Midweek Texel op Landal Sluftervallei

Texel is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming, niet alleen onder Nederlanders, ook veel Duitsers en Belgen hebben dit Waddeneiland ontdekt. Dit is niet voor niets, want het is er prachtig! U vindt er zo’n 30 kilometer zandstrand, uitgestrekte duinen, eindeloze mogelijkheden om te wandelen en te fietsen en tal van bezienswaardigheden. Al dit moois ligt dus gewoon in Nederland en is prima bereikbaar met de veerboot, vanuit Den Helder. Ook de redactie van Bungalowparkoverzicht.nl was benieuwd en ging naar ‘Landal Sluftervallei’, om van hieruit Texel te verkennen. Wauw…wat is dit een mooi Waddeneiland.

texel-slufter

De oversteek met de veerboot vanuit Den Helder duurt slechts 20 minuten. Bij aankomst op Texel is het zo’n 25 autominuten tot Landal Sluftervallei. Dit Landal park ligt namelijk aan de noordkant van Texel, vlakbij de rode vuurtoren. Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen en staat er een medewerker klaar met een Texelse lekkernij, die we uiteraard kunnen proeven. Ook Bollo ontbreekt niet en kinderen kunnen op de foto met Bollo.

texel-vuurtoren-camping

Vanaf Landal Sluftervallei zie je de rode vuurtoren hoog boven het landschap uittorenen. Via een verhard wandel- en fietspad staat u binnen een mum van tijd, aan de voet van de vuurtoren. De vuurtoren is elke dag geopend en wie alle treden bedwingt, krijgt een schitterend uitzicht over Texel en de Noordzee. Een aanrader!

texel-vuurtoren

Op zoek naar een breed en rustig zandstrand? Dan is het strand onder en rondom de vuurtoren perfect! Luieren, vliegeren en met uw blote voeten door de branding. U heeft hier alle ruimte! Wilt u zwemmen in de Noordzee, dan moet u wel kiezen voor een ander strand, door de sterke stroming mag u hier niet zwemmen. Wilt u zwemmen, dan moet u naar het strand bij paal 28 dat ook vanaf Landal Sluftervallei, via een verharde weg, prima bereikbaar is. Op dit strandgedeelte waar u kunt zwemmen, liggen ook deze strandhuisjes die u kunt huren. Ook ligt er een strandpaviljoen en een winkeltje, waar u strandbenodigdheden kunt kopen.

Interesse in een vakantie naar Texel, dan kunnen we Landal Sluftervallei aanbevelen.

Het strand en de duinen van Texel zijn prachtig, maar ook op Landal Sluftervallei is voldoende vertier. Zo is er een uitkijktoren, die een mooi uitzicht geeft over de duinen en het Landal park.

sluftervallei-uitzicht-12

Kinderen kunnen spelen op de grote waterspeelplaats en er staat een grote en gezellige jutterstent, waar kinderen met het animatieteam diverse activiteiten ondernemen. Denk aan kampvuur en marshmallows roosteren, lasergames en hutten bouwen.

sluftervallei-kinderen

Klimmen en klauteren kan in de grote speeltuin, maar verspreid tussen de bungalows liggen ook nog diverse speeltoestellen, waaronder dit houten speelschip en glijbaan.

texel-slufter-speelschip

Ook een multifunctioneel sportveld ontbreekt niet. We zagen hier veel kinderen die samen met hun vader of met hun nieuw vakantievriendje een balletje trappen.

texel-slufter-voetbal

Voor al uw dagelijkse boodschappen, verse broodjes en Texelse streekproducten kunt u terecht in de parkwinkel. Maar zou u niet graag zelf koken, er is ook een snackbar en een gezellig restaurant met terras, waar ze naast kip en vlees ook heerlijke kibbelingen en Texels lam serveren.

sluftervallei-eten

Om optimaal te genieten van de veelzijdigheid van Texel, kunt u het beste op de fiets springen. Bij de receptie kunt u fietsen huren en informatie krijgen over de vele wandel- en fietsroutes. Nog een fijne voorziening is het binnenzwembad. Het is dan wel geen heel groot zwembad, het water is wel lekker warm en er is een bubbelbad en een stroomversnelling. Voor de jongste gasten is er een peuterbadje en een glijbaan.

sluftervallei-fiets

Natuurlijk mag de Bollo club, waar elke dag activiteiten plaats vinden en het huisje van Bollo de Beer, niet ontbreken. Onze kinderen zijn elke keer weer benieuwd, in welk huisje Bollo de Beer woont. Dus ook op Landal Sluftervallei is er een Bollo huisje. Wist u trouwens dat u Bollo de Beer post kunt sturen? En dat Bollo altijd deze post leest en ook altijd antwoord terugstuurt. Vergeet dus uw adres niet te vermelden!

sluftervallei-bollo

Landal Sluftervallei heeft een grote verscheidenheid aan bungalows en er is een camping, die echt midden in de duinen ligt. Kiest u voor een bungalow, net als ons, dan heeft u een ruime keuze aan luxe niveaus. Er zijn comfort, luxe en extra luxe bungalows boekbaar. De luxe en extra luxe bungalows zijn nieuw en voorzien van een half rieten dak, smaakvol ingericht en hebben een gashaard, sauna en terras. Lekker makkelijk zijn ook de opgemaakte bedden bij aankomst.

Door de aanplanting met grassen en duindoorn, wordt het gevoel dat u in de duinen verblijft versterkt.

sluftervallei-bungalow-1

We verbleven in een luxe bungalow met een open keuken, sauna en terras met tuinmeubilair. Zeer toepasselijk en smaakvol vonden we ook de wandbekleding met de vuurtoren.

texel-bungalow-binnen

Landal Sluftervallei is een goed vakantiepark dat gasten veel te bieden heeft; een binnenzwembad, speeltuin, midgetgolfbaan, sportveld, restaurant en een parkwinkel. Het jaarrond is er ook een animatieprogramma dat zich niet alleen beperkt tot activiteiten op het park zelf. Er is ook een samenwerking met regionale aanbieders. Zo kunt u mee op vuurtoren excursie en mee met een rondleiding naar de Texelse bierbrouwerij. Daarnaast zijn er op Texel zelf, ook tal van bezienswaardigheden en daguitjes. Natuurlijk mogen we het schitterende strand niet vergeten. Kortom, Landal Sluftervallei biedt prima voorzieningen en is daarnaast een uitstekende uitvalsbasis om Texel te verkennen. We hebben hier een heerlijk midweekje beleeft. Bij interesse kunt u hier Landal Sluftervallei boeken.

Foto copyright Bungalowparkoverzicht.nl

Gerelateerde items

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.