Rustig weekendje op Suyderoogh

Om het Carnavalsgedruis te ontvluchten hadden we een last minute Natuurdorp Suyderoogh geboekt. Na een paar uurtjes rijden kwamen aan op het bungalowpark, waar we zeer vriendelijk welkom geheten werden door de receptioniste. Inchecken ging lekker snel en we konden zo doorrijden naar onze (kinder)bungalow die we geboekt hadden.

Wat een fijne bungalow! Sfeervol interieur met vaatwasser en voldoende en goed keukengerei (dat hebben we wel eens anders meegemaakt). Grote mand speelgoed en een vrolijke kinderslaapkamer voor de kinderen. Rondom voldoende plek, terras met een houten bank en eettafel. Ook niet onbelangrijk, de bungalow was goed schoon.

Wij hadden voor Natuurdorp Suyderoogh gekozen omdat we vooral wilde genieten van de natuur en wat uitstapjes in Groningen wilde maken. Suyderoogh zelf is een wat kleiner vakantiepark dat onder andere beschikt over een klein binnenzwembad, sauna, receptie, parkwinkel, midgetgolf en restaurant.

Het voordeel van een kleiner zwembad vind ik persoonlijk, dat je makkelijker een oogje in het zeil kan houden, zonder dat jezelf mee het water in hoeft, mits je kinderen natuurlijk het zwemdiploma hebben. Onze kinderen hebben zich prima geamuseerd in het zwembad, terwijl wij vanuit de ontspanningsruimte een oogje op ze konden houden. Hier liggen wat kranten, bordspellen en je kunt er biljarten.

Uitstapjes en mooie natuur rondom Natuurpark Suyderoogh

Zaterdag stond er een trip naar Schiermonnikoog op het programma. Dit waddeneiland, dat maar zo’n 950 bewoners telt, is eigenlijk een groot natuurgebied. Naast dat je er prima kan wandelen op het brede strand, is er verder niet heel veel te beleven. Tenminste in de winter! Maar als je gaat voor rust, graag wandelt- en een strandliefhebber bent, dan is het een heerlijk plek om te bezoeken, zeker in de zomer! Afvaart was om 9.30 en zo’n 45 minuten later meer je aan op Schiermonnikoog. Met de bus wordt je dan naar het het centrum van het dorpje Schiermonnikoog gebracht. (tevens het enige dorpje op dit Waddeneiland)

De natuur is hier bijzonder! Wat vooral opvalt is het weidse landschap, de vergezichten en de grote diversiteit aan vogels.

Net als bij de meeste kinderen, stonden ook onze kinderen te popelen om de zeehondencrèche in Pieterburen te bezoeken. De zeehondencrèche bevind zich op zo’n 25 autominuten vanaf Natuurdorp Suyderoogh. In de directe omgeving van Natuurdorp Suyderoogh starten ook diverse wandelroutes.

Wij hebben een heerlijk ontspannen weekendje beleeft op Natuurdorp Suyderoogh. Het is een wat kleiner park en hierdoor heerlijk rustig. Vanaf het bungalowpark zijn er diverse uitstapjes mogelijk. Persoonlijk vind ik het park wat beter geschikt voor ouders met wat jongere kinderen. Vanwege het aanbod aan faciliteiten. Daarnaast is het absoluut een aanrader als je van wandelen, rust, vogels en de waddenzee houdt.

Foto copyright Bungalowparkoverzicht.nl

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.