Bevrijdingsmuseum Zeeland

Interesse in de geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog? Dan moet u een bezoekje brengen aan het Bevrijdingsmuseum Zeeland. U kunt hier foto’s, films en bijzondere oorlogsvoorwerpen bekijken en komt u alles te weten over het Bataljon Zeeland. Daarnaast kunt u ook een kijkje nemen in het nieuwe drie hectare grote Bevrijdingspark Zeeland, over de oorlogsperiode 1939-1945.

Adres: Coudorp 41 4455AH, Nieuwdorp
Website: Bevrijdingsmuseum Zeeland

Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog

Met name de Slag om de Schelde wordt belicht, aangezien de Slag om de Schelde een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de bevrijding van Nederland. Maar door de watersnoodramp, is deze Slag in de vergetelheid beland. Maar met dit nieuwe Bevrijdingspark komt hier nu verandering in! Het Bevrijdingspark visualiseert de oorlogsperiode tussen 1939-1945 in Zeeland, met de Slag om de Schelde in het bijzonder. Het Bevrijdingspark is 3 hectare groot en is de unieke en bewaard gebleven noodkerk uit Ellewoutsdijk gereconstrueerd en herbouwd. Verder is het Bevrijdingspark ingericht met bunkers, een baileybrug, versperringen, een noodkerk en een Stiltebos.

Bungalowparken nabij Bevrijdingsmuseum Zeeland

Vakantiepark Hof van Zeeland

Hof van Zeeland ligt aan de Stelleplas. Ideaal voor vissers. Een dagje zwemmen? U kunt terecht in het binnen- en buitenzwembad en ook een dagje strand is mogelijk.

Lees meer
Largo Harbour Village

Het luxe Largo Harbour Village ligt direct aan het Veerse Meer. Ideaal als u graag op en rondom het water vertoeft! U vaart vanaf uw luxe villa zo het meer op.

Lees meer
Villapark De Paardekreek
De Paardekreek

De Paardekreek is een walhalla voor waterliefhebbers! Watersport en zwemmen op het Veerse Meer en waterplezier in het overdekte waterspeelparadijs.

Lees meer
Domein Het Camperveer

Domein Het Camperveer is een rustig vakantieadres, aan het Veerse Meer en dus ideaal voor watersporters. Maar ook het historische stadje Veere ligt nabij!

Lees meer
Village Scaldia

Kom naar Zeeland en geniet van de Noordzee en de natuur tijdens uw verblijf op Village Scaldia. Maak een strandwandeling en komt tot rust in de kleurrijke villa’s.

Lees meer
RCN de Schotsman

Zoek je waterpret? Verblijf dan op het vakantiepark de Schotsman aan de Zeeuwse kust. Leer zeilen en surfen of huur een boot en vaar het Veerse meer op.

Lees meer
Camping Scheldeoord

Plons in het binnenzwembad en suis van de waterglijbaan. Is het lekker weer, bezoek dan het Scheldestrandje. Speel een partijtje Berengolf of ga kitesurfer!

Lees meer
Roompot Beach Resort

Roompot Beach Resort is het meest complete park van Zeeland, gelegen aan een fijn strand. Met voorzieningen als subtropisch zwembad en indoor-speeltuin.

Lees meer
De Groote Duynen

Met het ruisen van de golven op de achtergrond, alle ruimte voor strandwandelingen en luieren op het strand is het hier altijd genieten geblazen. 

Lees meer
Water Village

Zoekt u een rustig en waterrijk vakantieadres in Zeeland, dan is Water Village, wat volledig omgeven is door water, prima! Nieuw en met duurzame bungalows.

Lees meer