Historische Collectie Grondgebonden Luchtverdediging

Interesse in de geschiedenis van het grondgebonden luchtverdedigingswapen? Dan is de Historische Collectie Grondgebonden Luchtverdediging (HCGLVD) in Vredepeel een aanrader. Hier kunt u een uitgebreide collectie en een overzicht van de ontwikkelingsgeschiedenis van de grondgebonden luchtverdediging vanaf 1915 tot het heden bekijken. De fraaie collectie is ondergebracht in twee hallen en het grotere materieel, kunt u bewonderen in de buitenexpositie. Enkele verdedigingswapens die u van dichtbij kunt bekijken, zijn een compleet HAWK wapensysteem, een Stinger en de Pantser Rups Tegen Luchtdoelen (PRTL). Daarnaast zijn er ook veel foto’s, videomateriaal en organisatievorm informatie, om u een zo compleet beeld te geven van grondgebonden luchtverdedigings-eenheden.

Het museum is gelegen op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. De entree is gratis! Bij een bezoek moet u wel een geldig ID overleggen. Ook groepen zijn welkom, deze dienen zich wel minimaal twee dagen van tevoren te melden.

Website: www.HCGLVD.nl
Adres: Luitenant generaal Bestkazerne, Ripseweg 1, 5816AC Vredepeel

Bungalowparken nabij Historische Collectie Grondgebonden Luchtverdediging

De Vers

Fietsen, wandelen en geniet van de rust op het platteland. U heeft het allemaal binnen handbereik. En ook Landal De Vers, heeft veel te bieden.

Lees meer
Het Meerdal

Familiepret beleeft u op Het Meerdal. Met uitgebreide faciliteiten als een tropisch zwembad met superlange waterglijbaan, indoorspeeltuin en veel sportvoorzieningen.

Lees meer
Vakantiepark De Bergen

Vakantiepark De Bergen is een populair vakantiepark. De absolute trots is het strandbad met zandstrand. Maar ook de binnenspeeltuin en de elektrische motors zijn top!

Lees meer
Limburgse Peel

Limburgse Peel is een kindvriendelijk vakantiepark. Dolle waterpret in het tropische zwemparadijs,maak gebruik van de vele sport- en spelvoorzieningen en bezoek Toverland.

Lees meer
Park de Witte Vennen

De Witte Vennen is een goed beoordeeld vakantiepark. Dit is niet voor niets! Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan hoog in het vaandel en ook de voorzieningen zijn top!

Lees meer