als hoogtepunt het subtropische zwembad! Daarnaast is de omgeving zeer divers en perfect om eropuit te trekken. Ook interesse in een verblijf op Landal Seawest? Dan kunt u hier Landal Seawest boeken.

Foto copyright Bungalowparkoverzicht.nl

Gerelateerde items

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.