Nationaal Park Lauwersmeer

Het Nationaal Park Lauwersmeer ligt op de grens tussen Groningen en Friesland. Voorheen stond het gebied in open verbinding met de zee. In 1969 is hier een dam geplaatst ter bescherming tegen overstromingen. Het park kenmerkt zich door een uitgestrekt open landschap met vogels als oeverzwaluwen, eenden, brandganzen en steltlopers. Andere dieren die zich hier thuis voelen zijn onder andere konijnen, hazen, reeën, vossen en Schotse Hooglanders. In maart 2011 wordt er in Lauwersoog een activiteitencentrum geopend.

Je kunt het Nationaal Park Lauwersmeer te voet, per fiets of per boot verkennen. Op een warme zomerdag is het heerlijk toeven aan de waterkant van het Lauwersmeer. Je kunt hier op verschillende plekken prima zwemmen.

Bungalowparken nabij Nationaal Park Lauwersmeer

Waterpark Zwartkruis

Waterpark Zwartkruis is het vakantieadres voor rustzoekers en watersportliefhebbers. U stapt zo vanuit uw watervilla in uw boot en vaart zo het ‘Bergumermeer’ op.

Lees meer
Landal Esonstad

Landal Esonstad biedt waterpret, rust en natuur rondom het Lauwersmeer. Met veel parkfaciliteiten, sfeervolle bungalows en ook Schiermonnikoog ligt binnen handbereik.

Lees meer