Amb8route

Hoe meer de technologie van vandaag zich ontwikkelt, hoe meer we in onze vrije tijd terug willen grijpen naar die authentieke ambachten. De nostalgie en het vakmanschap blijven op vele een grote aantrekkingskracht hebben. Herkent u zichzelf hierin? Ontdek dan de prachtige wandel- of fietsroute de ‘Amb8route’.

Adres: Kudelstaartseweg 218, Kudelstaart
Website: Amb8route

Maak kennis met oude ambachten

Een route van 18 kilometer door het Groene Hart en langs de Westeinderplassen, de Drecht en de Amstel. Dit gebied wordt vooral gekenmerkt door het cultureel erfgoed ‘De Stelling van Amsterdam’ en de geschiedenis van het inpolderen. Diverse typische ambachten uit de streek worden hier in leven gehouden. U maakt tijdens de Amb8route kennis met de ambachten: palingvissen, zeep maken, keramiek en bloembollenteelt. Daarnaast brengt u een bezoek aan een atelier-galerie in een voormalig turfstekerspand, mag u binnenkijken in een kookatelier, waar ambachtelijk kruidenolie- en kruidenmixen worden gemaakt, gaat u pure ambacht bekijken op een beeldeneiland en wordt u hartelijk verwelkomd op een zuivelboerderij. Vervolgens kunt u heerlijk neerstrijken in een theetuin aan de Amstel om na te genieten van dit alles!

Interesse om de bijzondere Amb8route te fietsen? U kunt een routekaart kopen bij een van de deelnemers of online bestellen. Of bezoek de website: www.Amb8route.h-eerlijk.nl voor nog meer info.

Bungalowparken nabij Amb8route

Park Wijde Aa

Op Park Wijde Aa is voor elk wat wils! Zo kunt u op warme dagen luieren en zwemmen in ‘de Wijde Aa’. Natuurlijk kunt u in uw eigen of gehuurde sloep ook zo het water op varen.

Lees meer
Dunimar

U verblijft in mediterraanse villa’s die gelegen zijn in het Hollandse landschap. Dit maakt Dunimar zo uniek en is het de uitvalsbasis om de Bollenstreek te verkennen.

Lees meer
Droompark Spaarnwoude

In Natuur- en recreatiegebied Spaarnwoude ligt DroomPark Spaarnwoude. In de omliggende natuur kunt u wandelen en fietsen. Maar ook Amsterdam ligt vlakbij.

Lees meer
Noordwijkse Duinen

Het brede en schone strand van Noordwijk is een geliefde strandbestemming. En op slechts twee kilometer van al dit moois ligt TopPark Noordwijkse Duinen.

Lees meer
Parc du Soleil

Op 10 fietsminuten van de Noordzee ligt Parc du Soleil. Geniet van het oer-Hollandse landschap. Kinderen spelen in de indoorspeeltuin en het binnenzwembad.

Lees meer
Park Zandvoort

Park Zandvoort is een topvakantiepark, met subtropisch zwembad, activiteitenhal en kinderboerderij. Vanaf Park Zandvoort wandelt u zo naar het strand en de zee.

Lees meer
Droompark Buitenhuizen

In natuur- en recreatiegebied Spaarnwoude zijn veel wandel- en fietsroutes. Maar ook Amsterdam ligt vlakbij. Plons in het buitenzwembad en ontspan in de sauna.

Lees meer
Qurios Zandvoort

Maak een strandwandeling en pik een terras op de gezellige boulevard van Zandvoort! Bovendien ligt het Formule 1 circuit in uw achtertuin.

Lees meer
De Reeuwijkse Plassen

Varen over de plassen, genieten van het typische oer-Hollandse landschap en shoppen in Rotterdam en Gouda. Het is mogelijk tijdens uw verblijf op De Reeuwijkse Plassen.

Lees meer
Bloemendaal aan Zee

Midden in de duinen, op nog geen 100 meter van het strand vindt u deze geweldige Sea lodges. Hier kunt u het jaarrond vakantie vieren. Ideaal voor rust- en strandliefhebbers.

Lees meer