Reportage: Safari Resort Beekse Bergen geopend

Safari Resort Beekse Bergen is geopend en we hadden een uitnodiging ontvangen om dit nieuwe Resort te ervaren! Wauw .. dat was onze eerste reactie toen we Safari Resort Beekse Bergen betraden – want het is echt waar – hier waant u zich echt in Afrika en wandelen de wilde dieren als giraffen, struisvogels, dromedarissen en Watusi runderen gewoon in uw achtertuin! We verblijven in een lodge, die samen met alle andere lodges en safaritenten, een gezellig Afrikaans dorp vormen. De lodges zijn super-de-luxe en ons favoriete plekje is het terras, waar we een geweldig uitzicht hebben op de giraffen en dromedarissen. Ook krijgen we regelmatig een bezoekje van nieuwsgierige struisvogels. Superleuk, want zo dichtbij hebben wij ze nog nooit gezien.

De lodges zijn er in de kleuren wit en bruin en vormen samen een gezellig Afrikaans dorp. Elke lodge heeft een ruim terras met een tuinset en twee relaxstoelen. Absoluut het top plekje bij elke lodge! Om de dieren veilig op afstand te houden wordt de afscheiding gevormd door een hek en gracht. Tijdens ons verblijf zien we regelmatig dieren drinken van het water! Bovendien was het ook erg warm, veel dieren gebruikten het water dan ook om lekker af te koelen. Het hek is overigens niet hoog, u heeft altijd een vrij zicht op de dieren.

Supercool! De struisvogels wandelen gewoon voorbij! De wilde dieren worden regelmatig gevoerd, wat u dus ook vanuit uw lodge prima kunt bekijken. De dieren lopen elke dag op de savannes, in de zomer zelfs dag en nacht. Als het in de winter en in het voor- en najaar te koud is dan brengen de dieren de nacht door in de stallen, die ook aan de savanne liggen. Rond een uur of half negen, in de morgen gaan de dieren dan weer de savanne op!

Bij de inrichting van de lodges heeft men zich laten inspireren door echte Afrikaanse stammen: Himba, Gurunsi, Mursi en Ndebele stam. Dit is terug te zien in zowel de aankleding als in het kleurgebruik! Er zijn vier types lodges boekbaar: groepslodges voor 14 personen, een standaard- en een plus lodge en een kidslodge. Het fijne van de kidslodges is, dat deze bij een omheind hofje liggen, waarin kinderen kunnen spelen.

Centraal gelegen op Safari Resort Beekse Bergen ligt Karibu Town. In dit gebouw, wat overigens ook in de Afrikaanse stijl is gebouwd en aangekleed, vindt u restaurant Moto, een gezellige bar en zes bowlingbanen – die natuurlijk ook geheel in safari-stijl zijn vormgegeven. Ook hier is het absolute top plekje het ruime terras dat uitzicht heeft op de Serengeti savanne. Hier kunt u zowel voor een lunch als voor het diner terecht. Direct aan het terras ligt ook een groot houten klimtoestel!

Ook als u graag (wilde) dieren fotografeert, dan is dit een geweldig vakantieadres. U kunt namelijk uw fototoestel op uw eigen terras plaatsen of u wandelt naar de andere vlakte waar weer andere dieren rondlopen.

In Karibu Town, ligt niet alleen restaurant Moto, de Pamoja lounge en zes bowlingbanen. U vindt hier ook de receptie met een klein parkwinkeltje, er is een binnenzwembad en een leuk spray park. Het binnenzwembad is niet heel groot, maar voor een korte frisse duik en voor jonge kinderen is het een fijne afwisseling. Jonge kinderen kunnen ook terecht in de indoorspeelruimte. Tevens zijn hier op gezette tijden rangers aanwezig die leuke activiteiten ondernemen met de kinderen.

Maar het meest bijzondere van Safari Resort Beekse Bergen zijn de lodges die rondom de savanne liggen. Er zijn drie savannes – op de Masai Mara en Serengeti wandelen giraffen, struisvogels en zebra’s rond en Simbara is de leeuwen vlakte. Deze savannes zijn met voorkeur boekbaar! De Simbara vlakte, waar de leeuwen rondlopen, is extra beveiligd met een diepe gracht. Het hek is overigens niet hoog en geeft u vrij zicht op de leeuwen. De Simbara vlakte is het kleinste, ligt lekker rustig en is ook zeer geliefd.

Ideaal voor jonge gezinnen zijn de elf 6-persoons kidslodges, die samen een knus buurtje vormen, wat volledig omheind is. Kinderen kunnen dus lekker naar buiten zonder dat u zich zorg hoeft te maken dat ze weg glippen. Verder beschikt de kidslodge over een complete keuken, drie slaapkamers, in de badkamer vindt u een inloopdouche, met een olifantendouche en een ruim bad. Ook een kinderstoel, een kinderbedje en een bolderkar ontbreken niet.

Als u wat bijzonders zoekt dan zijn deze boomhutten een aanrader! Helaas konden we geen kijkje nemen, aangezien er ook gasten verbleven, maar we twijfelen er niet aan dat ook deze twee boomhutten super zijn ingericht! Bovendien liggen deze boomhutten op een geweldige plek – in de voortuin zwemmen zeehondjes, heeft u uitzicht op de vlakte van het safaripark en ook de ingang van het safaripark is vlakbij.

Safari Resort Beekse Bergen is geen typisch vakantiepark, een betere omschrijving is een rustig Afrikaans dorpje. De ligging van de lodges rondom de savannes is uniek – giraffen, struisvogels en dromedarissen wandelen dus ook echt door uw achtertuin. U krijgt dus zeker geen typisch vakantiepark gevoel, als dit zou bestaan! Zeer geschikt voor een kort verblijf of een tussendoor vakantie, u kunt dus ook twee nachten boeken! Bij interesse kunt u hier Safari Resort Beekse Bergen reserveren. Goed om te weten: U krijgt ook gratis en onbeperkt toegang tot het naastgelegen Safaripark en Speelland Beekse Bergen.

Foto copyright Bungalowparkoverzicht.nl

Gerelateerde items

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.