Bevrijdingsmuseum Zeeland

Interesse in de geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog? Dan moet u een bezoekje brengen aan het Bevrijdingsmuseum Zeeland. U kunt hier foto’s, films en bijzondere oorlogsvoorwerpen bekijken en komt u alles te weten over het Bataljon Zeeland. Daarnaast kunt u ook een kijkje nemen in het nieuwe drie hectare grote Bevrijdingspark Zeeland, over de oorlogsperiode 1939-1945.

Adres: Coudorp 41 4455AH, Nieuwdorp
Website: Bevrijdingsmuseum Zeeland

Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog

Met name de Slag om de Schelde wordt belicht, aangezien de Slag om de Schelde een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de bevrijding van Nederland. Maar door de watersnoodramp, is deze Slag in de vergetelheid beland. Maar met dit nieuwe Bevrijdingspark komt hier nu verandering in! Het Bevrijdingspark visualiseert de oorlogsperiode tussen 1939-1945 in Zeeland, met de Slag om de Schelde in het bijzonder. Het Bevrijdingspark is 3 hectare groot en is de unieke en bewaard gebleven noodkerk uit Ellewoutsdijk gereconstrueerd en herbouwd. Verder is het Bevrijdingspark ingericht met bunkers, een baileybrug, versperringen, een noodkerk en een Stiltebos.

Bungalowparken nabij

Bevrijdingsmuseum Zeeland

Vakantiepark Hof van Zeeland

Hof van Zeeland ligt aan de Stelleplas. Ideaal voor vissers. Een dagje zwemmen? U kunt terecht in het binnen- en buitenzwembad en ook een dagje strand is mogelijk.

Park Veerse Kreek

Park Veerse Kreek heeft een geweldige ligging: in hartje Zeeland, pal aan het Veerse Meer! Hier geniet u volop van ruimte en is hét een paradijs voor de watersportliefhebbers!

De Paardekreek

De Paardekreek is een walhalla voor waterliefhebbers! Watersport en zwemmen op het Veerse Meer en waterplezier in het overdekte waterspeelparadijs.

Domein Het Camperveer

Domein Het Camperveer is een rustig vakantieadres, aan het Veerse Meer en dus ideaal voor watersporters. Maar ook het historische stadje Veere ligt nabij!

Village Scaldia

Kom naar Zeeland en geniet van de Noordzee en de natuur tijdens uw verblijf op Village Scaldia. Maak een strandwandeling en komt tot rust in de kleurrijke villa's.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.