Historische Collectie Grondgebonden Luchtverdediging

Interesse in de geschiedenis van het grondgebonden luchtverdedigingswapen? Dan is de Historische Collectie Grondgebonden Luchtverdediging (HCGLVD) in Vredepeel een aanrader. Hier kunt u een uitgebreide collectie en een overzicht van de ontwikkelingsgeschiedenis van de grondgebonden luchtverdediging vanaf 1915 tot het heden bekijken.

Adres: Ripseweg 1, 5816AC Vredepeel
Website: HCGLVD

Bewonder de fraai collectie

De fraaie collectie is ondergebracht in twee hallen en het grotere materieel, kunt u bewonderen in de buitenexpositie. Enkele verdedigingswapens die u van dichtbij kunt bekijken, zijn een compleet HAWK wapensysteem, een Stinger en de Pantser Rups Tegen Luchtdoelen (PRTL). Daarnaast zijn er ook veel foto’s, videomateriaal en organisatievorm informatie, om u een zo compleet beeld te geven van grondgebonden luchtverdedigings-eenheden. Het museum is gelegen op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. De entree is gratis! Bij een bezoek moet u wel een geldig ID overleggen. Ook groepen zijn welkom, deze dienen zich wel minimaal twee dagen van tevoren te melden.

Bungalowparken nabij

Historische Collectie Grondgebonden Luchtverdediging

De Vers

Fietsen, wandelen en geniet van de rust op het platteland. U heeft het allemaal binnen handbereik. En ook Landal De Vers, heeft veel te bieden.

De Ullingse Bergen

De Ullingse Bergen is het vakantieadres voor mensen die willen genieten van hun welverdiende rust. Maar ook jonge gezinnen zijn welkom!

Het Meerdal

Familiepret beleeft u op Het Meerdal. Met uitgebreide faciliteiten als een tropisch zwembad met superlange waterglijbaan, indoorspeeltuin en veel sportvoorzieningen.

Park de Peel

Brabantse gastvrijheid en vele fiets- en wandelroutes langs de natuur. Dit beleef je op Bospark De Bikkels, gelegen in, hoe kan het ook anders 'de Bikkelse bossen'.

Vakantiepark De Bergen

Vakantiepark De Bergen is een populair vakantiepark. De absolute trots is het strandbad met zandstrand. Maar ook de binnenspeeltuin en de elektrische motors zijn top!

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.