Gevangenismuseum

Misdaad en straf dat is waar het allemaal om draait in het Gevangenismuseum. Het is een interessant museum voor jong en oud. Uw kinderen zullen het razend spannend vinden om te zien hoe de boeven van vroeger en nu achter slot en grendel werden gezet. Kijk binnen in een echte gevangeniscel en voel hoe het is, om in een cel te zitten van de voormalige gevangenis ‘De Rode Pannen’. Voor wie durft, kan aan de schandpaal gaan staan en neem plaats op de zetel van een rechter.

Adres: Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen
Website: Gevangenismuseum

Een leerzaam en spannend uitje voor jong en oud

Misschien willen uw kinderen een speurtocht maken door het museum, met de boef Leo de Lange als de centrale figuur. Of gaan ze opzoek naar de geheimzinnige papieren, die ergens in het museum verborgen zijn. Een ritje in de boevenbus is helemaal top en spannend! Nieuw is de escaperoom! Als u de tentoonstelling over misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot nu bezoekt, komt u alles te weten over straffen van vroeger én nu. Leuk om te weten: Het Gevangenismuseum huist in een oud dwanggesticht uit 1823 voor bedelaars en landlopers.

Bungalowparken nabij Gevangenismuseum

De Norgerberg

In een van de mooiste stukjes van Nederland, in de Kop van Drenthe, ligt de Norgerberg. Of u nu lekker lang of een paar dagen er tussen uit wil, de Norgerberg is een goede keuze!

Lees meer
Molecaten Park ’t Hout

U bent hier op de juiste plek voor zowel rust als vertier. Kinderen kunnen zich uitleven in het buitenzwembad en de binnenspeeltuin. Maar ook de omgeving is schitterend.

Lees meer
Vakantiepark Witterzomer

Witterzomer is gelegen in de bossen, nabij Assen. Een kindvriendelijk vakantiepark waar veel te doen en te beleven is. Ook de omgeving biedt voldoende uitdaging.

Lees meer
Buitenplaats De Hildenberg

Golft u graag, dan zit u op ‘De Hildenberg’ helemaal goed. De Hildenberg beschikt namelijk over een 9-holes golfbaan, voor zowel de beginende als de meer ervaren golfer.

Lees meer
De Roggeberg

RCN de Roggeberg onderscheidt zich van andere vakantieparken vanwege de uitdagende voorzieningen als de ‘Powerfan’ en het grootste palen parcours van Europa.

Lees meer
Speeltuin
Het Drentse Wold

Een echte wandel- en fietsliefhebber? Dan is Het Drentse Wold, gelegen naast een van de grootste bosgebieden van Nederland wat u zoekt.

Lees meer
Vakantiepark De Reeënwissel

De Reeënwissel is ideaal voor natuur- en rust zoekers! Plons in het buitenzwembad, ga paardrijden, mountainbiken en wandel het belevingspad.

Lees meer
Molecaten het Landschap

Rust- en natuurliefhebbers zijn op Het Landschap aan het juiste adres. Trek erop uit en duik nadien in het zwembad of recreatievijver met zandstrand. Heerlijk!

Lees meer
Hunerwold State

Hunerwold State ligt pal naast Nationaal Park Het Drents-Friese Wold, waar heerlijk gewandeld en gefietst kan worden. Een heerlijk adresje om tot rust te komen.

Lees meer
Landgoed Het Grote Zand

Of u nu komt voor het binnenzwembad, het speelbos of de vele wandel- en fietsmogelijkheden, op Landgoed Het Grote Zand voelt iedereen zich thuis.

Lees meer