Amb8route

Hoe meer de technologie van vandaag zich ontwikkelt, hoe meer we in onze vrije tijd terug willen grijpen naar die authentieke ambachten. De nostalgie en het vakmanschap blijven op vele een grote aantrekkingskracht hebben. Herkent u zichzelf hierin? Ontdek dan de prachtige wandel- of fietsroute de ‘Amb8route’. Een route van 18 kilometer door het Groene Hart en langs de Westeinderplassen, de Drecht en de Amstel. Dit gebied wordt vooral gekenmerkt door het cultureel erfgoed ‘De Stelling van Amsterdam’ en de geschiedenis van het inpolderen. Diverse typische ambachten uit de streek worden hier in leven gehouden.

U maakt tijdens de Amb8route kennis met de ambachten: palingvissen, zeep maken, keramiek en bloembollenteelt. Daarnaast brengt u een bezoek aan een atelier-galerie in een voormalig turfstekerspand, mag u binnenkijken in een kookatelier, waar ambachtelijk kruidenolie- en kruidenmixen worden gemaakt, gaat u pure ambacht bekijken op een beeldeneiland en wordt u hartelijk verwelkomd op een zuivelboerderij. Vervolgens kunt u heerlijk neerstrijken in een theetuin aan de Amstel om na te genieten van dit alles!

Interesse om de bijzondere Amb8route te fietsen? U kunt een routekaart kopen bij een van de deelnemers of online bestellen. Of bezoek de website: www.Amb8route.h-eerlijk.nl voor nog meer info.

Bungalowparken nabij Amb8route

Park Wijde Aa

Op Park Wijde Aa is voor elk wat wils! Zo kunt u op warme dagen luieren en zwemmen in ‘de Wijde Aa’. Natuurlijk kunt u in uw eigen of gehuurde sloep ook zo het water op varen.

Lees meer