Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen is een bos- en heidegebied in Noord-Limburg tussen de Maas en de grens met Duitsland. U kunt hier heerlijke wandelingen maken en helemaal tot rust komen. Het landschap wordt bepaalt door zandverstuivingen, bossen, vennen en kleurrijke heidevelden. Bijzondere flora die er voorkomen zijn onder andere: dotterbloem, klokjesgentiaan en wilde gagel. De Maasduinen is ook een waterrijk gebied, dit trek dieren aan als: de gladde slang, ijsvogel en bever.

Fietsen en wandelen
Nationaal Park De Maasduinen is een heerlijke plek voor lange wandelingen, fietsen en schitterende mountainbike-tochten. Door het gehele park vindt u goed bewegwijzerde wandelroutes. Fietsliefhebbers kunnen gebruikmaken van het slimme fietsknooppunten netwerk waarop ook Park De Maasduinen is aangesloten. Voor de mountainbikers zijn er ook routes uitgestippeld, die een uitdaging vormen voor elke mountainbiker. Ook zijn er verschillende halfverharde rolstoelpaden.

Bezoekerscentrums in Afferden of Wellerlooi
Wilt u meer te weten komen over dit uniek natuurgebied? Bezoek dan één van de bezoekerscentrums in Afferden of Wellerlooi. Hier kunt u alle informatie krijgen over de verschillende wandelroutes en starten hier het hele jaar door diverse activiteiten. Een bezoekje aan het Nationaal Park De Maasduinen is een echte aanrader als uitstapje tijdens uw vakantie in Noord-Limburg. Tot slot. Wist u dat Nationaal Park De Maasduinen in 2009 uitgeroepen is tot het donkerste plekje van Nederland?

Meer informatie over Nationaal Park De Maasduinen, NP-Maasduinen.nl

Bungalowparken nabij Maasduinen

Recreatiepark Maas en Bos

Duik in het buitenzwembad en ravot in de speeltuin. Op pad? Zowel een Duits als een Nederlands pretpark vindt u in de omgeving.

Lees meer
Park de Witte Vennen

De Witte Vennen is een goed beoordeeld vakantiepark. Dit is niet voor niets! Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan hoog in het vaandel en ook de voorzieningen zijn top!

Lees meer
De Vers

Fietsen, wandelen en geniet van de rust op het platteland. U heeft het allemaal binnen handbereik. En ook Landal De Vers, heeft veel te bieden.

Lees meer
Roompot Klein Vink

Roompot Klein Vink is gelegen bij het dorpje Arcen en ligt het Thermaalbad Arcen naast het park. Kinderen genieten in het overdekt zwembad en indoor-speeltuin.

Lees meer
Résidence Klein Vink

Verken de prachtige Limburgse natuur of geniet van de faciliteiten op Résidence Klein Vink. Het park heeft een overdekt zwembad en een indoorspeeltuin.

Lees meer
Speeltuin
Het Heijderbos

Waterpret in het subtropisch zwembad of ontdek de Jungle Dome tijdens de Jungle Expedition. Sporten? Ga naar het Sport Center. Paardenliefhebbers bezoeken de manege.

Lees meer
Roompot Resort Arcen

Resort Arcen staat garant voor een super vakantie. Het vakantiepark is ruim opgezet, kindvriendelijk en met meer dan voldoende vertier voor jong en oud!

Lees meer